KOJI BOJLER KUPITI

Koji bojler kupiti – navešćemo Vam listu proizvođača.  Koji bojler kupiti –  koliko litara je dovoljno? Koji bojler kupiti – koji tip bojlera je Vama potreban.


Tema “koji bojler kupiti” je preobimna, potrudićemo se da za Vas izdvojimo najbitnije informacije. Naglašavamo da ne reklamiramo nijednog proizvođača, već smo neutralni (koji bojler kupiti).

Prilikom kupovine bojlera (koji bojler kupiti) poželjno je da uzmite u obzir naše savete (proizvođač, akumulacioni bojler, prohromski kotao, litraža).

Koji bojler kupiti – proizvođač

  • Metalac;
  • Gorenje;
  • Termorad;
  • Bosch;
  • Magnohrom;
  • Ariston;
  • Elit;
  • Dom.

Napomena: Lista nije naša preporuka proizvođača, kao što smo već naveli, neutralni smo (koji bojler kupiti).


Koji bojler kupiti – akumulacioni bojler

Akumulacioni bojleri zagrevaju vodu na sledeći način: Celokupnu količinu vode u sebi, zagrevaju na zadatu temperaturu (temperatura za optimalnu potrošnju električne energije je – 55 stepeni). Ovaj tip bojlera Vam u većini slučajeva daje privilegiju da imate dodatne tople vode viška.

Stoga je ekonomičniji u odnosu na protočni tip bojlera koji greje vodu onog momenta kada odvrnete slavinu i prestaje sa tom operacijom čim je zavrnete.


Koji bojler kupiti – prohromski kotao

Prohromski kotao se pokazao kao odličan i dugovečniji od ostalih, stoga je dobro pazariti bojler sa tim tipom kotla (nerđajući čelik).


Koji bojler kupiti – Vodoinstalateri Beograd Tim


Koji bojler kupiti - Vodoinstalateri Beograd Tim

Koji bojler kupiti – Vodoinstalateri Beograd Tim


Koji bojler kupiti – litraža

Koji bojler kupiti, kog kapaciteta zavisi od broja korisnika istog, njihovih navika (koliko često im je potrebna topla voda i kolika količina tople vode).

Saznaćete da je za dve osobe dovoljan bojler od 50l, što i jeste istina ako uzme u obzir prosečan par. Realno stanje jeste da za dve osobe i komotniju potrošnju tople vode potreban bojler od 60 + litara.

Takođe, za 4 osobe je početna litraža 80 litara, pogotovo ukoliko radi o porodici (roditelji i deca). Za višečlanu porodicu, rešenje su bojleri dosta veće litraže (100, 120 i 150 litara).

Napomena: Bojler od 50 litara Vam je možda savršen, taman za Vaše potrebe. Ponekad morate dodatno da dogrevate vodu. Ali, bojler od 60 litara Vam daje komociju da imate dodatne tople vode kada god Vam zatreba. Imajte to na umu.


Dodatni savet

Postoji mogućnost da možete ostvariti uštedu prilikom kupovine bojlera ukoliko bojler pazarite direktno od proizvođača.


Svi navedeni proizvođači bojlera nisu celokupna ponuda na našem tržištu, već smo naveli proizvođače koji su se pokazali kao odličan izbor. Takođe, navedeni proizvođači imaju odličan servis u slučaju kvara na bojleru. Svakako, kvarovi na novim bojlerima navedenih proizvođača su retka pojava.

Imajte na umu da bojleri nisu večni, potreban im je redovan servis bojlera, poput automobila. U suprotnom, njihov rad je sve lošiji (slabo grejanje vode i slično) do momenata kada nastaje kvar.


Bitno

Priložene informacije su prilagođene potrebi večine (normalna kućna upotreba, salon lepote, kafići, firme itd.), iz tog razloga nismo ulazili u detalje. Za više informacija, poželjno je da se obratite direktno poroizvođaču bojlera.


Naš tim Vam je na usluzi radi ugradnje, zamene i servisa bojlera na teritoriji Beograda i okoline. Dostupni smo Vam tokom celog dana i noći, obavljamo regularne intervencije i hitne intervencije.

Nadamo se da smo Vam pomogli,

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!