KOJI BOJLER KUPITI

Koji bojler kupiti – navešćemo Vam listu proizvođača.  Koji bojler kupiti –  koliko litara je dovoljno? Koji bojler kupiti – koji tip bojlera je Vama potreban.


Tema “koji bojler kupiti” je preobimna, potrudićemo se da za Vas izdvojimo najbitnije informacije. Naglašavamo da ne reklamiramo nijednog proizvođača, već smo neutralni.

Prilikom kupovine bojlera poželjno je da uzmite u obzir navedeno ispod (proizvođač, garancija, akumulacioni bojler, protočni bojler, malolitražni bojler, prohromski ili emajlirani kotao, litraža).

Koji bojler kupiti – proizvođač

  • Metalac;
  • Gorenje;
  • Termorad;
  • Bosch;
  • Magnohrom;
  • Ariston;
  • Elit;
  • Dom,
  • Elmac.

Napomena: Lista nije naša preporuka proizvođača, kao što smo već naveli, neutralni smo. Navedeni spisak proizvođača je duži ali smo Vam izdvojili najpopularnije na našem tržištu.


Ukoliko Vam zatreba pouzdan servis bojlera, budite slobodni da nas kontaktirate.


Kolika je garancija na bojler?

Garancija na bojler varira od proizvođača do proizvođača i kreće se između 5 i 15 godina na sam kazan bojlera. Za razliku od kazana bojlera, garancija na ostale delove bojlera poput grejača, termostata i ostalu instalaciju iznosi dve godine. Naravno u zavisnosti od proizvođača, može doći do izmene trajanja garancije.

Ukoliko pravilno koristite bojler uz redovan servis, bojleru se drastično produžava vek trajanja.

Koji bojler kupiti – akumulacioni bojler

Akumulacioni bojleri zagrevaju vodu na sledeći način: Celokupnu količinu vode u sebi, zagrevaju na zadatu temperaturu (temperatura za optimalnu potrošnju električne energije je – 55 stepeni). Ovaj tip bojlera Vam u većini slučajeva daje privilegiju da imate dodatne tople vode viška.

Stoga je ekonomičniji u odnosu na protočni tip bojlera koji greje vodu onog momenta kada odvrnete slavinu i prestaje sa tom operacijom čim je zavrnete.

Koji bojler kupiti – prohromski kotao ili emajlirani kotao?

Prohromski kotao se pokazao kao odličan, naravno to ne znači da je bojler sa emajliranim kotlom išta lošiji. Bilo koji tip bojlera da pazarite, za njega dobijate dugogodišnju garanciju. Pored toga, redovnim servisiranjem Vaš bojler će Vas služiti dugo nakon istega garancije.


Protočni bojler

Večna dilema koji bojler kupiti, protočni ili akumulacioni? U zavisnosti od Vaših zahteva i navika, lako možete doneti pravilnu odluku. Već smo naveli da protočni bojler trenutno greje vodu koja prolazi kroz njega zahvaljujući daleko jačim grejačima.

Pomenuti grejači takođe troše više električne energije kako bi trenutno zagrejali vodu. Sa jedne odmah dobijate toplu vodu bez čekanja ali ako koristite dosta tople vode, više ćete potrošiti i struje. Sve zavisi od Vaših navika i koliko Vam je zapravo potrebno tople vode.

Gde se koristi protočni bojler?

Protočni bojler se koristi u kuhinji, garaži, na terasi, poslovnom prostoru i na svim ostalim lokacijama gde je potrebna trenutno topla voda.


Malolitražni bojleri

Poput standardnih bojlera koji zagrevaju veliku količinu vode, malolitražni bojleri zagrevaju malu količinu vode. U glavnom se radi o 5-10 litara vode koja je brzo dostupna. Zagrevanje vode u malolitražnim bojlerima kratko traje ali takođe mali kapacitet tople vode ograničava svaku aktivnost na par minuta.

Koliko realno ima tople vode u malolitražnom bojleru?

Malolitražni bojler jednim zagrevanjem vode obezbeđuje pranje sudova (za jednu ili dve osobe), nakon čega je potrebno sačekati da bojler zagreje vodu. Odlično je rešenje za lokacije gde nije moguće instalirati standardni bojler ili sprovesti toplu vodu iz njega. Ekonomičniji je u odnosu na protočni bojler koji stalno greje vodu i ukoliko se opustite (a to se često dešava), troškovi električne energije mogu skočiti.


Koji bojler kupiti – Vodoinstalateri Beograd Tim


Koji bojler kupiti - Vodoinstalateri Beograd Tim

Koji bojler kupiti – Vodoinstalateri Beograd Tim


Koji bojler kupiti – litraža

Koji bojler kupiti, kog kapaciteta zavisi od broja korisnika istog, njihovih navika (koliko često im je potrebna topla voda i kolika količina tople vode).

Saznaćete da je za dve osobe dovoljan bojler od 50l, što i jeste istina ako uzme u obzir prosečan par. Realno stanje jeste da za dve osobe i komotniju potrošnju tople vode potreban bojler od 60 + litara.

Takođe, za 4 osobe je početna litraža 80 litara, pogotovo ukoliko radi o porodici (roditelji i deca). Za višečlanu porodicu, rešenje su bojleri dosta veće litraže (100, 120 i 150 litara).

Napomena: Bojler od 50 litara Vam je možda savršen, taman za Vaše potrebe. Ponekad morate dodatno da dogrevate vodu. Ali, bojler od 60 litara Vam daje komociju da imate dodatne tople vode kada god Vam zatreba. Imajte to na umu.


Dodatni savet

Postoji mogućnost da možete ostvariti uštedu prilikom kupovine bojlera ukoliko bojler pazarite direktno od proizvođača.


Svi navedeni proizvođači bojlera nisu celokupna ponuda na našem tržištu, već smo naveli proizvođače koji su se pokazali kao odličan izbor. Takođe, navedeni proizvođači imaju odličan servis u slučaju kvara na bojleru. Svakako, kvarovi na novim bojlerima navedenih proizvođača su retka pojava.

Imajte na umu da bojleri nisu večni, potreban im je redovan servis bojlera, poput automobila. U suprotnom, njihov rad je sve lošiji (slabo grejanje vode i slično) do momenata kada nastaje kvar.


Bitno

Priložene informacije su prilagođene potrebi večine (normalna kućna upotreba, salon lepote, kafići, firme itd.), iz tog razloga nismo ulazili u detalje. Za više informacija, poželjno je da se obratite direktno poroizvođaču bojlera.


Naša usluga 7 dana u nedelji

Naš tim Vam je na usluzi radi ugradnje, zamene i servisa bojlera na teritoriji Beograda i okoline. Dostupni smo Vam tokom celog dana i noći, obavljamo regularne intervencije i hitne intervencije. Naše usluge možete da zakažete za isti dan ili nekoliko dana u napred. Na Vama je da nas pozovete, da ugovorite dolazak kolega kada Vama odgovara. Od nas možete da očekujete pouzdanu uslugu po povoljnoj ceni preko celog dana i hitne intervencije tokom 24 sata. Naši timovi su potpuno opremlji kako bi obavili sve vodoinstalaterske intrevencije u što kraćem roku bez kašnjenja i odlaganja.

Oslonite se na nas,

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!