Vodokotlić pušta vodu

Popravka vodokotlića (zamena/ugradnja vodokotlića) 011/407-8-100 i 064/049-111-4 Mogućnost zakazivanja intervencije i do nekoliko dana u napred.

Ugradni vodokotlići  – saznajte više na sledećem linku – Geberit vodokotlići


Postoji više vrsta vodokotlića, svi oni mogu da zakažu usled lošeg kvaliteta vode. Tokom određenog vremenskog perioda korišćenja vodokotlića, zbog lošeg kvaliteta vode dolazi do stvaranja kamenca u vodokotliću. Kamenac se nakupi u donjem delu vodokotlića i smeta čepu (zvono) da sprečava vodu da stalno otiče u wc-šolju i tada curi voda iz vodokotlića. Tada dolazi do odlivanja vode u wc-šolju dok se ne sanira vodokotlić. Isti problem se dešava ukoliko se u vodokotliću sličajno nađe mali kamenčić, parče stakla, plastike, drveta ili bilo kog drugog predmeta koji je u stanju da ometa normalno funkcionisanje pomenutog čepa (zvona) koji dihtuje u dnu vodokotlića.

Potrebno je da, ispustite vodu iz vodokotićaskinete vodokotlić,  otvorite vodokotlić i da proverite da li se radi o pomenutim uzrocima zbog kojih curi voda iz vodokotlića. Zatim, očistite gume koje dihtuju u dnu vodokotlića od kamenca ili ako ja reč o kamenčiću ili nekoj drugoj vrsti prepreke uklonite je. Nije preporučljivo da ove popravke/preglede izvodite sami, već da to prepustite vodoinstalateru, iz bezbednosnih razloga.

Vodoinstalater  može da pregleda i ostatak vodokotlića da bi bili sigurni da je sve ispravno, da zameni neispravne delove vodokotlića novim delovima vodokotlića ili da izvrši popravku pokvarinih delova vodokotlića. Tako ćete biti sigurni da imate ispravan  vodokotlić i ispitan od strane stručnog lica – vodoinstalatera.

Primer celog sistema vodokotlića

Primer celog sistema vodokotlića

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teme koje Vas možda zanimaju:

Adaptacija kupatila V2

Curenje vode – plafon

Zagušenja i odgušenja

Napukla vodovodna cev

Pozovite nas!