• Servis bojlera Beograd

Ukoliko Vam je potreban servis bojlera, kontaktirajte nas – 011/407-8-100; 064/049-111-4


Obavljamo servis bojlera (svih vrsta) bez obzira da li se radi o novim ili starim bojlerima. Preporučujemo redovan servis bojlera, tako omogućujete duži vek trajanja bojlera. Sem toga, redovan servis bojlera osigurava bezbedan i miran rad bojlera.

Bezbednost je na prvom mestu kada su bojleri u pitanju, s toga mislite na vreme. Redovan servis bojlera obezbeđuje blagovremeno utvrđivanje potencijalnih kvarova na bojleru i njihovo uklanjanje. Bitno je da pročitate celokupan tekst ispod radi adekvatnog informisanja!

Kako da znamo da je potreban servis bojlera?

1. U kupatilu je vruće, pritom izvor toplote je bojler – PAŽNJA!!! – hitan servis bojlera
Istog momenta ugasiti bojler,  pozvati vodoinstalatera i udaljiti se od kupatila. Potrebno je izuzetno pažljivo MALO odvrnuti toplu vodu nad kadom ili lavaboom (radi ispuštanja pare), ruke obmotati peškirima (da ne dođe do opekotina)! U ovakvim situacijama bojler se ponaša kao bomba i može da eksplodira!

2. Telo bojlera je nabubrilo – PAŽNJA!!! – hitan servis bojlera
Istog momenta ugasiti bojler,  pozvati vodoinstalatera i udaljiti se od kupatila. Potrebno je izuzetno pažljivo MALO odvrnuti toplu vodu nad kadom ili lavaboom (radi ispuštanja pare), ruke obmotati peškirima (da ne dođe do opekotina)! Pored pucanja bojlera, moguće je pucanje cevi na bojleru.U ovakvim situacijama bojler se ponaša kao bomba i može da eksplodira!

3. Prilikom uključivanja, bojler ne radi.
– problem je do strujne instalacije stana, kuće, kupatila ili do elektronike bojlera;
Potrebna detaljna analiza bojlera od strane vodoinstalatera i električara po potrebi.

4. Bojler dugo i slabo greje vodu.
– grejač bojlera je pri izdisaju;
– grejač bojlera je lošeg kvaliteta;
– u kazanu bojlera je nakupljena velika količina kamenca.

5. Čuje se kuvanje vode u bojleru
Istog momenta ugasiti bojler i pozvati vodoinstalatera!

6. Vidi se varničenje iz bojlera i oko bojlera
Istog momenta ugasiti bojler i pozvati vodoinstalatera ili električara!

7. Bojler brzo ugreje vodu i brzo je potroši

8. Ako su cevi za dovod vode u bojler oksidirale ili su vidno stare – moguće pucanje pomenutih cevi i brzi nastanak poplave u stanu/kući

9. Čuje se pucketanje u bojleru


Šta sve obuhvata redovan servis bojlera?

– provera sigurnosnog ventila (ispod opisujemo šta se dešava ukoliko sigurnosni ventil nije ispravan);
– provera termostata (ispod opisujemo šta se dešava ukoliko termostat nije ispravan);
– provera grejača i zamena grejača ukoliko je to potrebno (ispod opisujemo šta se dešava ukoliko grejač nije ispravan);
– čišćenje bojlera od kamenca (ispod opisujemo zašto se uklanja kamenac iz bojlera).


Na koji vremenski period je preporučljiv servis bojlera?

Servis bojlera treba obavljati na 6 meseci (preporuka), najkasnije godinu dana.


Koliko vremenski traje servis bojlera?

Intervencija traje 40 minuta ili duže u zavisnosti od toga da li se mogu zatvoriti ventil dovoda vode u bojler i ostali potrebni ventili.


Servis bojlera se ne ubraja u hitne intervencije, radi se o redovnoj intervenciji koju možete da zakažete (više o zakazivanju intervencija na  – www.vodoinstalateribeograd.com/hitne-intervencije ). Servis bojlera možete zakazati i do nekoliko dana unapred bez bojazni da li će se kolege pojaviti kod Vas. Iznad smo naveli da u pojedinim slučajevima je neophodno brzo reagovanje sugrađana radi hitne intervencije vodoinstalatera. U tim slučajevima, u najkraćem mogućem roku pozovite vodoinstalatera!


Slična tema – Naši saveti koji bojler kupiti


Šta može poći po zlu?

Bojler može postati bomba! U slučaju otkazivanja sigurnosnog termostata i sigurnosnog ventila, voda u bojleru se greje do tačke ključanja. Tada, bojler trpi pritisak pare do tačke pucanja. Postoje slučajevi gde je pucanje bojlera srušilo polovinu kuće ili nekoliko zidova stana.

Izbijanje pare iz baterije/slavine u kupatilu! U iznad navedenom slučaju, može doći da nekontrolisanog izbacivanja vrele pare iz baterije/slavine u kupatilu. U tom slučaju, ukoliko se osoba nađe u blizini baterije ili se kupa/pere ruke, dolazi do teških povreda/opekotina.

Udar struje. Star i dotrajao grejač može da pusti struju u bojler koja se dalje kreće kroz vodu. U tom momentu ako osoba koristi vodu u kupatilu/kuhinji, dolazi do strujnog udara. Adekvatno uzemnjenje može spasiti život u ovakvim slučajevima!

Veća potrošnja električne energije. Prilikom nakupljanja kamenca u bojleru, kapacitet vode u bojleru opada, takođe pomenuti kamenac se skuplja u dnu bojlera oko grejača. Tada, grejač da bi zagrejao vodu mora da zagreje kamenac oko sebe pa tek onda vodu. Iz tog razloga Vaš bojler sporije greje vodu i topla voda se brzo istroši. Zbog dužeg grejanja vode, grejač troši više električne energije i samim tim Vaš račun za struju je veći.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Servis bojlera Beograd – primer pucanja bojlera

Servis bojlera Beograd – primer pucanja bojlera


 

Tagovano u temi
Call Now ButtonPozovite nas!