• Kako odlediti zaleđenu slavinu

Ukoliko su Vam pukle sanitarije usled smrzavanja, hitne intervencije – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Bitno je znati da zaleđena slavina se ne sme grejati nasilnim putem! Zatim, zaleđena slavina se ne sme otvarati dok se ne odledi! Većina zaleđenih slavina pukne pri smrzavanju, tada je potrebna njihova zamena adekvatnom zamenom.

Kako odlediti zaleđenu slavinu?

Zaleđena slavina se tretira toplim vazduhom ili oblogama (oblaganje slavine peškirom uz kvašenje mlakom vodom) i to bez preterivanja. Na taj način se postepeno odmrzava i ne dolazi do pucanja. Strogo voditi računa o količini toplote kojom se tretira slavina bilo da je reč o toplom vazduhu ili vodi! Kao i u ostalim slučajevima odleđivanja cevi i ovde važi pravilo  – veliko strpljenje! 

Ukoliko ne uspete da odledite slavinu, pročitajte sve sa sledeće stranice – Kako odlediti cevi.


Važna napomena! Tokom niskih temperatura, slavine se smrzavaju pri čemu može doći do pucanja istih. Isto tako prilikom odmrzavanja slavina može doći do pucanja. Procenat pucanja slavina je daleko manji ukoliko se pridržavate naših saveta. Pucanje slavina prilikom promene temperature je normalna pojava, tako da ukoliko Vam se desi da slavina pukne, znajte da se to može desiti svakome.


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi