Zašto bojler kaplje

Zašto bojler kaplje, kako da rešite problem. Saznajte zašto bojler kaplje na sigurnosnom ventilu, usled neispravnosti ili nečeg drugog.


Servis bojlera Beograd Vam objašnjava zašto bojler kaplje, koji su razlozi i kako ih rešiti. Svakodnevno rešavamo probleme koje ćemo Vam opisati ispod. Bitno je da znate sve moguće razloge, pošto pojedini znaju da budu izuzetno opasni. Važno je da u svakom slučaju reagujete na vreme i da ne odlažete poziv stručnom licu ako za time ima potrebe.

Uvek možete da računate na naš tim, non stop u svakom trenutku. Izdajemo račun i garanciju na sve usluge.

Pružamo Vam:

  • Analizu bojlera;
  • dostupnost kolega non stop;
  • hitne intervencije;
  • standardne intervencije;
  • imamo zamenske delove;
  • račun;
  • garanciju.

ZAŠTO BOJLER KAPLJE

Česte su situacije gde je pojava vode ispod bojlera alarmantna stvar. Razlog je jednostavan, bijleri se ne servisiraju na vreme. To nije slučaj samo u Beogradu, već u celoj zemlji. Nije uvek glavni krivac naša nemarnost zašto bojler kaplje, nekad je to posledica uticaja same mreže. Pa da krenemo.

Zašto bojler kaplje – gde?

Bojler može da kaplje na nekoliko mesta, svako mesto nosi probleme koje možemo da rešimo ali nam je potrebna stručna pomoć. Da bi se utvrdio pravi razlog zašto bojler kaplje, potrebno da ga vodoinstalater detaljno pregleda. Bojler može da kaplje na sigurnosnom ventilu, spoju grejača i kazana i na samom kazanu. U zavisnosti od stanja bojlera i njegovih delova, curenje bojlera se pojavljuje na ove tri lokacije. Takođe, zavisi šta je uzrok kapanja iz bojlera, neki su bezazleni dok drugi kao što smo već naveli mogu biti opasni pa čak i smrtonosni.

Zašto bojler kaplje – promena pritiska u vodovodnoj mreži

Tokom dana samo na vodovodnoj mreži Beograda obavi se desetina izmena, zbog kojih je potrebno da se obustavi dotok vode. Tokom izmena pritisak u cevima normalno opada i Vi nemate vodu u cevima u svojim domovima i poslovnim prostorima. Nakon rada na vodovodnoj mreži, kolege iz vodovoda puštaju u rad zatvoreni deo mreže. Tada, neretko visok pritisak u cevima povećava pritisak u bojleru koji je napravljen da normalno funkcioniše do 6 bara. Iznad 6 bara dolazi do curenja i eto Vam odgovor zašto bojler kaplje. Naravno ovo je najblaži razlog ovog problema koji će verovatno nestati kada se stabilizuje pritisak u cevima.

Ako se desi da bojler i dalje curi, potrebna je analiza od strane stručnog lica, bio to vodoinstalater ili električar.

Bitno je da ne zanemarite ako bojler kaplje, zato što nisu isključene druge mogućnosti koje su veoma opasne!

Zašto bojler kaplje – kamenac u bojleru

Već smo spomenuli da neredovan servis bojlera može napraviti probleme, danas pričamo o jednom. Bojler curi i zbog kamenca koji se nalazi i njemu. Navika da se bojler servisira na 6-12 meseci u zavisnosti od njegovog korišćenja nije prisutna kod nas. Servis ili popravka bojlera rade se kada bojler počne da se kvari i to je velika greška.

Na našim prostorima je voda tvrda, pa doprinosi bržoj pojavi kamenca u bojleru i naravno u većim količinama. U toku dve do tri godine normalnog korišćenja bojlera, nakupi se oko 10kg kamenca. Količina kamenca varira u odnosu na korišćenje bijlera u datom periodu. Kamenac zauzima prostor u bojleru u kome bi trebalo da bude voda, plus zatvara unutrašnje cevi bojlera i zbog toga se kreira viši pritisak. Iz tog razloga, voda kaplje na pomenutim mestima tada je potrebno očistiti bojler od kamenca.

Redovnim čišćenjem bojlera, obezbeđujemo da do ovog problema ne dođe. Takođe, imali bi potpuno funkcionalan bojler, dok kada u bojleru ima nakupljenog kamenca, bojler ne radi dobro. Zato je redovan servis bojlera jedina preventiva da nemate problema sa njim.

Zašto bojler kaplje – neispravan termostat

Ovo Vam je najbitniji deo, koji govori da je moguće pucanje bojlera. Eksplozija bojlera je retka stvar ali se dešava par puta godišnje. Tom prilikom se ruše zidovi i na žalost ljudi ginu. Razorna sila pri pucanju je ogromna i zaista može da nanese velike povrede pa čak i da dovede do smrti. Zato je bitno da ako primetite sledeće što ćemo opisati, da pozovete vodoinstalatera u što kraćem roku. Naravno, bojler morate odmah isključiti!

Primetili ste da bojler kaplje , ali u ovom slučaju čujete i vrenje vode u njemu, vreme je da ga odmah isključite. Takođe, dobar znak jeste da para izlazi iz sigurnosnog ventila. To su Vam znaci da je bojler pod visokim pritiskom i da nekontrolisano greje vodu. Bitno je da ga odmah isklučite i pozovete vodoinstalatera. Takođe, vrlo je bitno umotate ruke velikim peškirima i da odvrtnete slavinu nad umivaonikom i kadom/tuš kabinom (time rasterećujete bojler pritiska). Pazite da se ne opečete parom koja će izlaziti pod pritiskom iz slavina. Budite veoma obazrivi i nemojte koristiti bojler dok se ne popravi.

Bitno je da znate da je moguća pojava samo jednog od opisanih znakova, sigurnosni ventil može biti neispravan. Tako da, ukoliko Vam se bojler ponaša čudno, odmah ga isključujte.

Zašto bojler kaplje i gde sve kaplje?

Sada znate na šta treba da obratite pažnju ako primetite da bojler kaplje. Vrlo je bitno da ispratite ovaj problem oko bojlera i da ga ne zanemarite. Iznad smo naveli na kojim mestima bojler kaplje a sada ćemo malo detaljnije da pišemo o lokacijama. Saznaćete šta treba i kada treba da radite ako primetite kapanje vode iz bojlera.

Zašto bojler kaplje na sigurnosnom ventilu?

Sigurnosni ventil je tu za slučaj se desi iznad opisano i da bojler mora de se rastereti viška pare. Para u bojleru nije normalna stvar i pojavljuje se kada bojler neprekidno greje vodu. Kada voda kaplje sa sugornosnog ventila, potrebno je utvrditi šta je uzrok. To uvek rade stručna lica, ozbiljna stvar je u pitanju i potrebno je iskustvo i fokus.

Takođe, sigurnosni ventil je često neispravan i neće davati nikakve znake, to ne mora da znači da je sve u redu sa bojlerom. Od izuzetne važnosti je da ako bojler kaplje (zašto bojler kaplje na sigurnosnom ventilu), pozovete vodoinstalatera. Naravno ako imate predznanje, možete prvo da sagledate situaciju ali sa velikim oprezom. Nemojte skidati delove sa bojlera.

Zašto bojler kaplje na grejaču?

Ukoliko se pitate zašto bojler kaplje na grejaču, brz odgovor jeste da je popustila ili se deformisala zaptivna guma grejača. Opet se vraćamo na problem servisiranja bojlera koje je u većini slučajeva zapostavljeno. Sam servis bojlera osigurava da do ovog problema ne dođe. Tokom godina korišćenja, bez servisiranja, na pojedinim vrstama bojlera javlja se ovaj problem. On se rešava zamenom samog grejača koji je u 95% potpuno pod kamencom i dotrajao. Kada zamenimo grejač, tom prilikom menjamo i gumicu koja je bila problem (zašto bojler kaplje na grejaču).

Može se desiti da usled visokog pritiska u bojleru zbog svih navedenih uzročnika, dođe do curenja vode na grejaču. Pogotovo ako je minimalno deformisana gumica. Svakako, prilikom zamene grejača, bojler čistimo od kamenca i time smo obezbedili da je bojler funkcionalan.

Zašto bojler kaplje na kazanu?

Kod bojlera imamo razne vrste kazana i svaka od njih ima svoje dobre i loše strane. Stariji bojleri imaju boljku da im kazani popuste usled decenija korišćenja. Ako dodamo da su se servisirali na 5+ godina, nije ni čudo da su im kazani bušni. Kada kažemo servisirali, taj izraz bi više zamenili popravkom kritičnih i neispravnih delova što nas dovodi na početak. Ruku na srce, stariji bojleri su puzdaniji i kvalitetniji u odnosu na ove iz današnje ponude. Ali na žalost nisu večni (zašto bojler kaplje na kazanu).

Kapanje vode na kazanu je kod starijih bojlera česta pojava i iziskuje zamenu kazana. U glavnom propadanje kazana se dešava kada se kamenac skida sa njegovih zidova. Kamenac pri spadanju ošteti deo zida kazana i tu kazan počinje polako da propada. Oštećivanje kazana nije vezano samo za to kada kolege čiste bojler od kamenca, već u toku rada bojlera spada kamenac sa zidova.

Zašto bojler kaplje na cevima – crevu?

Poput iznad navedenih lokacija gde sve može bojler da kaplje, njegove cevi su itekako pogodne za to. Voda kaplje sa cevi bojlera iz razloga što postoji jedan od iznad navedenih problema. Ili je prosto cev bojlera dotrajala, deformisana. U drugom i trećem slučaju voda bi izlazila uz cevi pod pritiskom tako da je vrlo verovatno da je problem kod grejača ili samog kazana.

Nikako nemojte zanemarivati ovu pojavu, već reagujte odmah kako bi sebe zaštitli od problema koji mogu da nastanu. Kolege Vam uvek stoje na raspolaganju.

Da li je opasno kapljanje iz bojlera?

Kao što smo iznad naveli, opasnost postoji i zna da bude velika. Stoga, čim primetite opisani problem, bitno je da pozovete stručno lice. Svako odlaganje poziva može da Vam napravi veliku materijalnu štetu a što je najgore ne samo Vama već i drugima. Pogotovo ako se nalazite u stambenoj zgradi gde poplava u jednim stanu pravi materijalnu štetu u ostalima.

Naše kolege su uvek dežurne i spremne da dođu na svaku adresu u Beogradu i u okolini 00-24h.

Zaključak

Sada znate zašto bojler kaplje. Bitno je da reagujete na vreme da rešite taj problem. Bojleri su opasni kada nisu ispravni, stoga najbolje je da se pre svega redovno servisiraju. Znajte da naša služba za hitne intervencije radi 24 sata, takođe možete u bilo kom trenutku zakazati servis bojlera. Brzo i vrlo efikasno rešavamo sve vrste havarija na svim vrstama bojlera.

Računajte na nas

Problem sa bojlerom ne bi trebalo zanemarivati, prvo iz razloga što je vrlo moguće da dođe do većeg problema koji kao posledicu ima veliku materijalnu štetu. A drugo što mateterijalna šteta se ne odnosi uvek na lokalitet gde se bojler nalazi već i na susedne stambene jedinice, pogotovo u zgradama. Kakav god problem sa bojlerom da imate, možete računati na naše kolege. Radimo na celoj teritoriji Beograda i okoline, tokom celog dana i cele noći.

Redovno rešavamo velike havarije i vrlo često sprečavamo da do njih ne dođe brzom reakcijom naših kolega koje dolaze na svaku adresu u kratkom roku. U glavnom brza reakcija klijenta, brz dolazak kolega i efikasan rad sprečavaju da do havarije dođe samim tim i do materijalne štete. Nemojte odlagati poziv stručnom licu, sa bojlerom se ne smemo igrati.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!