Kupanje sa uključenim bojlerom

Kupanje sa uključenim bojlerom je nedopustivo. Da li cenite svoj život? Kupanje sa uključenim bojlerom donosi rizik od strujnog udara.


Većina nas nije nikad razmišljala o tome da li je kupanje sa uključenim bojlerom bezbedno, sve dok se ne desi da neko strada. Na žalost dešava se udar struje tokom kupanja, to nije česta ali jeste realna pojava (kupanje sa uključenim bojlerom).

Kupanje sa uključenim bojlerom – zašto ne?

– Nemamo uvid kakvo je uzemljenje i da li ga uopšte ima (pogotovo kod renoviranih kupatila);
– stanje bojlera;
– kvalitet i stanje grejača bojlera (kupanje sa uključenim bojlerom).


Kupanje sa uključenim bojlerom - Vodoinstalateri Beograd Tim

Kupanje sa uključenim bojlerom – Vodoinstalateri Beograd Tim


Uzemljenje je obavezno na nivou stana/kuće, pogotovo kupatila i kuhinje. Ono nas štiti od mogućih strujnih udara (tema – kupanje sa uključenim bojlerom). Dobro je pitanje u kakvom je stanju uzemljenje u novim, starim i tek renoviranim kupatilima.

Zub vremena utiče i na uzemljenje u starim kupatilima, stoga je poželjno da se obavi kontrola takvih kupatila (kupanje sa uključenim bojlerom).

Kod renoviranja kupatila može doći presecanja uzemljenje, što je apsolutno neprihvatljivo. Ukoliko primetite peckanje prilikom dodirivanja vode ili slavine, potrebno je da elekttričar pregleda instalacije (tema – kupanje sa uključenim bojlerom).

Stanje bojlera je takođe od izuzetne važnosti. Neispravan bojler može doneti mnogo nevolja a jedna od njih je strujni udar. Probijanje dotrajalog i neispravnog grejača može dovesti do strujnog udara.

Bojler je poželjno servisirati jednom u 6 meseci ili na godinu dana. Servis bojlera je od izuzetne važnosti po Vašu bezbednost i ostalih korisnika istog (tema – kupanje sa uključenim bojlerom).


Na žalost, dešavaju se udari struje i smrtni slučajevi baš iz navedenih razloga. Stoga, naš savet Vam je da ugasite bojler dok se kupate, zagrejaće se voda ponovo ubrzo. Sačekajte pola sata i imaćete toplu vodu, nemojte koristiti vreme dok bojler greje vodu da se kupate.

Ne ugrožavajte Vaš život bespotrebno, jer se slično može desiti baš Vama!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!