Preventiva od zagušenja sudopere

Odgušenje sudopere Beograd i okolina, non stop. Saznajte kako da održavate sudoperu i njen odvod jednostavno bez velikih troškova.


Kako održavati sudoperu i odvod sudopere?

Danas na žalost postoji veliki broj uzročnika sakupljanja masnoća na zidovima odvodnog sistema sudopere. Veliki krivac je kafa – sos od kafe, naš narod konzumira u velikoj većini popularnu “Tursku kafu”. Nakon kuvanja kafe ostatak sosa skoro svi sipaju u sudoperu, puste vodu – u većini slučajeva hladnu, sva masnoća iz sosa kafe se lepi za zidove cevi odvodnog sistema sudopere i celog vodovodnog sistema kuće, stana, zgrade.

Ista stvar se ponavlja sa masnoćom od raznoraznih jela koja ostaje posle pripreme istih. Pre svega treba pripaziti šta se sve ubacuje u sudoperu!

Postoji jeftina zaštita, sve što Vam je potrebno jeste deterdžent i vrela voda.

Potrebno je da uradite sledeće:

1. Zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

2. Otvorite odvod i pustite vrelu vodu.

3. Opet zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

4. Sipajte deterdžent polako u vrelu vodu (Feri ili neki drugi jači deterdžent – trećinu litre) i nakon toga blago promešajte vodu (nije cilj da voda ima penu, već da je deterdžent lepo izmešan sa vrelom vodom).

OBRATITE PAŽNJU DA SE NE OPEČETE VREMOM VODOM!!!

5. Nakon mešanja, otvorite odvod i sačekajte da voda oteče.

6. Sačekajte 10-tak minuta i opet zatvorite odvod vode i napunite sudoperu vrelom vodom, nakon čega pustite vodu.

Ovaj proces možete da ponavljate na nedeljnom nivou (poželjno), time ćete verovatnoću da Vam se sudopera zapuši smanjiti na minimum (naravno bez sipanja sosa kafe i drugih izvora masnoča u sudoperu).


Zaključak

Pre svega budite uporni, time smanjujete mogućnost pojave zapušenja sudopere. Naravno, moramo uzeti u obzir druge ukućane a takođe i korisnike vertikale – kanalizacione cevi na koju je priključena Vaša sudopera ali i ostale u zgradi ili kući. Nekad može doći do zapušenja sudopere baš kod Vas a da Vi niste krivi već neko drugi. Pogotovo ako se nalazite u stambenoj zgradi ili porodičnoj kući sa više sudopera.

Budite pažljivi i uporni. U svakom trenutku se možete osloniti na naš tim!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Teme koje Vas možda zanimaju:

Lavaboi

Ugradnja kade

Zagušenja – kako i zašto

Pozovite nas!