Preventiva od zagušenja sudopere

Odgušenje sudopere Beograd i okolina, non stop. Saznajte kako da održavate sudoperu i njen odvod jednostavno bez velikih troškova.


Kako održavati sudoperu i odvod sudopere?

Danas na žalost postoji veliki broj uzročnika sakupljanja masnoća na zidovima odvodnog sistema sudopere. Veliki krivac je kafa – sos od kafe, naš narod konzumira u velikoj većini popularnu “Tursku kafu”. Nakon kuvanja kafe ostatak sosa skoro svi sipaju u sudoperu, puste vodu – u većini slučajeva hladnu, sva masnoća iz sosa kafe se lepi za zidove cevi odvodnog sistema sudopere i celog vodovodnog sistema kuće, stana, zgrade.

Ista stvar se ponavlja sa masnoćom od raznoraznih jela koja ostaje posle pripreme istih. Pre svega treba pripaziti šta se sve ubacuje u sudoperu!

Postoji jeftina zaštita, sve što Vam je potrebno jeste deterdžent i vrela voda.

Potrebno je da uradite sledeće:

1. Zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

2. Otvorite odvod i pustite vrelu vodu.

3. Opet zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

4. Sipajte deterdžent polako u vrelu vodu (Feri ili neki drugi jači deterdžent – trećinu litre) i nakon toga blago promešajte vodu (nije cilj da voda ima penu, već da je deterdžent lepo izmešan sa vrelom vodom).

OBRATITE PAŽNJU DA SE NE OPEČETE VREMOM VODOM!!!

5. Nakon mešanja, otvorite odvod i sačekajte da voda oteče.

6. Sačekajte 10-tak minuta i opet zatvorite odvod vode i napunite sudoperu vrelom vodom, nakon čega pustite vodu.

Ovaj proces možete da ponavljate na nedeljnom nivou (poželjno), time ćete verovatnoću da Vam se sudopera zapuši smanjiti na minimum (naravno bez sipanja sosa kafe i drugih izvora masnoča u sudoperu).


Masnoća u sudoperi i odvodu sudopere

Velika masnoća u sudoperi je ključni problem koji donosi samo eskalaciju problema ako ne reagujete na vreme. Ono što Vi možete da uradite jeste da na iznad opisani način redovno održavate sudoperu i da svakako pripazite šta u nju prosipate. Na zidovima odvoda sudopere se talože masnoće koje je prilično teško ukloniti a ponašaju se kao lepak kada krenu da se prosipaju mrve, ostaci hrane pa i delići salveta i svašta nešto još.

Masnoća u kanalizacionim cevima sudopere je ozbiljan problem kome se morate posvetiti. Takođe na iznad opisani način možete da delujete na te masnoće. Otežavajuća okolonst jeste što Vi da bi ste odkravili masnoće potrebno je da ih zagrejete velikom količinom vruće vode a zatim da delujete na njih vrelom vodom i deterdžentom a onda opet koristite vrelu vodu kako bi što više masnoća spalo sa zidova kanalizacnionih cevi. Ovde je dodatni problem što niste u mogućnosti da odklonite svu mansoću već jedan njen deo, tako da bi trebalo nakon ovog postupka da pripazite šta ubacujete u sudoperu ali takođe i da ponavljate redovno ovaj postupak.

Zaključak

Pre svega budite uporni, time smanjujete mogućnost pojave zapušenja sudopere. Naravno, moramo uzeti u obzir druge ukućane a takođe i korisnike vertikale – kanalizacione cevi na koju je priključena Vaša sudopera ali i ostale u zgradi ili kući. Nekad može doći do zapušenja sudopere baš kod Vas a da Vi niste krivi već neko drugi. Pogotovo ako se nalazite u stambenoj zgradi ili porodičnoj kući sa više sudopera.

Budite pažljivi i uporni. U svakom trenutku se možete osloniti na naš tim!

Računajte na nas

U svakom trenutku i na celoj teritoriji Beograda i okoline možete da računate na naše kolege. Brzi smo prilikom dolaska i vrlo efikasni u toku rada. Raspolažemo modernim alatima i mašinama za odgušenje kanalizacije. Odgušujemo sve vrste kanalizacionih zapušenja u najkraćem mogućem roku. Odmah nakon intervencije klijent može da koristi sudoperu. Najbitnije je da reagujete na vreme i da nas pozovete kako bi kolege došle dok zapušenje u cevi nije eskaliralo i time napravilo još veći problem Vama i drugima.

Pogotovo ako živite u stambenoj zgradi gde jedna sudopera može da zapuši celu vertikalu i da svi korisnici te vertikale nisu u mogućnosti da je koriste. Tada se rade velika odgušenja cele vertikale. Kole raspolažu najmodernijim mašinama za odgušenje svih vrsta kanalizacije a za sudoperu koristimo posebne sajle kojima se može odlično obaviti posao. Kao što smo iznad spomenuli, važno je da ne odlažete poziv vodoinstalateru već da ga pozovete čim primetite problem. Time ste osigurali da do većeg problema u kanalizaciji ne dođe. Ali ukoliko i dođe, znajte da se možete osloniti na nas u svakom trenutku.

Radimo non stop – 7 dana u nedelji – 365 dana u godini!

Zakazivanje intervencije

Naš tim Vam je na usluzi ukoliko ne uspete da rešite problem sami. Zapušenje sudopere u glavnom iziskuje brz dolazak i efikasnu intervenciju ali postoje slučajevi kada imate malo vremena za manervisanje. Stoga možete zakazati intervenciju za isti dan ili za sutradan – jedino logično ako uzmemo u obzir problem koji imate. Nikako nemojte odlagati poziv vodoinstalateru ako primetite da sudopera ne radi kako treba.

Vodoinstalateri iz našeg tima su uvek spremni da Vam se nađu i ukoliko bude bilo potrebe bez obzira koje doba dana ili noći, pozovite nas. Kolege rade na celoj teritoriji našeg glavnog grada i u okolini. Vrlo dobro poznajemo sve delove i opštine, raspolažemo sa velikim brojem potpuno opremljenih timova da možemo da odgovorimo na sve upite naših klijenata.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Teme koje Vas možda zanimaju:

Lavaboi

Ugradnja kade

Zagušenja – kako i zašto

Pozovite nas!