Preventiva od zagušenja sudopere

Danas na žalost postoji veliki broj uzročnika sakupljanja masnoća na zidovima vodovodnog sistema sudopere i daljeg odvodnog sistema. Veliki krivac je kafa – sos od kafe, naš narod konzumira u velikoj većini popularnu “Tursku kafu”. Nakon kuvanja kafe ostatak sosa skoro svi sipaju u sudoperu, puste vodu – u većini slučajeva hladnu, sva masnoća iz sosa kafe se lepi za zidove cevi odvodnog sistema sudopere i celog vodovodnog sistema kuće, stana, zgrade. Ista stvar se ponavlja sa masnoćom od raznoraznih jela koja ostaje posle pripreme istih. Postoji jeftina zaštita, sve što Vam je potrebno jeste deterdžent i vrela voda.

Potrebno je da uradite sledeće:

1. Zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

2. Otvorite odvod i pustite vrelu vodu.

3. Opet zatvorite odvod sudopere i napunite je vrelom vodom.

4. Sipajte deterdžent polako u vrelu vodu (Feri ili neki drugi jači deterdžent – trećinu litre) i nakon toga blago promešajte vodu (nije cilj da voda ima penu, već da je deterdžent lepo izmešan sa vrelom vodom). OBRATITE PAŽNJU DA SE NE OPEČETE VREMOM VODOM!!!

5. Nakon mešanja, otvorite odvod i sačekajte da voda oteče.

6. Sačekajte 10-tak minuta i opet zatvorite odvod vode i napunite sudoperu vrelom vodom, nakon čega pustite vodu.

Ovaj proces možete da ponavljate na nedeljnom nivou (poželjno), time će te verovatnoću da Vam se sudopera zapuši smanjiti na minimum (naravno bez sipanja sosa kafe i drugih izvora masnoča u sudoperu).

Teme koje Vas možda zanimaju:

Lavaboi

Ugradnja kade

Zakažite intervenicju

Zagušenja – kako i zašto

Pozovite nas!