Mokar zid i vlažan zid

Ukoliko ste primetili mokar zid ili vlažan zid, pozovite nas radi utvrđivanja problema i njegove sanacije – hitne intervencije non stop! Dolazimo ubrzo po Vašem pozivu. Izdajemo račun i garanciju na sve naše usluge.


MOKAR ZID, VLAŽAN ZID

  • Brza detekcija mesta curenja;
  • efikasna sanacija cevi;
  • zamena dela ili cele cevi;
  • stručna usluga;
  • hitne intervencije;
  • dolazak ubrzo po pozivu;
  • zakazivanje intervencije;
  • garancija i račun.

Mokar zid ili vlažan zid nastaje iz više razloga, jedan samo opisali ispod. Pored ispod navedenog razloga, ova pojava može nastati i iz daleko ozbiljnijih razloga poput pucanja vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Izdajemo račun i garanciju na sve naše usluge.

Mokar zid ili vlažan zid, brzo napredovanje vode – vlage

U ovom slučaju zid se velikom brzinom natapa vodom usled pucanja vodovodne cevi u zidu i nastaje mokar zid ili vlažan zid. Neophodno je da zatvorite glavni ventil uz posebnu pažnju da ne dođe do pucanja ventila i da pozovete vodoinstalatera! To je sve šta možete da uradite.

Kolege će doći ubrzo po pozivu i obaviće kratku analizu u koju spada detekcija curenja vode. Zatim će u dogovoru sa Vama sanirati problematičnu cev.

Naši timovi su dostupni na teritoriji čitavog grada Beograda u svim opštinama 24h svim danima u godini. Više o pokrivenosti našim uslugama >> pokrivenost uslugama <<

Mokar zid ili vlažan zid, sporo napredovanje vode – vlage

Ukoliko primetite postepeno pojavljivanje vlage na zidu, jedan od mogućih kvarova jeste na bateriji/slavini sa druge strane zida. Baš takav slučaj opisujemo u tekstu ispod. Budite uporni i dobro pregledajte bateriju za vodu kako bi utvrdili da li je ona krivac za opisani problem. Nemojte primenjivati nikakvu silu kako bi proveravali da li voda curi na slavini ili ne.

Takođe obratite pažnju na klizav pod, česte su povrede baš u ovakvim situacijama.


Mokar zid i vlažan zid – krivac baterija (gumica na spoju baterije i dovodne cevi)

Sugrađanin iz centra grada nas je izvestio o svom problemu, nakon čega smo zakazali intervenciju za poslepodnevne časove. Nakon dolaska u dogovoreno vreme, analizirai smo čitavo kupatilo radi nalaženja krivca za vlazenje zida u sobi sa druge strane zida.

Ispod na slici imate primer kako izgleda mokar zid ili vlažan zid.

Mokar zid ili vlažan zid – Vodoinstalater Beograd Tim

Sugrađanin je sumnjao u pucanje cevi ali ako uzmemo u obzir da se radi o potpuno novom stanu, mala je verovatnoća da se desilo baš to. Posle određenog vremena naišli smo na krivca gore pomenutig problema. Pri montiranju baterije/česme, vodoinstalater je preterao sa zatezanjem i time prouzrokovao curenje na bateriji. Curenje je trajalo od prilike dva meseca i tek nakon tog perioda se pojavio mokar zid ili vlažan zid u sobi sa druge strane zida.

Na dnu stranice smo objavili i video materijal radi detaljnijeg informisanja o opisanom problemu

Ispod na slikama imate primer kako izgleda curenje na pomenutoj bateriji.

Mokar zid ili vlažan zid – Vodoinstalater Beograd Tim

Mokar zid ili vlažan zid – curenje na bateriji – Vodoinstalater Beograd Tim

Vlaga u zidu sanacija

Ako Vam se pojavi vlaga u zidu sanacija je prekopotrebna i nju obavlja stručno lice. Vlaga u zidu može da donese velike probleme Vama i drugima, sanacija je neizbežna. Imamo razne vrste vlage, ali vlaga usled pucanja vodovodne ili kanalizacione cevi je specifična i napreduje iz dana u dan. Takođe, ukoliko je pukao ventil ili prosto kaplje voda sa njega u kupatilu sa druge strane zida, vlaga je prisutna.

Vlaga u zidu zbog navedenih problema se rešava od strane vodoinstalatera, detekcija curenja vode je jedan način da se pregledaju sve cevi. Takođe, snimanje cevi kamerom – kanalizacionih cevi, je još jedan način da utvrdimo mesto curenja uz cevi. Sanacija vlage u zidu je naša redovna intervencija, obavljamo je stručno i povoljno. Sanacija vlage u zidu, povoljna cena uz račun i garanciju.

Mokar zid ili vlažan zid - curenje na bateriji – Vodoinstalater Beograd Tim

Mokar zid ili vlažan zid – curenje na bateriji – Vodoinstalater Beograd Tim


Takođe, možete pogledati video materijal ispod radi detaljnijeg informisanja o opisanom problemu. Kliknite na sledeći link da pogledate video na YouTube-u – >> mokar zid ili vlažan zid <<


Savet našeg tima

Opisani problem je mogao lako napraviti oštećenja u stanu ispod, što i jeste česta pojava. Iz tog razloga je vrlo bitno da reagujete na vreme kada primetite mokar ili vlažan zid. Materijalne štete nisu retkost i mogu biti ogromne u slučaju da niste u stanu nekoliko dana. Pucanje cevi u zidu ili opisani problemi iznad su česta i svakodnevna pojava na teritoriji Beograda i okoline.

Nemojte odlagati poziv vodoinstalateru već reagujte na vreme i sprečite ozbiljne havarije koje mogu lako da nastanu!

Mokar zid kupatila

Kada primetite mokar zid kupatila, jasno Vam je da nešto nije u redu sa instalacijama vode i kanalizacije. Mokar zid kupatila može biti posledica i curenja vode iz kupatila iznad ako postoji. Ponekad se sliva voda i sa plafona pa natapa zid, u slučajevima kada ste na poslednjem spratu. A često se dešavaju istuacije koje smo iznad spomenuli za bateriju za vodu.

U svakom slučaju, potrebno je da pozovete stručno lice koje će detaljno da pregleda baterije, ventile i cevi vodovoda i kanalizacije. Nakon pregleda kolege će Vas izvestiti o lokaciji problema i šta pravi problem. Kolege mogu odmah da reše probem, vrlo su brze i efikasne prilikom rada. Poseduju zamenski vodomaterijal tako da odmah mogu krenuti sa poslom.

Vlažan zid kupatila takođe nam govori da nešto nije u redu. Nemojte zanemarivati vlažan zid kupatila pošto može doći do velike materijalne štete. Kolege relativno brzo mogu detektovati gde se problem nalazi pa zatim i odkloniti probem na instalacijama. To Vam je uvek najjeftinije rešenje ako uzmemo u obzir da je moguća šteta ne samo kod Vas već i u prostorijama oko i ispod Vas. Redovno se dešavaju situacije gde je zbog ovog problema materijalna šetata velika, pogotovo ako uzmemo u obzir jednu stambenu zgradu.

Nije bitno kada ste primetili problem, pozovite nas, kolege su spremne da dođu na svaku adresu u Beogradu i u okolini u kratkom roku.

U slučaju hitnih intervencija stojimo Vam na raspolaganju tokom celog dana i cele noći.

Mokar zid kuhinje

Uoćili ste mokar zid kuhinje, problem može biti posledica pucanja cevi u kupatilu koje se nalazi sa druge strane zida ali takođe i do slivanja vode iz prostorije iznad. Iznad smo Vam ispisali dosta uzročnika, potrebno je utvrditi koji od njihili više njih pravi problem sa vlagom u kuhinji. Redovno se dešava da u starim zgradama gde su kuhinja i kupatila razdvojeni zidom se pojavi prvo vlaga, zatim odvajanje zida i spadanja takog sloja sa zida a na kraju i pojava kapljica vode. U zgradama tog tipa, kanalizacione cevi su davno dotrajalom stanju i potpuno je normalna pojava da se vide vlaga ili da voda kaplje sa plafona, sliva se zida.

Sugrađani pokušavaju samostalno da reše problem, nekad je to upornim krečenjem zida ili plafona, farbanjem masnim farbama cevi kanalizacije (onaj deo cevi koji je izvan zida-plafona) ali problem se rešava samo na jedan način. Da se pre svega utvrdi uzročnik a zatim da se problem reši. Problem sa cevima je uvek veliki i uvek može da eskalira, zato ga rešavajte na vreme. Bitno je da znate da smo mi uvek tu, na Vama je da nas pozovete i to je sve.

Računajte na nas!

Navešćemo Vam linkove stranica na našem sajtu gde smo opisivali slične i teže probleme.

Pukla vodovodna cev >> pukla vodovodna cev u kupatilu poplava kuće<<

Pucanje ventila >> pucanje ventila u kupatilu <<

Curi voda ispod bidea >> curi voda ispod bidea – sifon <<

Plafon – curi voda  >> curenje vode sa plafona  <<


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!