Kamenac u bojleru

Čišćenje kamenca iz bojlera, kamenac u bojleru, povoljna cena uz račun i garanciju. Stručno čišćenje kamenca iz bojlera Beograd i okolina preko cele nedelje.


Ukoliko tražite pouzdan servis bojlera Beograd koji Vam obezbeđuje kvalitetnu uslugu uz račun i garanciju, na pravom ste mestu.

Uz čišćenje kamenca iz bojlera zamena grejača na bojleru je obavezna pošto se skida stari grejač. Tada je odlična prilika i da se zameni.


ČIŠĆENJE KAMENCA IZ BOJLERA

  • Stručno čišćenje bojlera od kamenca;
  • pouzdana usluga;
  • zakazivanje intervencije;
  • hitne intrevencije;
  • dolazak ubrzo po pozivu;
  • imamo rezervne delove za većinu bojlera;
  • garancija;
  • račun.

Naš servis Vam je na usluzi preko cele nedelje radi regularnih i hitnih intervencija. Možete se osloniti na nas u svakom trenutku. Na sve naše usluge izdajemo račun i garanciju.

KAMENAC U BOJLERU

Vaš bojler u stanu je relativno nov, ali u zadnje vreme bojler slabo greje vodu i topla voda se brže troši nego ranije. Takođe, moguće je da čujete pucketanje i zujanje u bojleru. Navedeno govori da imate kamenac u bojleru, jedino rešenje jeste čišćenje kamenca iz bojlera.

Kamenac u bojleru je redovna pojava kod nas zbog tvrdoće vode, tako da nema potrebe da se brinete da li se Vaš bojler pokvario. Verovatno je potrebna zamena grejača na bojleru. Gumica koja služi za dihtovanje između grejača i kazana bojlera se svakako menja posle svakog skidanja grejača (servis bojlera Novi Beograd).

Kamenac je kriv što bojler ne greje dovoljno vode, potrebno je očistiti kamenac iz bojlera. Kada bojler ne greje dovoljno vode to Vam je znak da je vreme za njegovo servisiranje. Najbolje je da u što kraćem roku obavite čišćenje kamenca iz bojlera kako bi bojler opet bio funkcionalan. Bojler brzo gubi toplu vodu baš iz razloga što nema dovoljno vode u sebi da je zagreje. Smanjen kapacitet bojlera je normalna pojava ako se ne servisira na vreme.

Kako nastaje kamenac u bojleru?

Kamenac u bojleru nastaje prilikom zagrevanja vode u bojleru na 60+ stepeni. Pri nastanku kamenac se vezuje za grejno telo u ovom slučaju za sam grejač u bojleru. Vremenom se kamenac toliko nataloži da utiče na sam učinak grejača da zagreje vodu u bojleru.

Pored toga ukoliko kamenca ima u većim količinama, grejaču se radni vek drastično smanjuje. Iz tog razloga u 99% slučajeva menjamo stari grejač prilikom čišćenja bojlera – čišćenje kamenca iz bojlera.

Kamenac u bojleru – posledice?

Bojler sporo greje vodu, to je prvo što većina sugrađana primeti. Da bojler sporo greje vodu je normalna pojava usled velike količine kamenca. Sugrađani olako shvataju kamenac u bojleru, i ne obraćaju pažnju na ukazivače koji im jasno naglašavaju da postoji problem sa bojlerom. Pored toga što bojler sporije greje vodu, smanjio se kapacitet vode u odnosu na ranije, dužina zagrevanja bojlera se znatno promenila.

Bojler sporo greje vodu zbog naslaga kamenca u njemu na grejaču. Pojava da bojler sporo zagreva vodu nije ništa novo i potrebno je očistiti bojler. Ispod Vam pišemo kakvi problemi nastaju i šta raditi u slučaju da Vam bojler sporo zagreva.

Malo tople vode u bojleru je takođe posledica kamenca, potrebno je što pre očistiti bojler. Grejač je ugrožen u ovom slučaju i to je opasno. Kamenac tokom vremena oštećuje grejač koji može usled većeg oštećenja da pusti struju u vodovodni sistem. Tada, ukoliko nije odlično uzemljenje, dolazi do strujnog udara i o tome na žalost povremeno pišu novine i portali. Realno govoreći, da li iko od nas zna kakvo je uzemljenje u našim kupatilima? Iz tog razloga, čim primetite da bojler ima malo tople vode i voda se dugo greje u bojeru, reagujte odmah i rešite problem.

Promenom brzine zagrevanja bojlera (duži period zagrevanja bojlera nego ranije), bojler troši više struje da zagreje istu ili manju količinu vode (nekad se vreme zagrevanja bojlera udvostruči). Pored toga što sugrađani imaju manje tople vode za svoje potrebe (koja se znatno sporije greje), račun za struju se takođe povećava. Mala količina tople vode u bojleru je valjani znak da je vreme da reagujete, već smo Vam naveli opasnost zbog grejača. Pored toga, mala količina tople vode Vam sigurno nije dovoljna za Vaše potrebe.


Slična tema – Naši saveti koji bojler kupiti


KAMENAC U BOJLERU ŠTA RADITI I KADA?

Ukoliko primetite neke od navedenih pokazatelja da nešto nije u redu sa bojlerom, reagujte na vreme. Čišćenje kamenca iz bojlera može da spase i sam grejač bojlera (ukoliko je nov bojler ili sveže ugrađen nov grejač) i tako mu produžite radni vek.

Količina kamenca u bojleru može da Vas iznenadi, može da naraste tokom godina korišćenja bojlera i do nekoliko centimetara u dnu bojlera (težina kamenca može da iznosi i nekoliko kilograma). Pošto se kamenac lepi za grejač bojlera, stvara se sloj kamenca oko grejača koji manje propušta toplotu. Tada se grejač više i duže greje da bi zagrejao vodu. Baš na mestima gde je kamenac bio najdeblji, dolazi do promena na grejaću usled prezagrevanja.

Sve ovo može da se izbegne ukoliko na svakih 6-12-24 meseci očistite bojler od kamenca. Naravno u zavisnosti od učestalosti korišćenja bojlera. U frizerskom salonu se bojler koristi preko celog dana 6-7 dana u nedelji, pa je čišćenje kamenca iz bojlera preporučljivo na 6 meseci.

Pošto sada znamo da ukoliko je temperatura vode u bojleru 60 ili iznad 60 stepeni, tada nastaje kamenac, onda je logično da se kamenac lepi za cevi kroz koje prolazi vrela voda i ostale sanitarije koje koriste istu vrelu vodu.

Za ispravno i sigurno čišćenje bojlera od kamenca, bitno je da angažujete vodoinstalatera ili električara. Nemojte se sami upuštati u avanturu zvanu – kako očistiti kamenac iz bojlera? Nije bezbedno da radi čišćenje kamenca iz bojlera nestručno lice, može lako da dođe do povrede, strujnog udara i naravno loše obavljenog posla.

Kvalitet je bitan

Kod usluge ovog tipa i odabira zamenskih delova, kvalitet odigrava važnu ulogu. Odklanjanje kamenca iz bojlera se mora uraditi pravilno i temeljno u suprotnom klijent i dalje ima problem sa kamencom u bojleru. Takođe, ako se ugrade najjeftiniji delovi, oni nisu dugog radnog veka i brzo stradaju usled velikog kamenca u vodi a takođe i zbog nepravilnog korišćenja bojlera. Iz oba razloga važno je koga angažujete, ko Vam odražava bojler.

Uvek stremite ka kvalitetu jer je on jedino bitan i njime osiguravate da Vaš bojler radi pravilno i bez kamenca. Bojler bez kamenca je spas za sam bojler ali i po Vas. Uvek imate brzo zagrejanu vodu i što je još važnije bojler je pun tople vode.

Uvek birajte kvalitet!

Zakažite intervenciju

Vodoinstalateri Beograd Tim Vam omogućava da zakažete intervenciju za isti dan ili do nekoliko dana u napred. Sa kolegama možete lako da se dogovorite oko termina usluge i to je sve. Ostatak posla prepuštate našim kolegama. Najbolje je da na vreme donesete odluku da uklonite kamenac iz bojlera, time pomažete pre svega sebi a zatim i samom bojleru. Omogućavate mu bezbedan i pravilan rad. Stoga, naša preporuka je da redovno čistite kamenac iz bojlera.

Takođe, ukoliko je potrebno obaviti dodatne usluge, kolege Vam stoje na raspolaganju. Iskoristite dolazak kolega da rešite sve Vaše probleme koje su vezani za našu struku, rado ćem Vam izaći u susret. Kolege kod sebe imaju sav potreban vodomaterijal i zamenske delove da mogu obaviti odmah većinu naših usluga. U slučaju da nešto od materijala ili delova nemaju, naši vodoinstalateri će to i obezbediti u kratkom roku.

Računajte na nas tokom cele sedmice radi standardnih i hitnih intervencija.

Kamenac-na-grejacu-bojlera

Kamenac na grejaču bojlera – primer

Primer-grejaca-u-loncetu-za-zagrevanje-vode---kamenac

Primer grejača u lončetu za zagrevanje vode – kamenac

Velika-kolicina-kamenca-u-bojleru-u-predelu-grejaca-bojlera

Velika količina kamenca u bojleru u predelu grejača bojlera

Ukoliko želite da saznate još nešto u vezi bojlera, kliknite ovde – bojleri.

Kamenac može da utiče i na normalan rad tuš baterije – za više informacija u vezi tuš baterije kliknite ovde – tuš baterija.


Teme koje Vas možda zanimaju:

Kako uštedeti vodu

Renoviranje kuhinje

Dovod vode za kuću

Curenje vode od komšija iznad

Pozovite nas!