Ugradnja kade

Ugradnja i zamena kade011/407-8-100


Kod ugradnje kada, veoma je bitan sam izbor kade. Nekada su se pravile tučane kade koje su bile izuzetno teške što im i sam naziv kaže. Vremenom su izašle iz upotrebe i zamenjene su daleko lošijim limenim emajliranim kadama koje su kratkog veka. One su i danas u upotrebi, takve kade treba zaobilaziti. Kako smo usli u eru plastike i pleksiglasa, danasnje savremene kade se rade od tih materijala koji se iz godine u godinu usavršavaju.

Naravno i tu ima lošijih, odnosno tankih zidova te losijih materijala. S time se opet vraćamo na staro, gde ako ne znate šta je dobro, znate šta je skupo.

Sve u svemu pri odabiru kada gledajte debelu plastiku koja je pri krajevima malo savitljiva. To je dobar spoj za dobar kvalitet. Osim toga su i jednostavnije za ugradnju a imate ih i u raznim bojama. Plastične kade ne korodiraju i lagane su. Često su modeli sa oplatama, te nije potrebno dodatno zidanje a vremenom se i sifon menja veoma lako jer je sve jednostavno za demontažu i veoma pristupačno.

Male kade od tuš kabina su istog kvaliteta kao i velike, kao i đakuzi kade. Po odabiru je najbolje uzeti plasticne odnosno kade od pleksiglasa i birati najbolji odnos kvalitet-cena. Nasa je preporuka da limene emajlirane kade treba izbegavati. Korodiraju, teže su za ugradnju, skuplje su, hladne pri ulasku. Nikakav su izolator vec na protiv dobar provodnik ne daj Bože nekog kratkog spoja u bojleru. Svakako ako ne znate sta bi ste odabrali, konsultujtete se svakako sa nama pre ugradnje!

 

metalna_kada

Limena emajlirana kada – Vodoinstalateri Beograd Tim

 

metalna_kada-vodoinstalateri-beograd

Limena emajlirana kada – Vodoinstalateri Beograd Tim

 

plasticna_kada

Plastična kada – Vodoinstalateri Beograd Tim

 

Teme koje Vas možda zanimaju:

Zamena perlatora

Renoviranje kupatila

Zagušenje i odgušenje sudopere

Curenje vode sa plafona

 

Pozovite nas!