Curenje vode – plafon

Curenje vode plafon, zid, detektujemo mesto gde curi voda i saniramo ga. Povoljna cena uz račun i garanciju, zaustavljamo curenje vode brzo i efikasno.


Naš tim obezbeđuje profesionalne vodoinstalaterske usluge 24h, non stop, svim danima u nedelji. Oslonite se na nas u svakom trenutlu.

CURENJE VODE PLAFON

Curi mi voda od komšije! Možete li mi pomoći?

To pitanje nam je postavila starija sugrađanka iz centra grada. Naš odgovor znate.

Prvo što smo zatekli na licu mesta, jeste kišobran! Da, dobro ste pročitali, kišobran crne boje umetnut između grejalice i vodokotlića. Njegova svrha je bila da štiti korisnike wc-šolje od nepoželjnih kapljica koje su padale sa plafona kupatila. Moramo pohvaliti sugrađanku na snalažljivosti! Kišobran je nekoliko dana odlično obavljao svoj posao ali došlo je vreme da ga uklonimo i rešimo ovaj vodoinstalaterski problem.


Curi voda od komšije iznad

Curi voda od komšije iznad


Sugrađanka je čekala nekoliko dana pre nego što nas je pozvala da bi sa komšijom iznad (vlasnik stana iz kojeg curi voda) pokušala da odkloni kvar. Tu su napravili grešku, ona ih je kasnije koštala dosta više nego da su nas odmah pozvali da intervenišemo. Pošto je komšija iznad zatvorio dotok vode kod sebe u stanu, ustanovili su da voda i dalje curi. Sumljali su da voda ipak možda curi iz stana koji se nalazi dva sprata iznad. Čekali su čitav dan da vlasnik stana takođe zatvori vodu u svom stanu i tada su shvatli da voda i dalje curi.

Da ne odugovlačimo, jos dva dana je izgubljeno u pokušajima da se locira kvar u kupatilu ali bez uspeha.

Naša sugrađanka je pozvala vodoinstalatera, koji pri pregledu kupatila iznad (kupatilo komšije) ustanovio da mora „obijati“ pločice duž linije cevi dok ne ustanovi odakle voda curi u kupatilu. Vlasnik stana se tome protivio i zahtevao da se pozove drugi vodoinstalater.

CURENJE VODE SA PLAFONA – SANACIJA

Tada smo došli mi, ustanovili smo da voda curi kod jednog dotrajalog sigurnosnog ventila. Voda je danima možda i nedeljama curila kap po kap i na taj način napunila vodom prazni deo između plićica i zida. Vremenom, voda kao svaka voda, našla je svoj put do stana ispod. Počela da kaplje polako i to duži vremenski period. To je razlog zašto je voda i dalje kapljala sa plafona iako su bili zavrnuti ventili u dva stana.

Nakon utvrđenog mesta curenja vode u kupatilu iznad, zamenili smo neispravni ventil sa novim ventilom. Voda je i dalje curila određeno vreme, dok su zalihe vode između pločica i zida kupatila trajale…

Vlasniku stana u kome se problem javio smo sačuvali poveću svotu novca ovom intervencijom. Da nije insistirao na mišljenju drugog vodoinstalatera, „kolega vodoinstalater“ bi bez potrebe demolirao pola kupatila.

Danas, imamo dva saveta za Vas

Prvi, bolje na vreme pozovite vodoinstalatera da u najkraćem vremenskom roku sanirate kvar.

Drugi, obratite posebnu pažnju kakvog vodoinstalatera zovete da Vam rešava vodoinstalaterske probleme. Treba da imate na umu da loše izvođenje vodoinstalaterskih usluga može da dovede do poplave, time i do strujnog udara ili požara u stanu, kuci ili poslovnom objektu.

Gratis savet (naravno šala), ukoliko Vam se desi da Vam curi voda iz stana komšije koji stanuje iznad Vas, upotrebite kišobran kako bi zaštitili sebe ili druge od zlonamernih kapljica vode.

Slična tema – Curi voda sa plafona kupatila – poplava

Kako se zaštititi od curenja vode od komšије

Kako se zaštititi od curenja vode od komšiје

Hitne intervencije

Iz iznad priloženog (curenje vode – plafon) shvatili ste da je vrlo važna brza reakcija klijenta i još brži dolazak i efikasan rad vodoinstalatera. Samo na taj način se u većini slučajeva možete spasiti poplave i velike materijalne štete. Na primer ako Vam pukne vodovodna cev koja je pod pritiskom, do poplave dolazi prilično brzo. Tada je na Vama da zaustavite vodu u cevima i da pozovete vodoinstalatera. Ukoliko ventil za vodu nije ispravan u problemu ste. Postoje standardni ventili u kupatilu i glavni ventil. U slučaju pucanja cevi glavni ventil mora da bude ispravan što na žalost nije uvek slučaj. Ako uspete da zaustavite vodu odlično ali u slučaju da niste uspeli, vodoinstalater će prvo to obaviti po dolasku.

Mi (vodoinstalateri) posedujemo sve potrebne alate, zamenske delove i vodomatrijal koji su potrebni kako bi se pucanje cevi saniralo u najkraćem mogućem roku. Kolege na svaku adresu u Beogradu i u okolini dolaze u najkraćem mogućem roku kada se radi o hitnoj intervenciji. Na klijentu je jedino da nas pozove a sve ostalo da prepusti našim stručnim kolegama. Rešavamo sve vrste havarija brzo po dolasku. Kolege koriste posebne termalne kamere kako bi ustanovile gde je lokacija curenja vode i sa velikom preciznošču rešavaju problem.

Kolege su vrsni majstori i daće sve od sebe da dođu što pre i da reše Vaš problem. Možete računati na nas u svakom trenutku non stop – 24h. Radimo državnim i verskim praznicima 365 dana u godini.

Kvalitet usluge

Svaka vodoinstalaterska usluga zahteva kvalitet, poput svake usluge električara. Tu nema mesta greškama, već profesionalnom i kvalitetnom radu. Pogotovo kada se radi o problemu o kome danas pišemo. Materijalna šteta lako može da preraste u katastrofu ne samo u jednom već u više stanova, tome smo nažalost redovno svedoci.

Naši timovi raspolažu ozbiljnim alatima, kamerama kojima odlično vidimo odakle i gde se kreće voda. Time imamo veliku prednost u odklanjanju problema curenja vode i sprečavanju nastanka ili eskalacije štete koja je obavezna pojava u ovakvim situacijama.

Bitno je naglasiti da je kvalitet vdoinstalaterske usluge koju obave naše kolege na visokom niovu, pouzdanost je maksimalna, možete mirno da spavate. Budite sigurni u naše kolege, na rasolaganju su Vam uvek i na svakoj lokaciji.

Zaključak

Brzina reagovanja je vrlo bitna, u ovom slučaju radilo se o venetilu koji curi. Ali, česta pojava je da pukne vodovodna cev ili cev kanalizacije, tada nastaju veliki problemi i nastaju brzo. Iz tog razloga, čim primetite pojavu vlage na plafinu ili zidu, pozovite vodoinstalatera da pronađe mesto curenja vode. Budite prisebni i brzi.

Zakazivanje intervencije

Zakazivanje intervencije za isti dan ili do nekoliko dana u napred ako je to moguće ukoliko uzmemo kakav problem imate. Sve zavisi od toga šta je u pitanju, da li Vi znate zbog čega curi voda, da li se to ranije dešavalo ili ne. Ukoliko je prvi put da se voda pojavljuje na plafonu, najbolje je da nas odmah pozovete i da kolege dođu u kratkom roku koko bi našle mesto problema i rešile ga. Pošto raspolažemo najmodernijim kamerama za snimanje cevi, možemo lako da pronađemo mesto curenja. Odmah zatim i da saniramo cev, zamenimo je ili ukoliko je problem u sifonu ili ventilu da ih zamenimo.

Kolege će svoj deo posla obaviti brzo i efikasno, na Vama je da nas pozovete na vreme!  Tu smo za Vas u svakom trenutku, oslonite se na naš vodoinstalaterski tim.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Probija voda u kupatilu od komšije iznad

Probija voda u kupatilu od komšije iznad

Probija voda u kupatilu od komšije iznad oštećenjeplafona

Probija voda u kupatilu od komšije iznad – oštećenje plafona

Probija voda u kupatilu od komšije iznad zastita kisobran

Probija voda u kupatilu od komšije iznad zastita – kisobran

Problem curenja vode iz stana iznad

Problem curenja vode iz stana iznad


Slične teme koje mogu da Vam pruže bitne informacije.

Vodovodni ventili

Vodokotlić pušta vodu

Zamena napukle cevi

Ugradnja kade

Pozovite nas!