Popravka vertikale fi 110

Danas čemo Vam opisati vodoinstalaterske radove koje smo vršili na trećem spratu sa spoljne strane zgrade. Podrazumeva se da smo koristili skelu zbog visine vertikale, takođe smo koristili i sigurnosnu užad radi bolje sigurnosti naših kolega vodoinstalatera.

Radi se o tome da je rađena nadogradnja na zgradi. Da bi se dobila što veća kvadratura, nadogradnja je rađena tako da je površinski veća od osnove zgrade, zbog toga “viri” iznad trećeg sprata kao nadstrešnica. Kanalizacija (kanalizaciona cev) je samim tim spuštana uz sam rub zida zgrade sa krivinama od 90 stepeni. Zbog ovog nepromišljenog rada naših “kolega vodoinstalatera” cesto je dolazilo do zagušenja. Radi odklanjanja problema sa zagušenjem pomenutu vertikalu (kanalizacionu cev) sekli smo na nekoliko mesta i napravili blaže krivine, a uklonili postojeće od 90 stepeni. Takođe smo i izolovali cev iako to nije neophodno. Kanalizaciona cev (vertikala zgrade) je protočna i nije pod pritiskom jer u njoj nema zadržavanja tečnosti. Ipak je to urađeno iz preventive da bi eventualno otklonili mogućnost spoljnih fizickih uticaja na cev.

Redovno se dešava da ovde na našem web sajtu kritikujemo rad “kolega vodoinstaltera“. Zle namere nema, već želimo da sugrađani budu informisani šta sve može da ih snađe ukoliko pogreše u odabiru vodoinstalatera. Ovog puta nećemo da apelujemo na sugrađane da obrate pažnju u tom odabiru, iz razloga što to redovno i radimo.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

 

Teme koje Vas možda zanimaju:

Zamena bojlera

Zamena perlatora

Odgušenje lavaboa

Curenje vode sa plafona

 


Pozovite nas!