Renoviranje kuhinje

Renoviranje kuhinje poput renoviranja kupatila nije nimalo lak posao za vodoinstalatera a pogotovo ne za osobu koja nema iskustva u tom poslu. Renoviranje kuhinje je rutinski posao koji može da se zakomplikuje određenim problematičnim situacijama, one često utiču na rok završetka radova.

Ugradnja kuhinje je sklona problematičnim situacijama iz razloga što je več sve isplanirano i teren je “čist” za izvođača radova u ovom slučaju to je vodoinstalater. Pri renoviranju kuhinje se planira šta se sve menja ili uklanja iz kuhinje a šta se novo ugrađuje u kuhinju. Površina kuhinje neretko bude izmenjena, u zavisnosti od kvadrature stana ili kuće. Sugrađani često imaju problem sa prostorom u stanu ili kući, pa pribegavaju smanjivanju kvadrature kuhinje da bi dobili jos koji kvadratni metar prostora. Takođe, kod određenog broja sugrađana postoji potreba da se proširi kuhinja pošto im je mala kvadratura iste. To je posledica lošeg planiranja kuhinje i što sugrađani nisu imali dovoljno sredstava da bi ugradili veću kuhinju u trenutku gradnje.

Renoviranje kuhinje podrazumeva proveru ispravnosti vodovodnih instalacija. Ukoliko nisu ispravne ili su pri kraju svog veka trajanja, potrebno je zameniti deo ili čitav sistem vodovodnih instalacija u stanu ili kući. Sem toga postoji potreba ukoliko su vodovodne instalacije u kuhinji dotrajale, da se ispita ispravnost svih vodovodnih instalacija u stanu ili kući. Pored ispitivanja ispravnosti vodovodnih instalacija, ako je planirano menjaju se pločice u kuhinji, ugradni elementi i njihov raspored ukoliko je potrebno.

Zamena pločica je poseban deo posla za vodoinstalatera kome treba da posveti posebnu pažnju. Redovno dolazimo u susret sa lošom ugradnjom pločica, gde se jasno vidi da kolega vodoinstalater nije lepo lepio pločice u kupatilu ili kuhinji. Pločice odpadaju sa zida ili nisu ravnomerno nalepljene na površinu, vidljiva je grba ili ispupčenje jedne ili više pločica. Zbog nekorišćenja adekvatnog alata pločice nisu simetrično nalepljene, razmak između pločica nije jednak i pruge između pločiča nisu adekvatno popunjene pa negde ima viska materijala a negde su pomenute pruge preduboke. Sve to urušava izgled kuhinje i kupatila kao i ugled vodoinstalatera koji je vršio radove.

Zamena ili ugradnja sudopere i njenih pratećih elemenata treba da bude izvršena tako da osobe koje koriste kuhunju nemaju problema sa izlivanjem vode iz spoja odvoda sudopere i zidne cevi. Taman posla da posle renoviranja kuhinje Vas snađe da negde dolazi do izlivanja vode, bilo kod sudopere ili negde iz zida zbog losih vodovodnih instalacija ili loše ugradnje istih.

Savetujemo Vas da kada ste u prilici sa malo više pažnje pogledate kako su ugrađene pločice kod Vas i kod Vaših poznanika. Primetićete razne nepravilnosti u smislu neravnih pločica, udubljenje i ispupčenja poda i zida, razmak između pločica nije jednak, kanal (razmak) između pločica nije jednako popunjen (negde je previše plitak a opet na drugom mestu je predubok i zadržava vodu – ovde dolazi do taloženja bakterija i nečistoća), pločice nisu lepo isečene (pogotovo oko vrata, oko baterija za vodu) itd… Ovo Vam sve govori da profesionalac nije umešao prste pri ugradnji ili renoviranju kuhinje.

Naši vodoinstalateri su vrsni majstori svog zanata, posvećuju izuzetnu pažnju svakom poslu radi postizanja viskog kvaliteta usluga na koji su naši klijenti i navikli. Nemojte prepuštati svakome da Vam ugrađuje ili renovira kuhinju, taj posao radite verovatno jednom ili dva puta u životu, zato ga uradite kako treba.

Vaš, vodoinstalater Beograd tim.

Renoviranje kuhinje - pre i psole

Renoviranje kuhinje – pre i psole

Teme koje Vas možda zanimaju:

Sprečiti mrlje na staklu tuš kabine

Zagušenja i odgušenja

Alati Vodoinstalateri Beograd Tima

Neprijatnosti

Pozovite nas!