Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja

Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja je jedina preventiva da Vam cevi ne zalede. Bitno je da se izolacija vodovodnih cevi obavi na pravilan način.

Ukoliko Vam je pukla zaleđena cev – popravka i zamena – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Ukoliko Vam je hitno neophodna voda potrebno je instalirati potpuno novi dovod vode! Pozovite nas radi zamene vodovodne cevi. Kolege su brze u dolasku i vrlo efikasne prilikom rada, u kratkom roku možete dobiti novu instalaciju vode.

Kod pucanja zaleđenih zaštićenih i ne zaštićenih vodovodnih cevi, postoji mogućnost njihove sanacije ili u krajnjem slučaju zamene.

Već zaleđena cev je ogroman problem. Izolacija vodovodnih cevi koje su već zaleđene se ne izvodi iz razloga što cevi moraju prvo biti odmrznute! Cevi ne možemo odlediti na silu! Najveći problem već zaleđene cevi je taj što se ona po nepisanom pravilu odledi tek kada je spoljna temperatura 10 i više stepeni i to 5 vezanih dana!

Pogledajte kako odlediti cevi na pravilan način – kako odlediti cevi.

Iz svega ovoga se vidi da je ogroman problem ako dopustite smrzavanje vodovodnih cevi pa Vam preporučujemo preventivne mere kako do toga ne bi došlo.

Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja – tipovi

– Termo izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja za temperature do -15 c

– Grejanje cevi specijalnim grejačima do -25 c

– Kombinacija termo izolacije vodovodnih cevi od smrzavanja i grejanje cevi (obezbeđujete pravi Sibirski režim od -30 i više stepeni)

Bitno je napomenuti da se zaleđene cevi moraju što pre osigurati (čim se odlede) da ne bi ponovo dolazilo da njihovog smrzavanja! Pri ovako niskim temperaturama, obično utopljavanje cevi od strane građana nije dovoljno.

Pre svega, pregledajte sve vodovodne instalacije kako bi imali uvid koje cevi su izložene niskim temperaturama a koje ne. Imajte u vidu da cevi koje se nalaze u zemlji bi trebalo da su na dubini od 70cm i niže. Sve iznad toga može da zaledi.

Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja se radi na vreme, preko proleća, leta i jeseni. Naravno ako stignete da je obavite tokom zime pre pada temperature, to je odlično.


Važna napomena!

Ove mere (izolacija cevi, grejanje cevi i kombinovanje nevedenih) obezbeđuju da se vodovodne cevi ne zalede ali su isto tako potpuno ne efikasne kod već zaleđenih vodovodnih cevi. Stoga, neophodna je Vaša pravovremena reakcija kako bi obavili posao pre smrzavanja cevi vodovoda ili kanalizacije. Najbolje je da rešite problem pre zimske sezone, naravno ako ste u mogućnosti. Tada ste osigurali da budete mirni tokom hladnih zimskih dana i noći bez bojazni da će Vam se cevi zalediti i da ćete ostati bez vode i kanalizacije. Obezbedite sebi mir bez neprijatnosti koje dolaze uz smrznute sevi.


Budite temeljni

Potrebno je ako želite da se Vaše cevi ne zalede da budete temeljni prilikom njihovog pregleda. Svaki deo izložene cevi je mesto gde će se ona zalediti pri niskim temperaturama. Lokacije gde su najizloženije cevi jesu šahte, prelaz cevi iz zemlje u zid, cevi do tankih spoljašnjih zidova koji nemaju izolaciju, cevi blizu prozora i vrata (čest je slučaj da sugrađani zaborave da zatvore prozor ili vrata pa se cevi zalede), podrumi, potkrovlja ili neizgrađeni deo objekta.

Što temeljnije pogledate cevovod, bićete sigurniji kada krene minus i tada ćete sebi biti zahvalni.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja je najoptimalnije rešenje problema sa slike ispod!

Izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!