Mokre pločice u kupatilu

Mokre pločice u kupatilu – mogući razlozi. Mokre pločice u kupatilu, rešenja ovog problema. Mokre pločice u kupatilu – majstor ili ne?


Mokre pločice u kupatilu su izrazito čest problem, a mogući uzroci variraju od potpuno beznačajnih pa do ozbiljnih havarija. Mi Vas savetujemo da uvek prekontrolišete Vaše kupatilo jer time štitite sebe nepotrebnog stresa.

MOKRE PLOČICE U KUPATILU

Krenućemo od najlakšeg pa do najtežeg uzročnka.

  • Prskanje vode tokom kupanja, korišćenja lavaboa;
  • Bojler;
  • Kapanje vode iz sifona lavaboa;
  • Crevo veš mašine;
  • Dihtovanje wc šolje/bidea;
  • Vodokotlić;
  • Ventil;
  • Pucanje cevi;
  • Zagušenje kanalizacije;
  • Curenje vode od komšija iznad.

Kao što vidite mogući su brojni problemi, sledi opis kako da ih rešite.


Mokre pločice u kupatilu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mokre pločice u kupatilu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Mokre pločice u kupatilu – prskanje vode tokom kupanja, korišćenja lavaboa

Potrebno je utvrditi u kojoj meri korisnici kupatila prskaju pločice tokom njegovog korišćenja. Nakon toga da li je to pravi uzrok mokrih pločica, ako jeste znate šta Vam je činiti.


Mokre pločice u kupatilubojler

Kod bojlera možete da očekujete svašta, pa i pojavu vode u Vašem kupatilu. Na početku odmah da naglasimo, vodoinstalater je jedini koji pouzdano rešava navedene probleme ispod.

Iz samog bojlera je moguća pojava vode, kazan bojlera je probušen ili voda kaplje/curi kod grejača. Kazan bojlera zbog neredovnog servisiranja i dotrajalosti se troši na pojedinim mestima, na kojima često se pojave rupice. Pojas oko grejača može da popusti i voda se pojavljuje u kapljicama pa i mlazevima. Stoga, redovan servis bojlera je poželjan na svakih 12-24 meseci u zavisnosti od stope korišćenja bojlera.

Cevi koje vidite kod bojlera su takođe podložne havariji jer kod njih se takođe pojavljuje kapanje vode pa i jaki mlazevi.

U 99% slučajeva, radi se o velikoj havariji i potrebno je da se obavi hitna intervencija – hitne intervencije.


Mokre pločice u kupatilu – kapanje vode iz sifona lavaboa

U ovom slučaju, iz sifona može da kaplje voda iz razloga što je dotrajao, deformisan je ili je došlo do njegovog blagog izvlačenja iz zida/lavaboa. U prva dva slučaja, potrebno je zameniti sifon novim, da bi na adekvatan način sprečili dalje širenje problema. Ovaj posao obavlja – vodoinstalater, iz razloga da se sifon ugradi pravilno i bezbedno.


Mokre pločice u kupatilu – crevo veš mašine

Crevo veš mašine može biti dotrajalo, češće je deformisano ili izvučeno iz zida. U slučaju da niste u mogućnosti da samostalno obavite zamenu creva, možete pozvati vodoinstalatera. Takođe, ukoliko je crevo samo izvučeno iz zida, slobodno ga gurnite nazad u zid. Prilikom sledećeg pranja veš mašine, poželjno je da obratite pažnju na crevo i da li je sve sasvim u redu.


Mokre pločice u kupatilu – dihtovanje wc šolje/bidea

Problem sa dihtovanjem je poprilično česta pojava, rešava je isključivo vodoinstalater. Na licu mesta kolege odlučuju da li se problem može rešiti samo dotezanjem šrafova ili je potrebno obaviti zamenu dihtunga wc šolje/bidea. Podlivanje vode ispod wc šolje može se pojaviti ukoliko se wc šolja/bide klati ali i bez toga – wc šolja se klati.

Ukoliko izbija voda ispod wc šolje, potrebno je da reagujete odmah i rešite problem. Kada izbija voda ispod wc šolje postoje dva razloga za to. Jedan smo Vam opisali iznad a drugi je odvodna cev wc šolje. Odvodnu cev wc šolje menjamo rutinski i vrlo efikasno u kratkom roku.

Curenje vode ispod wc šolje može da napravi razne probleme, kako Vama, tako drugima. Čim primetite curenje vode ispod wc šolje, reagujte i pozovite Vašeg vodoinstalatera. Nemojte odlagati rešavanje ovog problema (nisu problem samo mokre pločice u kupatilu) pošto lako može da dođe do velike materijalne štete u stanu ispod Vas.

Curenje vode iz wc šolje se dešava kod zapušenja wc šolje ili iznad opisanog razloga. U svakom slučaju curenje vode iz wc šolje nije bezazleno, zato reagujte pravovremeno i rešite problem pre havarije.


Mokre pločice u kupatilu – vodokotlić

Vodokotlić može da napravi nekoliko problema, u zavisnosti od njegovog tipa.

Kod standardnog vodokotlića moguće je da crevo koje doprema vodu iz njega u wc šolju pukne ili se izvuče iz nje ili vodokotlića (česta pojava). Prelivanje vode iz vodokotlića je ređa pojava ali je moguća, usped neispravnosti sistema vodokotlića. U oba slučaja, vodoinstalater je potreban za rešenje problema.

Ugradni vodokotlić, sa druge strane može da napravi problem komšijama ispod Vas. Postoje određeni spojevi između ugradnog vodokotlića i wc šolje, koji ukoliko se ne spoje na pravilan način, može doći do curenja vode. U ovom slučaju, vodoinstalater je takođe preko potreban.


Mokre pločice u kupatilu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mokre pločice u kupatilu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Mokre pločice u kupatilu – Ventil

Vodovodni ventili su mali đavoli svakog kupatila i kuhinje. Ukiliko ih pazite i mazite mogu Vas spasiti velikih nevolja ali isto tako i napraviti pravi pakao ukoliko ih zapostavite.

Ventili mogu da napuknu, puknu, kaplju, ne rade i pište. Verovali ili ne, mogu biti ugrađeni a da nisu ispravni, a ovo saznajete kasnije kada Vam budu najpotrebniji. Tada, “vodoinstalater” koji Vam je obavio ugradnju ventila sleže ramenima i kune se da Vam je ugradio odličan i ispravan ventil ali to nije istina. I on to dobro zna.

Ventile je potrebno prekontrolisati jednom godišnje. Ukoliko primetite bilo kakav zub vremena na njima ili da se ne zatvaraju, potrebna je zamena istih. Ušteda novca kod ventila nije opcija nikad bila niti će biti. Oni su ti koji Vam zatvaraju vodu prilikom pucanja cevi ili opet pojave vode u kupatilu.

Ventil je uvek suv, nikad vlažan i mokar sem posle kupanja kada je sve vlažno u kupatilu. Servis i zamenu ventila obavlja isključivo vodoinstalater.


Mokre pločice u kupatilu – pucanje cevi

Pucanje cevi u zidu može a i ne mora da se vidi/čuje. Pojava vlage/vode može biti prisutna kod Vas, komšije ispod/pored ili  oba slučaja. Ukoliko ne primećujete sve navedeno iznad i stavke ispod ove, postoji velika mogućnost da je pukla cev u zidu ili van njega. Bitno je naglasiti da pored pucanja vodovodne cevi, moguće je pucanje i kanalizacione cevi.

Potrebno je da hitno pozovete vodoinstalatera da obavi analizu kupatila, pronađe mesto pucanja cevi i sanira kvar.

Naša hitna služba Vam je 24 sata na raspolaganju – dežurni vodoinstalater.


Mokre pločice u kupatilu – zagušenje kanalizacije

Zagušenje kanalizacije je jedna od najčešćih naših intervencija koju obavljamo svakodnevno. Redovno smo svedoci pojave vode/fekalija prilikom zagušenja, uglavnom u kupatilu gde je zagušenje nastalo ali i kod komšija u stanu ispod.

Ukoliko se kupatilo nalazi u zgradi, potrebno je u najkraćem vremenskom periodu obaviti odgušenje da bi se sprečilo dalje napredovanje vode/fekalija. Naravno, presudna je lokacija zagušenja koja nam govori da li je potrebna hitna intervencija ili ne.


Mokre pločice u kupatilu – curenje vode od komšija iznad/pored

Sve navedeno iznad može da se desi Vašem komšiji, kome je možda hidroizolacija loša i tada se kod Vas prvo pojavljuje vlaga pa i voda. Ovakvih situacija je poprilično mnogo samo na teritoriji Beograda a rešavanje istih nije uvek lako.

Naši sugrađani nisu uvek raspoloženi da zbog komšija iz stanova ispod/pored rešavaju problem pojavljivanja vode. Radi se o osetljivoj temi koja ponekad završi i na sudu. Verujemo da u većini slučajeva se može sve rešiti lepim rečima i dobrim dogovorom.


Izbijanje voda iz pločica

Primetili ste izbijanje vode iz pločica, šta raditi? Radi se alarmantnoj situaciji gde morate da reagujete odmah. Izbijanje vode iz pločica je posledica pucanja cevi, naše kolege su Vam dostupne 24h! Radimo na celoj teritoriji Beograda i okoline, dolazimo radi hitnih intervencija u najkraćem mogućem vremenskom roku. Bitno je da reagujete na vreme i da pozovete naše vodoinstalatere kako bi došli pre pojave veće materijalne štete.

Kada voda izvire iz pločica, to je jasan znak da je pukla vodovodna ili kanalizaciona cev. U glavnom se radi o vodovodnoj cevi pošto je ona pod visokim pritiskom. Tada je potrebno angažovati vodoinstalatera koji će pronaći mesto curenja vode i sanirati ga. Naš tim raspolaže sa specijalnim termalnim kamerama kojima vidimo tačno mesto pucanja cevi. Nema potrebe da se demolira veći deo zida ili poda ako znamo tačnu lokaciju problema.

Kolege su Vam radi hitnih intervencija dostupne u svako doba dana i noći i uvek su spremne da krenu na Vašu adresu. Na Vama je da nas pozvete i sve ostalo možete da prepustite kolegama.

Slivanje vode niz pločice od komšije pored iz zida

Ako primetite slivanje vode niz pločice od komšije pored iz zida, pametno je da problem rešite što pre. Problem nije kod Vas već kod komšije, stoga ga kontaktirajte u što kraćem roku kako bi angažovao stručno lice. Ovaj problem je kao i ostali spomenuti posledica pucanja cevi vode, kanalizacije ili ventila. Ne mora da znači da je problem kod komšije pored ali morate od nečega početi. Ukoliko imate stambene/poslovne jedinice iznad Vas, moguće da iz njih potiče voda.

Kako bi se ceo problem rešio u najkraćem mogućem roku pošto šteta raste iz minuta u minut, potrebno je kao što smo rekli da kontaktirate komšiluk. Da se utvrdi u kratkom roku da li neko od njih može da pronađe mesto problema. Naravno angažovanje vodoinstalatera je u 99% neophodno, tako da uvek budite u pripravnosti da nas pozovete. Kolege će odmah nakon dolaska da ustanove gde je problem i saniraće ga. Pre svega ako nije moguće naći mesto curenja a ventili su dobri, kolege će prostupiti snimanju prostorije našim specijalnim kamerama (uz saglasnost klijenta). Kao što smo već i spomenuli, sa kamerama možemo da vidimo tačno mesto curenja.

Naš tim Vam stoji na raspolaganju u svakom trenutku!

Kontaktirajte nas

Kolege su Vam dostupne u svakom trenutku. Tako da u slučaju hitnih intervencija, naši vodoinstalateri mogu krenuti ka Vama odmah nakon poziva. Takođe ukoliko dođete do zaključka sa našim kolegama da je moguće zakazati intervenciju u toku dana ili eventualno sutradan, možete se dogovoriti oko termina. Sve termine poštujemo, svaku uslugu radimo maksimalno kvalitetno, pouzdano i izdajemo račun i garanciju.

Raspolažemo vrhunskim alatima, našim kamerama za snimanje cevi možemo da vidimo sve instalacije vode i struje, odmah da pristupimo rešavanju havarije pre eskalacije materijalne štete. Najbitnije je da nas pozovete na vreme kako bi kolegama dali vremena da pravovremeno reaguju i reše Vaš problem sa vodom.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!