Curenje vode od komšija iznad

Curenje vode od komšija iznad, detekcija curenja i sanacija 24h, non stop. Curenje vode od komšija iznad, povoljna cena, izdajemo račun i garanciju.


Vodoinstalateri Beograd Tim je dostupan tokom celog dana i cele noći, svim danima u godini. Oslonite se na naš tim u svakom trenutku.

CURENJE VODE OD KOMŠIJA IZNAD

Danas ćemo Vam opisati situaciju u kojoj starija sugrađanka ima problem sa komšijama u stanu iznad.

Po dolasku na lokaciju, sugrađanka nas je informisala o problemu koji ima. Radi se o kapanju vode sa plafona kupatila i jednim delom dnevnog boravka. Dve nedelje pre učestalijeg kapanja vode sa plafona, sugrađanka je primetila fleke na plafonu kupatila pa zatim i fleke na plafonu dnevnog boravka. Prvo je pomislila da se radi o prolaznoj buđi na plafonu, nakon nedelju dana je počelo i kapanje vode.

Problem u najavi

U medjuvremenu je zvala svoje komšije iznad da im pokaže fleke i kapanje vode, na šta su komšije odgovorile negiranjem da je izvor problema nastao kod njih. Radi se o čestom problemu gde komšije odbijaju mogućnost da sam problem potiče od njih. Pogotovo ako se radi i sveže renoviranom kupatilu.

Nakon renoviranog kupatila, sugrađani smatraju da je posao obavljen kvalitetno i pouzdano. To je jedan od razloga što sugrađani u čijim stanovima i jeste nastao problem odbijaju bilo kakvu vezu sa njim. Na žalost, ovaj problem nije retka pojava i posledica je velikog broja nestručnih vodoinstalatera.

Šteta od curenja vode

Do našeg dolaska, kapanje se ubrzalo i time u toku dana je dolazilo do mini poplave u stanu. Stradao je parket u dnevnom boravku, sugradjanka je morala da ispomera stvari i tehniku u tom delu stana da ne stradaju i oni. Odmah smo znali gde je problem koji se dodatno pogoršavao zbog negodovanja komšija iznad da uopšte proverimo da li je kod njih nastala havarija.

Nakon polučasovnog ubeđivanja ušli smo u stan iznad i krenuli sa analizom.

Odakle potiče surenje vode iz stana iznad?

Pri ulasku u kupatilo stana iznad primetili smo da je ono znatno prošireno u odnosu na kupatilo ispod(kupatilo kod sugrađanke). Dugogodišnje iskustvo govorilo nam je da se radi o nedavnom renoviranju kupatila, tako je i bilo.

Pošto smo već znali lokaciju kapanja vode sa plafona u stanu ispod, posao oko potencijalnog mesta gde je uzrok problema je upola rešen(u ovom slučaju). Iznad mesta gde su se pojavile fleke na plafonu a kasnije je došlo do kapanja vode nalazi se slivnik kupatila.

Slivnik pre renoviranja kupatila bio je na drugom mestu u kupatilu, nakon renoviranja kupatila on je pomeren zbog proširenja kupatila. Prilikom pomeranja slivnika, odvodna cev slivnika je napukla. Ne znamo da li je cev za slivnik kupljena sa greškom ili je tokom instalacije vodovodnog i odvodnog sistema napukla. Svakako kolege vodoinstalateri su morali temeljno prekontrolisati cev.

Napukla cev slivnika može da izazove poplavu u stanu ispod?

DA!

Kroz sam slivnik ne prolazi mnogo vode, ali se u njega slivaju otpadne vode lavaboa, tuš kabine, kade, bidea. Kada je reč o napukloj odvodnoj cevi slivnika, tu može da curi malo ali i puno vode.

U slučaju pomenute sugrađanke, kroz napuklu cev slivnika curi dosta otpadne vode. Pored propusta kod ugradnje napukle cevi, javlja se i propust loše odrađene hidroizolacije kupatila. Tokom nekoliko dana od renoviraja kupatila voda koja je curila kroz odvodnu cev slivnika se nakupljavala u podu kupatila. To je razlog zašto su prvo se pojavile fleke na plafonu a kasnije i voda je počela da curi sa plafona.

Kako rešiti curenje vode iz stana iznad?

Rešenje ovog vodoinstalaterskog problema jeste da se skinu pločice iznad odvodne cevi slivnika kupatila, zatim da se cev popravi ili zameni. Već se pitate šta se dešava sa vlasnicima stana koji su negodovali i naš ulazak u stan. Prošlo je dobrih sat vremena u ubeđivanju komšija da se reši vodoinstalaterski problem, u tome smo pomogli koliko smo mogli naglašavajući kakvi sve problemi mogu tek da nastanu. Na kraju su komšije pupustile i odlučile da pokriju cenu sanacije i da nadoknade štetu komšinici ispod njih.

Pored ubeđivanja, kolege su koristile metodu detekcije curenja vode, kako bi dodatno ubedile vlasnike stana da popuste. Termalnim kamerama smo snimili cevi i jasno se videlo mesto cerenja vode.

Kakvi problemi mogu da nastanu u ovom slučaju?

Pored pomenutog parketa koji je stradao, tehnika na koju kaplje voda može lako da izazove požar u stanu, kući, što je najgori scenario. Pored požara, mogu da stradaju razne vrednosti, najbolji primer je stan u kome je stradalo 15 skupocenih bundi. U tim slučajevima se redovno ide na sud, što nikome ne donosi dobro.

Problemi poput opisanog se mogu izbeći, na primer da su komšije reagovale NA VREME, odvodna cev slivnika kupatila bi se morala promeniti ali nadoknada štete se mogla uzbeći!

Wc šolja curi kod komšije

Pojava da wc šolja curi kod komšije je česta, takođe se pojavljuje vlaga u stanu ispod. Curenje wc šolje kod komšije može da izazove i kapanje vode ako je loša hidroizolacija. Kada već spominjemo hidroizolaciju, trebalo bi da naglasimo da je ona u dobrom delu kupatila (globalno – grad Beograd) vrlo loša ali i da je uopšte i nema. Ne može svako da uvidi da li vodoinstalater dobro ili loše nanosi hidroizolaciju ali u slučaju da je uopšte nema, tu nekad i vlasnik upetlja prste.

Dešavale su se situacije gde su vlasnici zahtevali da se ne nanosi hidroizolacija zbog smanjivanja troškova adaptacije a to je velika greška. Naš tim na to ne pristaje, mi smo uvek za kvalitet i ne dozvoljavamo da ga bilo šta ugrozi. Nailazili smo na kupatila bez hidroizolacije gde sam klijent je tako želeo. Kod takvih kupatila nastaju najveće materijalne štete.

U slučaju curenja wc šolje kod komšije iznad potrebno je angažovati vodoinstalatera kako bi se rešio problem. To je najbrži i adekvatan način da se uspešno reši problem i što pre zaustavi curenje vode. WC šolja može da pušta vodu i da se pri tome voda ne vidi u tom kupatilu a da se sliva u prostoriju ispod. Takođe je moguće da se vidi voda ali u vrlo malim količinama koje ne bi nikoga alarmirale a problem postoji.

Ukoliko primetite ovakve pojave, ne oklevajte i pozovite nas. Naš tim vodoinstalatera Vam je uvek na raspolaganju!

Ventil curi kod komšije

Ukoliko ventil curi kod komšije, to može da napravi priličnu štetu kod njega ali i kod Vas. Stoga, najbolje je da na vreme reagujete komšija i Vi. Ako komšija nije siguran da mu ventil curi, angažujte nas kako bi rešili taj problem. Kao što ste do sada primetili, važno je da se reaguje na vreme čime se dobija na vremenu. Kolege imaju dovoljno vremena da dođu i da nađu problematčnu lokaciju sa koje potiče curenje. Ventil itekako može da napravi veliku materiju štetu ako je pukao. Tada, voda pod visokim pritiskom izlazi iz njega i pravi poplavu u prostoriji i van nje.

I kada ventil ne pukne, već prosto blago curi voda sa njega, tokom 24h može da se sakupi veća količina vode. Sada zamislite da ventil polako kaplje mesec dana i da se ta voda akumulira uzmeđu pločica i zida. U jednom trenutku voda će pronaći put ka dole i ako se ispod nalazi prostorija, tu će se prvo pojaviti vlaga a zatim i kapljanje vode. U stambenim zgrada ovaj tip problema pravi priličnu štetu u stanu ispod i iz tog razloga je veoma bitno da se reaguje na vreme.

Preventiva ovog problema jeste da se ventili proveravaju bar jednom godišnje, dotrajali da se poprave ili zamene.

Na naše kolege se možete osloniti u svakom trenutku!

Kada curi kod komšije

U slučaju da kada curi kod komšije, potrebno je takođe brzo reagovati i sanirati problem. Kolege uzrok curenja iz kade rešavaju u najkraćem mogućem roku. Pre svega je bitna brzina, to smo Vam već naglasili ali pored brzine, stručnost je takođe bitna. Već smo naveli da naše kolege rešavaju sve vrste problema bili oni mali ili veliki, za nas su veliki.

Da tuš kabina curi kod komšije je takođe čest slučaj, kao kod svih problema i ovde je bitno da se reaguje odmah. Kod kade i tuš kabine je problem isti, mada kada malo prednjači jer se u glavnom radi i većoj količini vode. U ovim slučajevima krivci su u glavnom loše silikoniranje, upitno povezivanje vode i kanalizacije kade/tuš kabine i samo montiranje kade ili tuš kabine. Lista uzroka je veća svakako ali naveli smo najčešće.

U svakom slučaju reagujte na vreme, tu smo za Vas!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Teme koje Vas možda zanimaju:

Curenje vode – plafon

Curi voda sa plafona kupatila – poplava

Napukla cev – sanacija

Plafon – curi voda

Zagušenja – kako i zašto

Popravka vertikale fi 110


Pozovite nas!