Plafon – curi voda

Pre nekoliko dana smo dobili poziv od čoveka koji je imao problem u svom kupatilu jer je curila voda komšiji sa plafona u stanu ispod njih. Po dolasku na mesto intervencije, odmah smo primetili poveću lokvu vode ispod kade. Pokupili smo vodu i primetili da se ona opet pojavljuje, što je bio siguran znak da je problem u dovodu vode, odnosno da je negde u zidu pukla cev. Sama intervencija iziskivala da razbijemo par pločica radi pristupa samoj cevi za dovod vode. Na opšte iznenadjenje, pomenuta cev je bila cev od 3/4″ i nije se radilo o standardnoj cevi od 1/2″ koja se koristi u kupatilima. Zapazili smo da na jednom mestu je zid bio mokar od nje(cev za dovod vode) a tek se po koja kap primećivala iz cevi. Naravno i to je potpuno dovoljno da vremenom napravi problem(vremenom se nakupi voda, počnu da vlaže zidovi u blizini i dolazi do curenja vode u prostoriji ispod).

Opisaćemo postupak same vodoinstalaterske intervnecije

Zatvorili smo vodu(radi omogućavanja izvođenja same popravke vodovodne cevibajpas cevi), odsekli parče cevi(deo gde je došlo do pucanja cevi) i otkrili kako je porozna cev iznutra. Generalno cev je bila u lošem stanju. Klijent je ipak trazio da se zameni taj manji deo cevi te mi nismo ulazili u dublji posao gde bi premošćavali plastičnim cevima i gde bi koristili peglu za njih. Upotrebili smo dve klizne spojnice i dupli nipl da bi spojili cev odnosno napravili bajpas. Takav spoj više nikada ne može popustiti ali i dalje ostaje problem sa ostatkom vodovodne instalacije koju će svakako u skorije vreme biti neophodno promeniti.

Pomenuti problem našeg sugrađana je odličan primer kojim apelujemo na ostale sugrađane da ukoliko vodoinstalater u kog imaju poverenja im savetuje neki dodatni posao, da to i prihvate.

Naravno ukoliko je taj dodatni vodoinstalaterski posao, vodoinstalater detaljno opisao i sugrađanin ima novčana sredstva za isti. Time bi sugrađanin sebe spasio budućih vodoinstalaterskih intervencija, poplava, zagušenja kade, zagušenja sudopere, zagušenja slivnika, zagušenja wc školje, zagušenja vertikale, daljih pucanja cevi, koroziranja cevi  i ostalih neprijatnih problema koji iziskivaju naknadnu intervenciju vodoinstalatera.

Bolje je sprečiti kvar, nego kasnije ga lečiti intervencijom.

 

Teme koje Vas možda zanimaju:

Curi voda sa plafona kupatila – poplava

Curenje vode – plafon

Zagušenja i odgušenja

Dovod vode za kuću

Napukla cev – sanacija

 

 


Pozovite nas!