Mešanje tople i hladne vode

Mešanje tople i hladne vode u toku kupanja. Mešanje tople i hladne vode tokom dužeg perioda ukazuje na krupniji problem. Topla i hladna voda – problemi.


Mešanje tople i hladne vode je čest problem na našim prostorima bilo da se radi o kući, zgradi ili poslovnom prostoru. Ukoliko Vam se dešava mešanje tople i hladne vode tokom kupanja/tuširanja duži vremenski period trebalo bi da se zabrinete.

Situacija nije alarmantna poput pucanja cevi ili poplave objekta ali mešanje tople i hladne vode nije lako rešiv problem.


MEŠANJE TOPLE I HLADNE VODE

  • Slab pritisak u cevima;
  • bojler;
  • vodovodna instalacija.

Opisaćemo Vam najčešće uzroke mešanja vode i kako ih rešiti, nekad to je teže izvodljivo ali budite uporni.

Slab pritisak u cevima

Mešanje tople i hladne vode može da prouzrukuje slab pritisak u cevima što je jedan od teže rešivih problema. U zavisnosti na koju ste vodovodnu cev prikačeni (gradska instalacija u pitanju) takav Vam je i pritisak u Vašim vodovodnim instalacijama.

Potrebno je da kontaktirate vodovod Beograd i da zatražite rešavanje problema.

U slučaju istog problema kod objekata sa svojim izvorom vode (bunar – pumpa, hidrofor), potrebno je remontovati ili zameniti pumpu/hidrofor.

Bojler

Mešanje tople i hladne vode takođe može biti posledica kvara bojlera, prilikom čega je potrebno zameniti bojler novim. Cev u bojleru koja je zaslužna za dovod tople vode prilikom korozije propada i truli. Tokom godina neredovnog servisiranja bojlera njena dužina se smanji za dve trećine i tada nastaje problem.

Ovo je jedan od razloga zašto apelujemo na sugrađane da svoje bojlere servisiraju na vreme. Naš servis bojlera Beograd Vam ja na raspolaganju tokom cele nedelje.

Loša vodovodna instalacija

Neadekvatna vodovodna instalacija može da uzrokuje mešanje tople i hladne vode. Slab protok hladne vode kroz instalacije i povećani broj ventila može da smanji pritisak u cevima do te mere da se pojavi problem sa mešanjem vode. Iz ovog razloga je vrlo bitno da uvek angažujete pouzdanog vodoinstalatera kako bi se izbegao na primer ovaj problem.

U ovom slučaju, potrebno pregledati celu vodovodnu instalaciju kako bi se utvrdilo gde postoji problem. Nekad je jedino rešenje zamena vodovodnih cevi. Ali najbolje je da to prepustite stručnim licima.


Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Naš savet Vam je da pre svega isproveravate da li se problem javlja svuda u objektu i kod komšija(zgrada). U slučaju da komšije imaju isti problem, problem je do pritiska u vodovodnoj mreži. Za ostale uzroke, potrebno Vam je profesionalno mišljenje vodoinstalatera.

Naš tim na sve naše usluge izdaje račun i garanciju.

Profesionalna usluga

Naš tim stručno obavlja zamenu dotrajalih vodovodnih cevi na svim lokacijama. Stanje vodovodnih cevi u većini starih zgrada je blago rečeno katastrofalno. Radi se o zgradama koje su izgrađene pre 30+ godina u kojima su veliki problem i kanalizacione instalacije. Održavanje instalacija vode je vrlo bitno, stoga je poželjno redovno proveravati celu vodovodnu mrežu.

Naše kolege raspolažu najmodernijim alatima poput termalnih kamera kojima mogu lako da provere da li neka cev curi ili ne. Sa velikom tačnošću možemo da utvrdimo lokaciju curenja cevi. Nekad je radi rešavanja problema sa slabim pritiskom vode jedino rešenje zamena svih vodovodnih cevi. Kolege će nakon analize cevi doneti odluku koje je najbolje rešenje sa mešanjem tople i hladne vode.

Iznad smo Vam naveli koji su mogući uzročnici problema sa toplom i hladnom vodom, na Vama je da proverite Vaš deo a ostatak da prepustite vodoinstalaterima. Možete računati na nas svim danima u nedelji, 365 dana u godini. Kolege su Vam takođe dostupne radi hitnih intervencija.

Na sve naše usluge izdajemo račun i garanciju.

Stručno mišljenje i usluga

Od nas možete da očekujete stručnu analizu cevi i svih i njihovih potrošača. Zatim, da Vam izložimo problem i njegovo rešenje. Iznad smo Vam opisali na koji način se rešavaju problemi ovog tipa, ono što je najbitnije jeste da se rešanja sprovedu pravilno i pouzdano. Kolege imaju visok nivo iskustva u ovakvim situacijama i bilo koji problem će rešiti u kratkom roku kako bi što pre imali funkcionalnu instalaciju vode.

U slučaju hitnih intervencija, kao što smo naveli ranije a ispod ćemo opet, na raspolaganju smo Vam u svakom trenutku. Na Vama je da obavite poziv ka nama i to je sve. Sve ostalo prepustite našim iskusnim kolegama. Rešićemo Vaš problem sa mešanjem tople i hladne vode u kratkom roku.

Računajte na nas!

Zakažite intervenciju

Imate mogućnost zakazivanja intervencije za isti dan ili do nekoliko dana u napred. Kolege Vam stoje na raspolaganju i radi hitnih intervencija 24h, kada je najbitnije da ih pozovete na vreme kako bi što pre došle i rešile problem. Naš tim Vam obezbeđuje profesionalnu i pouzdanu uslugu, povoljne cene uz izdavanje računa i garacnije. Nemojte dozvoliti da dođete su situaciju da imate većih problema nego problem sa toplom i hladnom vodom.

Već smo spomenuli problem sa bojlerom i on može biti samo početak problema sa ovim uređajem. Ako uzmemo u obzir da je deo bojlera pokvaren – dotrajao, verovatno se radi o duže vreme ne servisiranom bojleru koji ima još neispravnih delova koji mogu da dovedu do velikih problema. Neki od problema sa manja količina tople vode, pokvaren grejač koji može da pusti struju u vodu i time povredi pa čak i usmrti korisnika. Bojler takođe može biti neka vrsta bombe i zbog navedenih razloga je ponekad bitno da nas pzovete da dođemo odmah.

Tu smo za Vas!

Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!