Mešanje tople i hladne vode

Mešanje tople i hladne vode u toku kupanja. Mešanje tople i hladne vode tokom dužeg perioda ukazuje na krupniji problem. Topla i hladna voda – problemi.


Mešanje tople i hladne vode je čest problem na našim prostorima bilo da se radi o kući, zgradi ili poslovnom prostoru. Ukoliko Vam se dešava mešanje tople i hladne vode tokom kupanja/tuširanja duži vremenski period trebalo bi da se zabrinete.

Situacija nije alarmantna poput pucanja cevi ili poplave objekta ali mešanje tople i hladne vode nije lako rešiv problem.


Mešanje tople i hladne vode

  • Slab pritisak u cevima;
  • Bojler;
  • Vodovodna instalacija.

Mešanje tople i hladne vode može da prouzrukuje slab pritisak u cevima što je jedan od teže rešivih problema. U zavisnosti na koju ste vodovodnu cev prikačeni (gradska instalacija u pitanju) takav Vam je i pritisak u Vašim vodovodnim instalacijama (mešanje tople i hladne vode).

Potrebno je da kontaktirate vodovod Beograd i da zatražite rešavanje problema.

U slučaju istog problema kod objekata sa svojim izvorom vode (bunar – pumpa, hidrofor), potrebno je remontovati ili zameniti pumpu/hidrofor.

Mešanje tople i hladne vode takođe može biti posledica kvara bojlera, prilikom čega je potrebno zameniti bojler novim. Cev u bojleru koja je zaslužna za dovod tople vode prilikom korozije propada i truli. Tokom godina neredovnog servisiranja bojlera njena dužina se smanji za dve trećine i tada nastaje problem (mešanje tople i hladne vode).

Neadekvatna vodovodna instalacija može da uzrokuje mešanje tople i hladne vode. Slab protok hladne vode kroz instalacije i povećani broj ventila može da smanji pritisak u cevima do te mere da se pojavi mešanje tople i hladne vode.


Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Naš savet Vam je da pre svega isproveravate da li se problem javlja svuda u objektu i kod komšija(zgrada). U slučaju da komšije imaju isti problem, problem je do pritiska u vodovodnoj mreži. Za ostale uzroke, potrebno Vam je profesionalno mišljenje vodoinstalatera.

Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

 

Pozovite nas!