Mešanje tople i hladne vode

Mešanje tople i hladne vode u toku kupanja. Mešanje tople i hladne vode tokom dužeg perioda ukazuje na krupniji problem. Topla i hladna voda – problemi.


Mešanje tople i hladne vode je čest problem na našim prostorima bilo da se radi o kući, zgradi ili poslovnom prostoru. Ukoliko Vam se dešava mešanje tople i hladne vode tokom kupanja/tuširanja duži vremenski period trebalo bi da se zabrinete.

Situacija nije alarmantna poput pucanja cevi ili poplave objekta ali mešanje tople i hladne vode nije lako rešiv problem.


MEŠANJE TOPLE I HLADNE VODE

  • Slab pritisak u cevima;
  • bojler;
  • vodovodna instalacija.

Opisaćemo Vam najčešće uzroke mešanja vode i kako ih rešiti, nekad to je teže izvodljivo ali budite uporni.

Slab pritisak u cevima

Mešanje tople i hladne vode može da prouzrukuje slab pritisak u cevima što je jedan od teže rešivih problema. U zavisnosti na koju ste vodovodnu cev prikačeni (gradska instalacija u pitanju) takav Vam je i pritisak u Vašim vodovodnim instalacijama.

Potrebno je da kontaktirate vodovod Beograd i da zatražite rešavanje problema.

U slučaju istog problema kod objekata sa svojim izvorom vode (bunar – pumpa, hidrofor), potrebno je remontovati ili zameniti pumpu/hidrofor.

Bojler

Mešanje tople i hladne vode takođe može biti posledica kvara bojlera, prilikom čega je potrebno zameniti bojler novim. Cev u bojleru koja je zaslužna za dovod tople vode prilikom korozije propada i truli. Tokom godina neredovnog servisiranja bojlera njena dužina se smanji za dve trećine i tada nastaje problem.

Ovo je jedan od razloga zašto apelujemo na sugrađane da svoje bojlere servisiraju na vreme. Naš servis bojlera Beograd Vam ja na raspolaganju tokom cele nedelje.

Loša vodovodna instalacija

Neadekvatna vodovodna instalacija može da uzrokuje mešanje tople i hladne vode. Slab protok hladne vode kroz instalacije i povećani broj ventila može da smanji pritisak u cevima do te mere da se pojavi problem sa mešanjem vode. Iz ovog razloga je vrlo bitno da uvek angažujete pouzdanog vodoinstalatera kako bi se izbegao na primer ovaj problem.

U ovom slučaju, potrebno pregledati celu vodovodnu instalaciju kako bi se utvrdilo gde postoji problem. Nekad je jedino rešenje zamena vodovodnih cevi. Ali najbolje je da to prepustite stručnim licima.


Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Naš savet Vam je da pre svega isproveravate da li se problem javlja svuda u objektu i kod komšija(zgrada). U slučaju da komšije imaju isti problem, problem je do pritiska u vodovodnoj mreži. Za ostale uzroke, potrebno Vam je profesionalno mišljenje vodoinstalatera.

Naš tim na sve naše usluge izdaje račun i garanciju.

Mešanje tople i hladne vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Mešanje tople i hladne vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!