Zamena perlatora

Zamena perlatora svih vrsta, čišćenje perlatora tokom cele nedelje. Zamena perlatora – filtera vode baterije – slavine prilikom samog servisa.


ZAMENA PERLATORA

  • Stručna zamena filtera na slavini;
  • povoljna cena;
  • pouzdani vodoinstalateri;
  • obezbeđujemo zamenske perlatore;
  • radimo tokom cele nedelje;
  • račun i garancija na sve usluge.

Vodoinstalateri Beograd Tim Vam obezbeđuje profesionalne vodoinstalaterske usluge tokom cele nedelje, 365 dana u godini. Možete se osloniti na nas i u slučaju hitnih intervencija 24h.

Zamena perlatora – zamena filtera na bateriji, slavini se obavlja prilično brzo i naš Vam je savet da iskoristite priliku i zamenite i ostale prelatore na baterijama za vodu. Stanje naše vode je takvo da zamena ili čišćenje perlatora je neminovno.

PERLATOR – FILTER NA SLAVINI

Danas pričamo o perlatorima, filterima na slavini, oni nam filtriraju vodu, zadržavaju sitne kamenčiće i prljavštinu koja se nalazi u vodi. Naravno da voda iz vodovoda i bunara nije savršeno čista.

Ukoliko nekoliko godina niste čistili perlator, desiće se da voda slabije protiče kroz njega, tako da će česma/baterija sudopere, baterija lavaboa ili baterija bidea propuštati manje vode. Nekad taj manji pritisak vode u bateriji sudopere ili lavaboa nećete ni primetiti, vremenom će prtiisak biti znatno manji. Nakon zamene perlatora ili čišćenja perlatora razlika u pritisku će biti drastična.

Takođe uzmite u obzir da slabiji pritisak u slavini nije posledica zapušenog ili dotrajalog perlatora, već je u pitanju curenje iz vodovodne cevi a da toga nista svesni. Detekcija curenja vode je jedni neinvazivan način da saznate da li postoji curenje vode. Možete da proverite kakav je pritisak na ostalim slavinama i da li postoje vidljivi znaci vlage ili vode u kupatilu i kuhinji.

Zato je bitno da svaka česma ili baterija za vodu poseduje svoj perlator radi filtriranja vode. U suprtonom možete da unesete u organizam raznu prljavštinu ili još gore sitne kamenčiće čija pojava u vodi za piće nije uopšte retka.

KVALITETNA ZAMENA PERLATORA

Brza i kvalitetna zamena perlatora na bateriji – slavini. Radimo sa svim vrstama baterija svih proizvođača i starosti. Kolege imaju kod sebe zamenske perlatore za većinu vrsta baterija ali ako se desi da je Vaša baterija specifična, kolege će pazariti adekvatan perlator za nju. Naravno, Vi možete na osnovu modela baterije obezbediti perlator ali ako to niste uradili, prepustite to nama. Takođe, ako postoji neki problem sa baterijom, recite kolegama da je pregledjau i poprave ukoliko ima potrebe. Iskoristite dolazak kolega da rešite sve vaše vodoinstalaterske probleme.

Kolege su potpuno obučene i opremljene da reše odmah na licu mesta većinu problema i intervencija. U zavisnosti od tipa usluge, možda će morati da pazare materijal ili zamenski deo. Vi svakako budite slobodni da informišete kolege u vezi svega šta je potrebno da se obavi kod Vas. Bilo bi dobro da se pregladaju ventili i sifoni sudopere, lavaboa, kade/tuš kabine i bidea. To su najčećši uzročnici problema kod klijenata.

Samostalna zamena perlatora – filtera na bateriji

Zamena perlatora na bateriji sudopere nije teška niti kompikovana, izvodljiva je ukoliko imate potrebno znanje i alat. Opisaćemo Vam kako zameniti perlator, filter na bateriji – slavini.

Zapušeni perlator kamenac

Zapušeni perlator kamenac

Perlator se skida odvrtanjem, obratiti pažnju da se koristi adekvatan alat – odgovarajući ključ ili klešta. Ukoliko niste u mogućnosti da odvrnete perlator jer je zapekao, nemojte koristiti prekomernu silu. Zamenu mora obaviti stručno lice. Ako skinete perlator, možete ga očistiti od kamenca i prljavštine ili da kupite novi perlator.

Treba obratiti pažnju pri zavrtanju perlatora da je adekvatno ubačen u ležište i da su navoji perlatora i česme ili baterije lepo legli. Nema potrebe za prejakim zatezanjem perlatora, zategnite ga do momenta kada Vam perlator pruža jači otpor.

Nakon zavrtanja perlatora, potrebno je polako pustiti vodu na česmi ili bateriji. Blago puštanje vode je bitno da ukoliko niste lepo zavrnuli perlator voda ne curi (vode ne šiklja) sa strane.

Ako nemate adekvatan alat i potrebno znanje, nemojte sami menjati perlator. Lako može doći do pucanja perlatora ili dela slavine ukoliko radite zamenu nepravilno. Prepustite taj posao stručnom licu.

Zamena perlatora na slavinama u kupatilu

Zamena perlatora na slavinama u kupatilu

Zamena perlatora na bideu u kupatilu

Zamena perlatora na bideu u kupatilu

Teme koje Vas možda zanimaju:

Kako uštedeti vodu

Zaleđena cev

Kako sprečiti mrlje na staklu tuš kabine

Zagušenja i odgušenja

Pozovite nas!