Vodovodni ventili

Ugradnja, zamena i popravka svih vrsta ventila011/407-8-100 i 064/049-111-4


Na našem tržištu za kućnu upotrebu se koriste vijačni i kuglični ventili. Mogu biti od mesinga, plastike, gume, keramike itd.

Vijačni ventili su uvek od mesinga dok telo ventila može biti i od plastike. Njihova primena je široka te se koriste svuda a ne samo u vodovodu. Uvek i iskljušivo služe za regulisanje protoka fluida ili gasa. Do kvara uglavnom dolazi kada je vijačni ventil odnosno virbla ventila otvorena skroz do kraja pa vremenom do curenja istog, ili kada se zaptivna gumica istroši pa ventil ne može više dobro da zaptiva. Tada ih je potrebno zameniti.

Nikada ne treba dozvoliti da to tako stoji jer u slučaju pucanja cevi (saznajte šta se dešava kada pukne cev u kupatilu – Pukla vodovodna cev u kupatilu – Poplava kuće) ili bilo kakve druge havarije dolazi do poplave jer niste u mogućnosti zatvoriti vodu. Tada se vidi zapravo koliko je jeftinije i bezbednije imati ispravne ventile. Na žalost, nekada dolazi i do pucanja tela ventila (saznajte šta se dešava kada pukne ventil – Pucanje ventila u kupatilu)a to je svakako problem koji se može rešiti jedino zamenom istog koji se nalazi u zidu te je tu lupanje zida neizbežno. Sreća u tome je jedino što se to retko dečava. Mi menjamo neispravne i stare ventile. Ne vrčimo popravku starih ventila jer ne podležu garanciji koju mi kao firma uvek po zakonu i dajemo.

Vodovodni venti

Vodovodni venti

Kuglicasti ventil

Kuglicasti ventil

Plasticni kuglicasti ventil

Plasticni kuglicasti ventil

Siber ventil od mesniga

Siber ventil od mesniga

 

Teme koje Vas možda zanimaju:

Neprijatnosti

Dovod vode za kuću

Ugradnja kade

Pločice za kupatilo ili kuhinju

Pozovite nas!