Vodovodni ventili

Ugradnja, zamena i popravka svih vrsta ventila, izdajemo račun na sve naše usluge. Vodovodni ventili moraju uvek biti ispravni, u slučaju havarije ispravan ventil zatvara vodu!

Radimo tokom cele nedelje i dolazimo ubrzo po pozivu.


VODOVODNI VENTILI

Na našem tržištu imamo sledeće vrste ventila za vodu i to su vijačni i kuglični ventili. Mogu biti od mesinga, plastike, gume, keramike itd.

Vijačni ventili su uvek od mesinga dok telo ventila može biti i od plastike. Njihova primena je široka te se koriste svuda a ne samo u vodovodu. Uvek i isključivo služe za regulisanje protoka fluida ili gasa.

Do kvara uglavnom dolazi kada je vijačni ventil odnosno virbla ventila otvorena skroz do kraja, pa vremenom dolazi do curenja. Ili kada se zaptivna gumica istroši pa ventil ne može više dobro da zaptiva. Tada ih je potrebno zameniti.

Ispravni ventili za vodu

Nikada ne treba dozvoliti da vodovodni ventil tako stoji (opisano iznad) jer u slučaju pucanja cevi (saznajte – pukla vodovodna cev u kupatilu – poplava kuće) ili bilo kakve druge havarije dolazi do poplave jer niste u mogućnosti zatvoriti vodu. Tada se vidi zapravo koliko je jeftinije i bezbednije imati ispravne ventile (menjajte ventile na vreme).

Vodovodni venti

Vodovodni venti

Na žalost, nekada dolazi i do pucanja tela ventila (saznajte šta se dešava kada pukne ventil – Pucanje ventila u kupatilu). Radi se o problemu koji se može rešiti jedino zamenom tela ventila, koji se nalazi u zidu i tu je potrebna obrada zida. Sreća u tome je jedino što se to retko dešava.

Vodoinstalateri Beograd Tim obavlja zamenu neispravnih i starih/dotrajalih ventila. Možete se osloniti na nas u svakom trenutku, radimo non stop, 24h preko cele godine.

VENTILI ZA VODU

Najkvalitetniji ventili za vodu su oni koji dolaze sa prvom ugradnjim (adaptacija kupatila/kuhinje). To su ujedno i najbolji ventili za vodu na našem tržištu. Dugotrajni su ukoliko ih održavamo a kako održavati ventile za vodu pročitajte ispod. Održavanje vodovodnih ventila je vrlo bitna stavka koja obezbeđuje da radni vek ventila bude duži.

Održavanje

Održavanje ventila za vodu je vrlo prosto i sve što je potrebno jeste da ih odvrnete i zavrnete na svakih 6-12 meseci. Odrvrtanje i zavrtanje ventila radite pažljivo i bez korišćenja prekomerne sile. Ukoliko primtite da se ventil ne može zavrnuti, potrebno ga je zameniti. Zamenu ventila obavlja isključivo stručno lice. Time se obezbađuje kvalitetno obavljen posao.

Ukoliko bi vodovni ventil održavali na iznad navedeni način, prilično dugi niz godina bi Vas služio. Ali, ako opisano ne radite, dešava se da je vodovodni ventil zapekao. Drugim rečima, ventil za vodu nije ispravan i kada Vam bude najviše trebao, neče raditi.

Odabir ventila za vodu

Ventil za vodu kupujete Vi ili ostavljate da to vodoinstalater obavi za Vas. Ako ventil obezbeđuje vodoinstalater, bitno je da imate poverenja u njega i njegov izbor. Naš tim obazbeđuje kvalitetne ventile koji su najzastupljeniji na našim prostorima i dobro su se pokazali u radu. Naravno ako ih redovono održavate na način koji smo opisali.

Klijent može da zahteva od kolega posebnu vrstu ventila i kolege će rado dopremiti i obaviti zamenu starog novim ventilom. Najkvalitetniji ventil za vodu a da ne gledamo ventile kojih nema na našem tržištu su ventili koji se ugrađuju prilikom adaptacije kupatila. Ipak i oni zahtevaju isto održavanje i onda dolazimo do toga da možete pazariti ventil srednjeg cenovnog ranga. Takav vodovodni ventil će Vas služiti odlično uz održavanje.

Naša usluga

Bilo da se radi o regularnoj usluzi koja zakazujete ili hitnoj intervenciji kada je brzina najbitnija, kvalitet je na najvišem nivou. Naši iskusni vodoinstalateri će Vam pružiti adekvatnu uslugu ne samo vezanu za ventile već bilo koju vodoinstalatersku uslugu. Poput ventila i ostale naše usluge zahtevaju ruku iskusnog vodoinstalatera, moderan alat i kvalitetne zamenske delove. To je jedini način da se obezbedi očekivani kvalitet.

Ventili vode mogu napraviti havarije velikih razmera ako se ne održavaju ili ne menjaju na vreme. Svedoci smo velikih materijalnih šteta koje su posledica loših, dotrajalih ili polomljenih ventila i to se dešava svaki dan. Beograd je veliki grad sa velikim procentom starih zgrada gde su ventili izuzetno stari i dotrajali, niko ih ne proverava a kamoli održava. To je glavni razlog zbog koga nastaju poplave koje nisu male, naprotiv su priličnog obima.

Uz navedenih razloga je vrlo važno na vreme održavati i menjati vodovodne ventile na adekvatan način.

Ventili su važni

Važnost ventila je velika, oni su tu da zaustave vodu kada je najpotrebnije a to je usled neispravnosti jednog ventila, slavine, bojlera, cevi. Kako bi radili svoj posao, potrebno je da se njihova ispravnost proverava kao što smo iznad napisali na svakih 6-12 meseci. Ispravnost ventila za vodu je važna stavka a na svima nama je da popravimo ventili ili ga zemenimo ako nije ispravan. Nekad je zamena jedino rešenje i u glavnom je kao takvo najbolje – najsigurnije.

Normalno je da ventil otkaže, u većini slučajeva baš kada je najpotrebniji ali to se u većini slučajeva dešava usled izostanka njegovog održavanja. Stoga u glavnom ventil nije kriv što se pokvario već osoba koja ga nije kontrolisala na vreme. Stoga naše kolege kada dođu kod klijenta gratis pregledaju i pojedine ventile koji im budu sumnjivi. Ukoliko su neki od ventila za zamenu ili bi njihova popravka bila potrebna u skorije vreme, kolege informišu klijenta na kome je da odluči da li će se ta usluga obaviti ili ne.

Na nama je da Vam skrenemo pažnju na vreme, na Vama je da odlučite šta dalje.

Zakazivanje intervencije – hitne usluge

Obezbeđujemo Vam mogućnost da zakažete naše usluge za isti dan, nekoliko dana u napred i ukoliko potrebno kolege mogu odmah krenuti na Vašu adresu. Ukoliko planirate da prekontrolišete vodovodne ventile ili njihovu zamenu, možete u zavisnosti od hitnosti zakazati termin. Najbolje bi bilo da se kontrola ili zamena obave u što kraćem roku iz razloga što nam je nepoznato stanje ventila. Time obezbeđujemo da do većih havarija ne dođe.

Kod pucanje ventila ili njegove neispravnosti kada je najpotrebniji (pucanje cevi) materijalna šteta je velika i brzo napreduje. Ali ako se ipak desi problem, kolege su tu uvek 24! Možete računati na nas u svakom trenutku non stop – 24h. Radimo svima danima u godini, tokom verskih i državnih praznika. Kolege su Vam uvek na raspolaganju, na Vama je da nas pozovete sve ostalo prepustite nama.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Galerija vodovodni ventili

Kuglicasti ventil

Kuglicasti ventil

Plasticni kuglicasti ventil

Plasticni kuglicasti ventil

Siber ventil od mesniga

Siber ventil od mesniga

Teme koje Vas možda zanimaju:

Neprijatnosti

Dovod vode za kuću

Ugradnja kade

Pločice za kupatilo ili kuhinju

Pozovite nas!