Zaleđena cev – niske temperature

Popravka i zamena zaleđene pukle cevi –  Hitne intervencije 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Šta raditi sa zeleđenom cevi i kako da sprećite smrzavanje – link –  www.vodoinstalateribeograd.com/izolacija-vodovodnih-cevi-od-smrzavanja

Tokom zime, nekoliko puta nedeljno dobijamo pozive sugrađana koji nam kažu da im je pukla zaleđena cev. Često se dešavaju ovakve situacije gde puknu zaleđene vodovodne cevi. Sem njih pri niskim temperaturama pucaju i zaleđene kanalizacione cevi. Za pucanje zaleđene cevi glavni krivci su niske temperature i lokacije samih zaleđenih cevi. Takođe, zaleđena cev je rezultat loše izolacije iste i izlaganja spoljnim uslovima.

U najhladnijim danima zime, najgore prolaze vodovodne cevi u kojima je voda pod pritiskom. Prilikom zaleđivanja fluida, dolazi do širenja istog. Plus ukoliko je voda pod pritiskom u cevima, dolazi do sigurnog pucanja zaleđene cevi. Nove plastične cevi su još podložnije pucanju ukoliko se zalede.

Izuzetnu pažnju treba obratiti gde se vodovodne i kanalizacione instalacije nalaze. Pored toga, bitno je kakvim vremenskim uslovima su izložene, u ovom slučaju niskim temperaturama. Ukoliko se nalaze napolju, moraju biti zaštićene izolacionim materijalima za cevi. O sličnoj temi smo davno pisali na sledećoj stranici – Zaleđena cev

Pukla zaledena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Kada puca zaleđena cev?

Zaleđena cev najčešće puca u sitnim noćnim satima, kada ceo grad spava. Tada je pritisak u cevima najveći jer se voda najmanje koristi.

Ukoliko primetite da su Vam cevi bez zaštite a nalaze se napolju, bitno je da ih zaštitite. Bez zaštite, rizikujete da se cevi zalede i popucaju od hladnoće. Tada nastaje problem za Vas i okolinu. Važno je da reagujete na vreme! Kada dođe do zaleđene cevi, u većini slučajeva dolazi i do njenog pucanja.

Procenu stepena rizika i zaštite cevi najbolje vrši vodoinstalater, budite sigurni u svoje vodovodne i kanalizacione instalacije. Svi sugrađani mogu nas kontaktirati putem fiksnog, mobilnog telefona, e-maila, vibera, skype-a, sms-om radi saveta oko pomenutog problema. 

Kontakt stranica našeg web sajta – Kontakt.

Budite slobodni da nam pošaljete slike i opis problema, odgovorićemo Vam u najkraćem roku. Bitno je da ustanovimo da li postoji problem, ako postoji da nađemo adekvatno rešenje za njega.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaledena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukle zaleđene cevi -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukle zaleđene cevi -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaštita cevi od smrzavanja - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaštita cevi od smrzavanja – Vodoinstalateri Beograd Tim