Zaleđena cev – niske temperature

Zaleđena cev može da napravi velike probleme, reagujte odmah. Ako Vam je zaleđena cev, pročitajte naše savete, kako je odlediti i izolovati.


Popravka i zamena zaleđene pukle cevi –  hitne intervencije011/407-8-100 i 064/049-111-4


Kako da sprećite smrzavanje – izolacija vodovodnih cevi od smrzavanja

Kako odlediti cevi – kako odlediti cevi


ZALEĐENA CEV

Tokom zime, nekoliko puta nedeljno dobijamo pozive sugrađana koji nam kažu da im je pukla zaleđena cev. Često se dešavaju ovakve situacije gde puknu zaleđene vodovodne cevi. Sem njih pri niskim temperaturama pucaju i zaleđene kanalizacione cevi. Za pucanje zaleđene cevi glavni krivci su niske temperature i lokacije samih zaleđenih cevi.

Takođe, zaleđena cev je rezultat loše izolacije iste i izlaganja spoljnim uslovima.

U najhladnijim danima zime, najgore prolaze vodovodne cevi u kojima je voda pod pritiskom. Prilikom zaleđivanja fluida, dolazi do širenja istog. Plus ukoliko je voda pod pritiskom u cevima, dolazi do sigurnog pucanja zaleđene cevi. Nove plastične cevi su još podložnije pucanju ukoliko se zalede. Odleđivanje cevi je spor proces, to je bitno da znate. Budite strpljivi i veoma uporni.

Zaleđena cev i njena lokacija

Izuzetnu pažnju treba obratiti gde se vodovodne i kanalizacione instalacije nalaze. Pored toga, bitno je kakvim vremenskim uslovima su izložene, u ovom slučaju niskim temperaturama. Ukoliko se nalaze napolju, moraju biti zaštićene izolacionim materijalima za cevi. O sličnoj temi smo ranije pisali na sledećoj stranici – Zaleđena cev

Na Vama je da zaštitite cevi vode i kanalizacije na vreme kako bi osigurali da do problema sa zaleđivanjem ne dođe. Havarija na cevima usled niskih temperatura je redovna pojava kod nezaštićenih cevi. Reakcijom na vreme možete da sprečite nastanak problema, neprijatnosti i materijalne štete. Možete sebi pomoći ali samo ako ne čekate zimu i dane kada je temperatura u minusu.

Pukla zaledena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Kada puca zaleđena cev?

Zaleđena cev najčešće puca u sitnim noćnim satima, usled najniže temperature i kada ceo grad spava. Tada je pritisak u cevima najveći jer se voda najmanje koristi.

Ukoliko primetite da su Vam cevi bez zaštite a nalaze se napolju, bitno je da ih zaštitite. Bez zaštite, rizikujete da se cevi zalede i popucaju od hladnoće. Tada nastaje problem za Vas i okolinu. Važno je da reagujete na vreme! Kada dođe do zaleđene cevi, u većini slučajeva dolazi i do njenog pucanja.

Pri pucanju zaleđene cevi, u glavnom dolazi do izlivanja velike količine vode. Nastaju velike poplave, materijalna šteta nije samo kod vlasnika jedinice gde je nastalo pucanje već i u okolnim jedinicama. Najveće štete nastaju u stambenim zgradama.

Popravku i zamenu cevi vrši vodoinstalater, budite sigurni u svoje vodovodne i kanalizacione instalacije. Svi sugrađani mogu nas kontaktirati putem fiksnog, mobilnog telefona, e-maila ukoliko dođe do pucanja cevi.

Kontaktirajte nas

Budite slobodni da nam pošaljete slike i opis problema, odgovorićemo Vam u najkraćem roku. Bitno je da ustanovimo da li postoji problem, ako postoji da nađemo adekvatno rešenje za njega.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaledena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukla zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaleđena cev -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukle zaleđene cevi -Vodoinstalateri Beograd Tim

Pukle zaleđene cevi -Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaštita cevi od smrzavanja - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zaštita cevi od smrzavanja – Vodoinstalateri Beograd Tim