Zagušenja – kako i zašto

Zagušenje kanalizacije, kako da prepoznamo da ce doći do zagušenja u kući, stanu ili zgradi? Zagušenje kanalizacije može biti lokalno, srednje i teško.


U slučaju da Vam zatreba odgušenje kanalizacije, naš tim za odgušenje kanalizacije Beograd Vam je na usluzi tokom celog dana i noći 24h – non stop. Dolazimo odmah na svaku adresu.

Zagušena Vam je kanalizacija, sudopera, wc šolja, slivnik ili kada?

Na pravom ste mestu, kolege će Vam pružiti profesionalno odgušenje na svim lokacijama u stanu, zgradi, kući, dvorištu ili poslovon prostoru.

Od nas očekujte stručnu i pouzdanu uslugu, ovim poslom se bavimo više od 3 decenije.

ZAGUŠENJA KANALIZACIJE – LOKACIJE

Zagušenja kanalizacije delimo na zagušenje vertikale zgrade, zagušenje vertikale stana, zagušenje vertikale kuće, zagušenje sudopere, zagušenje lavaboa, zagušenje wc šolje, zagušenje slivnika u kupatilu, zagušenje tuš kabine, zagušenje kade itd.).

Kako nastaju zagušenja kanalizacije?

Zagušenja kanalizacije nastaju pre svega usled nemarnosti i odgalanja rešavanja zagušenja kanalizacije. Naprotiv, zagušenja se zanemaruju i tada nastaje problem.
Trudićemo se da preterano ne kritikujemo najmlađe članove naših domova, podelićemo kritiku i na one starije pa čak i na najstarije članove.
Istina je da svašta nalazimo u odvodnim cevima tokom njihovog odgušivanja. Već smo u drugoj temi navodili nekoliko primera, ovog puta ćemo Vam navesti sve ostale.


ZAGUŠENJE SUDOPERE – KUHINJE

Zapušena sudopera pravi velike probleme ukoliko se ne odguši u kratkom roku. Ako Vam je zapušena sudopera, savetujemo Vam da reagujete odmah i da nečekate zadnji momenat. Sudoperu možemo zagušiti na mnogo načina, na žalost to i činimo svakoga dana, po malo. Voda ne otiče iz sudopere iz nekoliko razloga, jedan od njih jeste da je zapušena delimično ili skroz. Ukoliko Vam voda ne otiče iz sudopere, pročitajte ispod glavne razloge zašto je tako. Najbitnije je da reagujete na vreme i da pozovete vodoinstalatera kako bi se problem rešio u što kraćem roku.

Odlaganje odgušenja sudopere može da ima za posledicu izlivanje sadržaja verikale kroz sudoperu i tada nastaje velika materijalna šteta.

Šta zapuši sudoperu?

Ako se pitate šta zapuši sudoperu, evo Vam i odgovora. Kafa, večiti neprijatelj odvodnih cevi, pogotovo odvodnih cevi sudopere.
Kafa je masna, lepi se za zidove odvodnih cevi, vremenom se lepi sve više i više tako da sužava deo cevi i slabi protok kroz samu cev. Na kraju toliko suzi cev da bilo šta krupnije će začepiti preostali deo cevi i tada nastaje zagušenje. Kosa u tome pomaže u velikoj meri. Čak šta više otežava vodoinstalaterima odgušenje.

Idemo dalje, ako dodamo masnoću iz tiganja, mrvice hleba ili peciva, pirinač i slićno, onda možemo reći da je odvodni deo sudopere zacementirao. Talog kafe u većini slučaja sipamo u sudoperu, tu već ima svih ostalih “začina” koje smo naveli iznad, tako da je odgušenje sudopere jedan od najčešćih povoda za pozivanje vodoinstalatera.

Zagušenje sudopere često je posledica taloga kafe i masnoće koju sipamo u nju.

Zagušenje sudopere često je posledica taloga kafe i masnoće koju sipamo u nju.

Zagušenje sudopere nastaje lako ako ne obraćamo pažnju šta ubacujemo u nju. Baš zato je zagušenje sudopere najčešći razlog da dođu kolege radi odgušenja. Masnoća od sudova poput taloga kafe se lepi za zidove odvodnih cevi. Pored masnoće u sudoperu odlaze mrvice hleba, razne testenine, bobice, šećer, brašno i sva ostala hrana.

Zagušenje sudopere i deterđent

Sve navedeno vremenom sužava odvodnu cev sudopere, smanjuje joj protok i dolazi do zagušenja sudopere. Tačno je da mi peremo sudove u sudoperi, da za pranje sudova koristimo deterdzent za sudove. Deterdzent pomaže da se odvodne cevi sudopere malo pročiste od masnoće koja pravi glavni problem u odvodnim cevima.

U većini slučaja ne adekvatnim korišćenjem sudopere(prosipanje taloga kafe u sudoperu, masnoća, raznih mrva itd.) ne možemo se osloniti na deterdzent, jednostavno previše ima naslaga na zidovima cevi koje se uklanjaju jedino mehaničkim putem(odgušenje ručnom sajlom, odgušenje mašinskom sajlom, odgušenje VOMA sistemom).

Zagušenje odvoda sudopere u glavnom zahteva je mašinsko odgušenje kako bi se posao obavio valjano. Zagušenje odvoda sudopere dolazi nakon sporog oticanja vode, ne odmah ali nakon nekoliko dana. Stoga reagujte na vreme i nemojte zanemarivati znakove koje vidite.

ZAGUŠENJE KUPATILA

Zagušenje kupatila pouzdano rešava mašinsko otpušavanje kupatila.

Kosa često zagušuje kadu, slivnik, lavabo, sudoperu, pa čak i wc šolju.
Jedna ženska osoba posle nekog vremena može uzrokovati neko od pomenutih zagušenja. Ukoliko pričamo o nekoliko ženskih osoba, to je zagarantovano.
Vremenom tokom češljanja kose, dlake kose se rasipaju kako po lavabou, tuš kabini, kadi tako i po pločicama kupatila. One koje pokupimo mi ih bacamo u wc šolju, možemo slobodno reći da se radi o malom klubčetu dlaka.

Ukoliko to u toku jednog jutra uradi nekoliko žena, tada množimo količinu dlaka sa brojem žena, dlake se u nekom delu odvodne cevi ili vertikale sabijaju i naprave mali čep(pred zagušenje).

Ukoliko taj čep začinimo sa sapunom, šamponom, kupkom i masnom hemijom, on postane još jači i pravi veći problem. Sada zamislite šta se dešava tokom jednog meseca ako gledamo samo wc šolju u koju bacamo dlake.

Slična stvar se dešava sa slivnikom u kome se sakupljaju dlake koje ne pokupimo a to se dešava. Što se tiče lavaboa, kade, tuš kabine i sudopere(neko nema lavabo radi umivanja) gde stalno peremo ruke. Tu se kupamo, gde sapun, kupka i šampon otiču svakodnevno u velikim količinama, tu se stvara veći problem.

Odvodne cevi kade, tuš kabine, lavaboa i sudoepere su uže od odvodne cevi wc šolje, samim tim daleko se lakše zapuše. Dlake u kombinaciji sa sapunom stvaraju dobar čep koji će posle izvesnog perioda lako zagušiti sudoperu, lavabo, kadu ili tuš kabinu.

Zapušenje odvoda kupatila je česta pojava, ne samo zbog navedenih uzročnika, već i zbog svih ostalih. Otpušavanje odvoda kupatila se obavlja relativno brzo. Nekad se otpušavanje odvoda oduži ali to je u slučajevima teškog zagušenja kanalizacije kupatila.

Sporo oticanje vode je predznak da će uskoro doći do zagušenja. Ukoliko primetite sporo oticanje vode u kupatilu, reagujte na vreme i pozovite vodoinstalatera. Nemojte zanemarivati slabo oticanje vode, može Vas skupo koštati. Naš tim Vam je uvek dostupan 24h.

Ukoliko primetite da će do zagušenja kupatila doći, pozovite nas i dolazimo u kratkom roku. Zagušenje kupatila može da nastane na nekoliko lokacija u kupatilu. Odgušenje kupatila obavljamo na svim lokacijama, brzo i eikasno. Odgušenje kupatila mašinski i ručno, dolazimo na svaku adresu ubrzo nakon poziva.

Zagušenje kupatila lako nastaje ukoliko smo nemarni.

Zagušenje kupatila lako nastaje ukoliko smo nemarni.

Imate zagušenje kanalizacije?

Ukoliko imate zagušenje kanalizacije naše kolege su Vam uvek na raspolaganju u svakom trenutku non-stop. Možete se u potpunosti osloniti na naše vodoinstalatere koji će Vam rešiti problem sa kanalizacionim cevima u najkraćem roku. Odmah nakon obavljenog rada, možete da koristite kanalizaciju.

Brzo rešavamo sve vrste zagušenja i havarije sa kanalizacionim cevima na svim lokacijama u stanu, zgradi, kući ili poslovnom prostoru.

Tu smo za Vas!

Zagušenje slivnika

Zagušenje slivnika pouzdano rešava dobro mašinsko otpušavanje slivnika.

U slivnik kao što kaže sam naziv se sve sliva u kupatilu. Kada dečica ulaze obuvena u kupatilo, sa njihove obuće pada prašina po pločicama kupatila, sem prašine pada i blato. Pored blata, velika verovatnoća da padne i po koji kamenčić, grančica, neka nalepnica i sve ono što možemo videti u parku, dvorištu i uopšte napolju.

Pasta za zube je bar jednom svima nama pala sa četkice za zube na plačice kupatila. Ona kao i sve ostalo može doći do slivnika. Takođe pastu za zube dečica iz zabave redovno sipaju u slivnik, što dodatno pospešuje zagušenje slivnika.

Glina, pomislićete da svu krivicu svaljujemo na najmlađe, ali nije tako. Svi mi kao deca smo pravili razne probleme našim roditeljima, tako da do određene granice treba da razumemo svoju decu. Glina lako može da zaguši slivnik kupatila, kombinacijom gline, kose i svega ostalog što smo naveli do sada, sigurno dolazi do zagušenja slivnika.

Zagušenje slivnika reševa mašinsko odgušenje slivnika, ipak je to najpouzdaniji način odgušenja. Otpušavanje slivnika radimo tokom dana i noći 24h, dolazimo odmah na svaku adresu u Beogradu i okolini. Otpušavanje slivnika ponekad iziskuje otpušavanje i ostalih cevi kanalizacije.

Zagušenje slivnika može da izazove velike probleme u kupatilu.

Zagušenje slivnika može da izazove velike probleme u kupatilu.

Zagušenje lavaboa

Zagušenje lavaboa pouzdano rešava mašinsko otpušavanje lavaboa.

Lavabo je najsličniji sudoperi, jedino što u njega ne odlaze hrana i masnoća. U lavabo odlaze sapun, pena za brijanje, dlake, kosa, razna kozmetika, pasta za zube i slično.

Odvodne cevi lavaboa su uske poput onih kod sudopere i one se nepažnjom lako zaguše (zagušenje kanalizacije lavaboa). Ogledalo u kupatilu je skoro uvek iznad lavabo-a. To je mesto gde naše lepše polovine češljaju kosu, nešto kose ostane na češlju(kasnije završi u wc šolji) a ostatak pada po lavabou i pločicama kupatila. Što se tiče kose, danas je dosta pominjemo i kako zagušuje sve živo po stanu ili kući.

Pastu za zube smo več spominjali kod slivnika, u interakciji sa dečicom dolazi na isti način do zagušenja lavaboa. Kamenčići ne zaobilaze ni lavabo. Razlog je što sugrađani nekad operu svoje blatnjave cipele ili patike u lavabou. To mogu da urade i nad kadom(što nije ispravno ali je manje štetno). Ali, rekli bi da je lakše zbog saginjanja oprati cipele i patike u lavabou.

Kada saberemo šta sve odlazi u odvod lavaboa, nije ni čudo ukoliko se zaguši nakon nekog vremena. Zagušenje lavaboa može rešiti otpušavanje lavaboa, ručno ili mašinski. Mašinsko otpušavanje lavaboa je najbolje rešenje za ovaj problem. Cišćenje kanalizacione cevi lavaboa se najpouzdanije radi mašinskim sajlama koje odlično očiste cevi.

Zagušenje lavaboa

Zagušenje lavaboa

Zagušenje kade i tuš kabine

Zagušenje kade i tuš kabine pouzdano rešava mašinsko otpušavanje.

U kadi se kupamo, brijemo, češljamo, sečemo nokte, peremo obuću i blatnjave stvari, ma svašta radimo. To sve može da dovede do zagušenja kade. Dlake posle brijanja i kao i kosa u saradnji sa sapunom idealno zapušuju kadu. Dok se kupaju naše lepše polovine(svi sa dugom kosom) skidaju sa glave određenu količinu kose, koja na kraju završava u odvodu kade.

Takođe, kosa i dlake se lepe za zidove odvoda kade i time sužavaju odvod kade. Ukoliko sečemo nokte u kadi, odsečeni delovi noktiju se lepe za suženi deo odvoda kade i prave još veći problem. Blato sa obuće ili odeće i kamečići sa obuće samo pogoršavaju situaciju. Kada sve to uzmemo u obzir, dolazi do zagušenja kade.

Otpušavanje kade obavljamo ručno i mašinski, mada mašinski je daleko bolja opcija. Otpušavanje odvoda kade mašinskom sajlom skroz probija sve čepove u odvodu – cevima. Na taj način smo sigurni da je posao obavljen valjano.

Na isti način nastaje zagušenje tuš kabine, sve navedeno radimo i u tuš kabini. Zato treba obratiti pažnju šta treba a šta ne treba raditi u kadi ili tuš kabini. Zagušen odvod tuš kabine pravi jednake probleme kao i kod kade. Odgušenje tuš kabine se najbolje obavlja mašinskim sajlama, tada je posao uređen dobro.

Zagušenje kade i tuš kabine

Zagušenje kade i tuš kabine

Zagušenje wc šolje

Zagušenje wc šolje uspešno rešava pravilno mašinsko otpušavanje wc šolje.

U wc šolju bacamo svašta, ono što treba i što ne treba. Neverovatan je broj stvari koje mogu da završe u wc šolji iz nama poznatih i nepoznatih razloga.
Bukvalno sve što može i ne može da prođe kroz wc šolju to se i ubacuje ili gura(nasilno) u nju.

Otpušavanje wc šolje

Pored sudopere, wc šolja drži prvo mesto što se tiče pozivanja vodoinstalatera radi odgušivanja. Odgušenje wc šolje redovno nam predstavlja težak zadatak. Otpušavanje wc šolje obavljamo ručno i mašinski. Mašinsko otpušavanje wc šolje se vrši kod srednjih i teških zagušenja. Ručno otpušavanje se koristi kada je zagušenje lokalnog tipa.

Kako se zapuši wc šolja?

U wc šolju bacamo toalet papir, koji ukoliko se baci u velikim količinama odjednom trenutno zagušuje wc šolju. Vlažne maramice su jedan od glavnih neprijatelja odvoda wc šolje. Za razliku od toalet papira, vlažne maramice se ne raspadaju i mogu lako da zaguše wc šolju.

Zapušenje odvoda wc šolje se dešava baš iz ovog razloga, tada je otpušavanje odvoda wc šolje izvodljivo ali teško. Pazite šta bacate u wc šolju kako se ne bi desilo zagušenje odvoda.

Zagušenje wc školjke

Zagušenje wc školjke

Šta još zapuši wc šolju?

Pelene takođe bacamo u wc šolju verovali ili ne. Zagušenje wc šolje nastaje gotovo odmah posle ubacivanja pelene u nju. Ukoliko je jedna ne zaguši, verovatnoća je ogromna da druga pelena potpuno zaguši wc šolju.

Kosa, moramo je opet spomenuti. Gore smo pisali o tome kada se ženske osobe češljaju da sakupe kosu sa češlja i ubace u wc šolju. Nekada je to malo kose a desi se da je puno kose u pitanju iz razloga što više ženskh osoba koristi isto kupatilo. Negde u odvodnim cevima i vertikali kuće ili stana je dovoljno da se napravi mali zastoj sa toalet papirom i da dlake tu ostanu i grade zagušenje.

Dlake u slučaju wc šolje nisu najveći problem, kore od lubenice ili dinje redovno zagušuju wc šolju. Sugrađani bacaju velike delove lubenice i dinje, ne samo njihove kore u wc šolju, sem toga bacaju i kore od krompira, cveće, razno korenje biljaka.

Dešava se da wc šolju zaguši jednostavno puštanje vode nakon velike nužde. Smešno jeste, ali se dešavaju i takve stvari.

Tokom odgušenja wc šolje, nalazili smo travu iz akvarijuma u velikim količinama. U ovom slučaju trava iz akvarijuma potpuno je zapuši sa takvom lakoćom da je to neopisivo. Sunđer je prisutan u većini slučaja kod zagušenja. Često se ubacuje u vidu sunđera za pranje suđa a čak u jednoj školi je ceo školski sunđer ubačen u wc šolju.

Kesa ili bilo kakav vid najlona ukoliko se nađe u odvodu wc šolje, zagušenje se javlja brzo. Možemo da obratimo posebnu pažnju na prljavštinu iz usisivača. Sigurno ste bar jednom došli u dodir sa prljavštinom u obliku vune, pomešanu sa dlakama i prašinom. Poseban problem kod odgušenja wc šolje pravi upravo ta prljavština, sajla bila ručna ili mašinska probija taj čep ali on ostaje na mestu.

Zagušenje je još uvek prosutno sve dok se taj čep ne izvadi iz sistema ili rasparča. Za tako nešto je potrebna velika upornost vodoinstalatera tokom odgušenja wc šolje.

Zagušenje vertikale zgrade ili vertikala kuće

Zagušenje vertikale zgrade valjano rešava isključivo mašinsko otpušavanje vertikale.

Kada se desi zagušenje vertikale zgrade ili vertikale kuće, onda se radi o teškom zagušenju. Tada je najbtinije da reagujete na vreme i da se otpušavanje vertikale obavi što je pre moguće!

Kako nastaju zagušenja vertikale?

Sve ono što prospemo ili bacimo u sudoperu, lavabo, kadu, tuš kabinu, slivnik ili wc šolju na kraju završi u vertikali zgrade ili vertikali kuće.
Masnoća taloga kafe i masnoća od sudova daleko sporije sužava vertikalu iz razloga što je vertikala šira od svih ostalih odvodnih cevi u stanu ili kući.

Pomenute masnoće u kombinaciji sa dlakama, toalet papirom, prljavštinom iz usisivača, po kojom kesom i vlažnom maramicom dovode do zagušenja vertikale zgrade ili vertikale kuće.

Vertikala kuće se ređe zagušuje iz razloga što u kući žive dve ili tri porodice. Tu se sugrađani brzo dogovore oko toga šta treba a šta ne bacati u odvodni sistem kuće(wc šolja, sudopera, lavabo, slivnik, kada, tuš kabina). Sem toga, kuće imaju dva do tri sprata i vertikale se ne opterećuju previše.

Kada su u pitanju vertikale u zgradama, tu je sve drugačije. U vertikali zgrade redovno nalazimo već pomenuto, razne sunđere, kore od banana, mulj, grančice, travu, kore od raznog voće i povrća, male peškire, gumice i šnale za kosu, mobilne telefone, fiksne telefone, donji veš, polovine glavice kupusa, zapravo šta god da Vam padne na pamet.

Kontrola toga šta se baca u odvodne cevi stana kada je reč o zgradama ne postoji. Prava istina je da svako ima svoje mišljenje i da radi po svome, o tome ćemo pisati drugi put jer zahteva poseban prostor i pažnju. Ma koliko se pojedini sugrađani pridržavali pravila, uvek neko iznad neće i nastaće zagušenje vertikale zgrade.

Zagušenje vertikale – poplava

Sem samog zagušenja vertikale zgrade, lako može doći do poplave u pojedinim stanovima koji se nalaze iznad mesta zagušenja vertikale. Poplava se dešava iz razloga što je vertikala zgrade zagušena i sav odvod iz stana bio iz sudopere ili wc šolje ne može da ode u vertikalu zgrade. Sve se to razliva po Vašem stanu i postoji mogućnost da voda probije čak i do stana ispod Vas gde može da napravi ogromnu štetu.

Sada zamislite par desetine stanova u zgradi, svaki stan ima svašta u svojim odvodnim cevima, sve to se sliva u vertikalu zgrade. Tako da Vas ne čudi kada dođe do zagušenja vertikale zgrade, jednostavno do toga mora doći pre ili kasnije.

Otpušavanje vertikale radimo tokom celog dana i noći, dolazimo na svaku adresu odmah po pozivu. Mašinsko otpušavanje vertikale je jedini način da se vertikala pravilno otpuši. Oslonite se na nas u svakom trenutku!

Kako da prepoznamo da će doći do zagušenja odvodnih cevi u kući ili odvodnih cevi u zgradi?

Vraćanje vode iz kanalizacije

Ako primetite vraćanje vode iz kanalizacije, reagujte odmah i pozovite nas. Vraćanje vode iz kanalizacije je znak da je došlo do teškog zapušenja. Radimo non stop, dolazimo na svaku adresu u Beogradu i u okolini u najkraćem mogućem roku bez kašnjenja i odlaganja.

Pojava da izvire voda iz kanalizacije je redovna stvar kod starijih zgrada gde je kanalizacija u lošem stanju. Pojava vode uz wc šolje, sudopere, slivnika, kade ili tuš kabine se na teritoriji Beograda i okoline dešava desetinu puta u toku samo jednog dana.

Drugim rečima vodoinstalateri imaju pune ruke posla.

Oslonite se na naš tim!


Zagušenje odvodnih cevi u zgradi ili kući rešava isključivo mašinsko otpušavanje odvodnih cevi.

Nekad možemo da prepoznamo da će doći do zagušenja, nekad ne.
Možemo da prepoznamo po tome ukoliko se dešava da pustimo vodu u wc šolju i da voda sporije otiče ili se na trenutak nakupi u wc školjki. Prali smo suđe u sudoperi, voda teško otiče ili uopšte ne otiče iako je slivnik sudopere čist.

Peremo ruke u lavabou, voda takođe slabo otiče ili uopšte ne otiče. Vraća nam se voda u sudoperi ili lavabou. Kupali smo se u kadi ili tuš kabini, voda slabo otiče ili se zadržava duže vreme u kadi i tuš kabini. Voda ne otiče u slivniku kupatila, već se zadržava duže vreme.

Sve su to znaci da nešto nije u redu sa odvodnim cevima u stanu, kuči ili vertikali zrade, kuće.


prepoznati_zagušenje_u_stanu


Kako da utvrdite da je vertikala zgrade zagušena?

Zagušena vertikala može da napravi velike probleme u više stanova u zgradi!

Ukoliko kod Vas voda ne otiče iz wc šolje, slivnika kupatila, sudopere, lavaboa, kade ili tuš kabine, a sumnjate da je vertikala zgrade zagušena, idite kod stanara iznad Vas i proverite da li se kod njega zadržava voda. Ukoliko se zadržava, to je znak da je vertikala zgrade zapušena.

Ukoliko je sve u redu kod spomenutog stanara, siđite i istu stvar proverite kod stanara ispod Vas. Pravila su ista, ukoliko se voda i kod njega zadržava, vertikala zgrade je zagušena.

Nadamo se da smo Vas informisali i pomogli da bolje razumete zagušenja i odgušenja odvodnih cevi u stanu, kući ili vertikala u zgradama i kućama.

KAKO SPREČITI ZAGUŠENJE – ZAPUŠENJE KANALIZACIJE?

Evo kako sprečiti zagušenje – zapušenje kanalizacije. Pre svega je potrebno da ste disciplinovani i da pazite šta sve ubacujete u kanalizaciju. Zatim, održavanje kanalizacije je vrlo važno, nema preveliki uticaj ali može da pomogne. Ako je sama kanalizacija stara i dotrajala, moguće da je njen unutrašnji promer smanjen usled godina taloženja prljavština i svakojakih ostataka koji prolaze kroz kanalizaciju. U ovim slučajevima održavanje je vrlo važno ali najvažnije je ono šta ubacujete u kanalizaciju.

Pre svega, navike moraju da se promene odmah i da se sve što nije tečno baca u kantu za đubre. Masnoća sa tanjira, šerpi, tiganja, talog kafe obavezno, ostaci hrane i slično. U glavnom bez ikakvog razmišljanja ubacujemo sve navedeno u sudoperu ili wc šolju. Sama wc šolja se neretko jako zapušuje iz razloga što se u nju ubacuju i krupnije stvari poput delova lubenica, pelena i slučno. Ako uzmemo u obzir loše stanje cevi, zagušenje je neminovno.

Veliki problem nastaje u stambenim zgradama gde nema teorije da se svi stanari adekvatno angažuju i pripaze šta ubacuju u kanalizaciju. I baš na takvim mestima poput starih zgrada, nastaju najveća zapušenja pa i havarije. Srećom po naše sugrađane, naš tim i ostali timovi uvežbanih vodoinstalatera dežura u toku celog dana i cele noći.

Oslonite se na naše vodoinstalatere u svakom trenutku!

Oslonite se na nas

Ukoliko imate problema sa zagušenjem u kupatilu ili kuhinji, možete se osloniti na naš tim u svakom trenutku. Dežurni smo tokom celog dana i cele noći radi regularnih i hitnih intervencija. Brzi smo u dolasku i vrlo efikasni prilikom rada. Rešavamo sve vrste zapušenja kanalizacije na svim lokacijama, u stanu, kući, zgradi, dvorištu ili poslovnom prostoru.

Tu smo za Vas u svakom trenutku – non stop – 24h – Beograd i okolina.


Zaključak – zagušenja kako i zašto

Zagušenja kanalizacije su svakodnevna pojava i nekad ih nije moguće predvideti. Prosto se dese želili mi to ili ne. U glavnom se dese kada je najgori trenutak za to i naprave nam veliku havariju. Na nama je da pratimo znakove koje svako od nas može da primeti i da sebi kažemo – ovo može da se desi meni!

Na taj način možemo da pomognemo sebi koliko toliko, naravno ne uvek i ne u svakoj situaciji.

Preventiva jeste da pazimo šta ubacujemo u kanalizaciju i to treba da bude kolektivna preventiva a ne pojedinca. Pojedinac može da pomogne sebi u kući ali ne i u zgradi gde ima više stanova.


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Slične teme koje Vas moža zanimaju:

Zagušenja i odgušenja

Odgušenja kade

Odgušenje vertikale/horizontale

Odgušenje wc šolje

Odgušenje lavaboa


Pozovite nas!