Preventivna Odgušenja

Preventivna odgušenja – dolazimo odmah po pozivu, Odgušenje Kanalizacije Beograd po povoljnim cenama. Dostupni smo 24 satanon stop!


Šta su preventivna odgušenja?

Radi se o novoj usluzi, kojom sugrađani mogu da imaju višestruku dobit. S’ obzirom na mnogo starih kanalizacija u gradu kao i nemarnosti građana(bila stara ili nova kanalizacija u pitanju), dolazi do čestih zagušenja kanalizacija(vertikale, sudopere, wc školjke, lavaboa, tuš kabine, kade ili slivnika).

Preventivna odgušenja su potrebna tamo gde još uvek nije došlo do potpunog zagušenja vertikale zgrade, vertikale kuće, sudopere, lavaboa, wc školjke, tuš kabine, kade i slivnika.

Odgušenje kanalizacije Beograd, naši timovi za odgušenja kanalizacije su Vam u svakom trenutku dostupni na teritoriji Beograda i okoline.


Objasnićemo Vam kako da prepoznate tačan momenat kada Vam je potrebna naša usluga  – preventivna odgušenja

Ukoliko primetite da voda sporije otiče iz slivnika kupatila, lavaboa, wc školjke, kade, tuš kabine i sudopere, tada možete da posumnjate u vertikalu kuće ili zgrade. Bitno je da znate da je vertikala glavni i jedini odvod kanalizacije u stanu ili kući.

Da bi posumnjali u nju, treba da proverite da li voda normalno ili sporije otiče iz gore pomenutih sanitarija(slivnika kupatila, lavaboa, wc školjke, kade, tuš kabine i sudopere).

Wc školjka – preventivna odgušenja

Pri normalnom puštanju vode u wc školjku, ako primetite da voda odilazi sporije, na par trenutaka se zadržava i zatim otiče, budite sigurni da će u narednom periodu doći do zagušenja wc školjke. Stoga, planirajte da Vas odgušenje sigurno čeka.

Tuš kabina i kada – preventivna odgušenja

Svi volimo da se dugo kupamo u kadi punoj vode, da nam uživanje pod toplim ili hladnim tušem bude što duže. Tada koristimo veliku količinu vode koja može da se zadržava čak i da prelije kadu ili podnožije tuš kabine. Ukoliko dođe do prelivanja a niste začepili kadu ili tuš kabinu, to je dobar znak da će doći do zagušenja u budućem periodu. Ista stvar je u pitanju ukoliko voda sporije otiče iz kade ili tuš kabine.

Mudro bi bilo da planirate odgušenje tuš kabine i kade, da ne bi došli u nezgodnu situaciju koja Vam donosi materijalnu štetu.

Slivnikpreventivna odgušenja

Prilikom pranja kupatila, kupanja ili neke druge radnje pri kojoj se na pločicama kupatila prospe voda i ona slabije otiče ili ne otiče uopšte, uskoro će doći do zagušenja slivnika kupatila. U sluvnik se pored navedene vode koju prospete ulivaju cevi kanalizacije umivanika i kade/tuš kabine. Stoga je bitno da se odgušenje kanalizacije obavi što pre.

Lavabo – preventivna odgušenja

Lavabo se često koristi, stoga možete na vreme da primetite da voda slabije otiče. Bolje sprečiti havariju na vreme i time spasiti sebe materijalne štete.

Sudopera – preventivna odgušenja

Sudoperu možete lako zagušiti, što je i normalno kada se svašta i prosipa u nju(kafa, ulje, mast, mrvice hleba, biljke, razna jela…). Kao i kod lavaboa, koristimo je često i blagovremeno možemo da primetimo da voda slabije otiče iz sudopere.


Preventivna odgušenja Važno!

Zbog dugogodišnjeg iskustva, apelujemo da obratite pažnju da li voda otiče, otiče sporije ili uopšte ne otiče. Većina sugrađana govori sebi “ma neće to kod mene da se desi”, TO JE NAJVEĆA GREŠKA! Desiće se, zbog nemarnosti Vas ili nekog drugog. Mislite da ukoliko primetite danas da je voda sporije oticala u sudoperi, da se to neće desiti sutra ili možda za 5 dana?

Sve se dešava sa razlogom, pa čak i tako sitna stvar, koja ukoliko ne intervenišete na vreme, može da Vas košta novca, stvari po vašem stanu i svega što se nalazi u stanu ispod Vas.

To je velika cena ukoliko niste reagovali na vreme, a imali ste nekoliko znakova da će se desiti zagušenje. Zanemarivanje odgušenja uvek donosi posledicu poput opisane ispod.

Navešćemo Vam lep primer kako jedan lep dan može se pretvoriti u izuzetno loš, i ne želite da se ponovi!

Imate podstanare, idete na odmor, niste 15 dana u stanu ili kući. Nemate nikakvih briga i uživate u svom odmoru. Odmorni se vraćate puni energije za nove pobede. Zvoni Vam telefon, komšija iz stana ispod Vas je čuo da ste došli.

Kod njega je probila voda sa plafona, uništila mu tehniku, pod stana i svašta nešto još.

Isti problem naravno može nastati imali podstanare ili ne, kada je neko u kući ili stanu veće su šanse da pozove odmah vodoinstalatera radi odgušenja.

Šta se desilo?

Pre puta ste primetili da voda slabije otiče u sudoperi, to su primetili i podstanari ali niko ništa nije učiino povodom toga. Otišli ste na put, podstanari nisu u trenutku izlivanja vode iz sudopere u stanu, dolazi do poplave koja pravi priličnu štetu Vama zatim i komšiji ispod Vas.

Zbog zagušenja vertikale došlo je do izlivanja sadržaja vertikale kroz sudoperu u Vašem stanu (tema – preventivna odgušenja).

Ovo je samo jedan od mogućih scenarija šta se može desiti baš kod Vas. Zato je bitno da obratite pažnju i reagujete na veme.

Iznad smo naveli nekoliko primera kako da primetite na vreme da su vam odvodne cevi sudopere, lavaboa, slivnika, kade, tuš kabine, wc školjke i vertikala blizu zagušenja u nekom narednom periodu. Bolje reagujte na vreme i očistite sumnjivi odvod za manje novca u odnosu na pravo odgušenje.

Za preventivna odgušenja članovi vodoinstalateri Beograd tim-a koriste posebanu mašinu za teška odgušenja, koja uspešno odgušuje i najteža odgušenja.

Zašto je po Vas bolje preventivno odgušenje, kada možete da sačekate da dođe do pravog zagušenja i tada pozovete vodoinstalatera da Vam vrši odgušenje?

Preventivno odgušenje odstranjuje mogućnost da se desi pravo zagušenje i da dođe do poplave u kupatilu ili celom stanu(takođe stan ispod Vas može da se poplavi).


Bitno je naglasiti da može doći do zabune kod sugrađana i da nas pozovu radi preventivnog odgušenja a kod njih je odvod već zagušen. 


Članovi vodoinstalateri Beograd tima po dolasku na lokaciju, prvo vrše analizu da li je došlo do potpunog zagušenja gde se vrši klasično odgušenje ili kao što smo naveli iznad postoje znakovi da je potrebno preventivno odgušenje.

Dolazili smo u situaciju da nas pojedini sugrađani pozovu radi preventivnog odgušenja, po dolasku odmah uvidimo da je došlo do potpunog zagušenja odvoda.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Teme koje Vas možda zanimaju:

Zagušenja – kako i zašto

Plafon – curi voda

Odgušenje vertikale/horizontale

Odgušenja kade

Odgušenje lavaboa

Odgušenje wc šolje


Pozovite nas!