Tuš baterija

Ukoliko Vam je potrebna zamena tuš baterije, kontaktirajte nas – 011/407-8-100 i 064/049-111-4 Mogućnost zakazivanja intervencije i do nekoliko dana u napred.


Ukoliko Vam se dešava da tuš baterija prilikom tuširanja drugačije prska vodu, smanjen je protok vode, kroz pojedine rupice ne prolazi voda, kamenac je uradio svoje. Loš kvalitet vode doprinosi da se kamenac nakupi u tuš bateriji i da blokira vodu da normalno teče prilikom tuširanja.

Ukoliko želite da rešite ovakav problem, imate nekoliko jeftinijih rešenja od same zamene tuš baterije. Potrebna vam je posuda u kojoj možete da položite tuš bateriju i da je prelijete alkoholnim sirćetom, rastvorom omekšivača i vode (velika koncentracija omekšivača), rastvor sode bikarbone i vode (3-4 kesice sode bikarbone). Možete da skinete tuš bateriju sa creva od kade ili tuš kabine, pa da je položite u posudu ili da jednostavno odnesete posudu u kupatilo i uradite isto bez prethodnog skidanja tuš baterije.

Ukoliko Vam je tuš baterija fiksirana za zid ili neki držač, onda rastvor sipate u jednu kesu, u koju gurnete tuš bateriju (navučete kesu sa rastvorom) i zavežete je za bateriju. Prvo je potrebno da napravite rastvor i naspete ga u pomenutu posudu (gde može da se položi tuš baterija), isto uradite i sa alkoholnim sirćetom. Zatim položite tuš bateriju od Vaše tuš kabine ili kade u posudu. Držite tuš bateriju 15-20 minuta u posudi i nakon toga možete da je isprobate da se uverite da li radi normalno. Ukoliko nije uspelo, možete ponoviti postupak ali takođe morate imati na umu da je moguće da je tuš baterija mehanički pokvarena.

Kmanec u tuš bateriji, slab protok vode zbog kamenca u tuš bateriji.

Kamanac u tuš bateriji, slab protok vode zbog kamenca u tuš bateriji.

 

Pošto smo ovde pominjali kamenac, možete pogledati na sledećim linku kakve probleme može prouzrokovati kamenac u bojleru – kamenac u bojleru.

Teme koje Vas možda zanimaju:

Preventiva od zagušenja sudopere

Adaptacija kupatila V5

Loša Adaptacija kupatila

Plafon – curi voda

Pozovite nas!