• Curi voda sa plafona kupatila – poplava

Curi voda sa plafona kupatila – poplava, snimanje cevi kamerom i sanacija problema. Curi voda sa plafona kupatila i kuhinje, povoljna cena sanacije uz račun i garanciju.


Naš tim obezbeđuje profesionalnu i povoljnu vodoinstalatersku uslugu u toku dana i noći. Radimo non stop, tokom cele nedelje, 365 dana u godini. Oslonite se na nas.

CURI VODA SA PLAFONA KUPATILA – POPLAVA

Pozvao nas je sugrađanin i na slikovit način nas izvestio da mu u kupatilu “pada kiša” iako je vreme sunčano i vedro.

Podrazumeva se da smo se odmah uputili na datu adresu. Po našem dolasku požalio se da od ranog  jutra sakuplja vodu sa poda kupatila i da voda curi sa plafona kupatila. Na samom ulazu u kupatilo zatekli smo jasno uočljivu veliku fleku na plafonu. Takođe, primetno curenje vode sa plafona kupatila kao i tanji sloj vode koji pokriva podne pločice.

Sugrađanin nas je nervozno zapitkivao o uzroku curenja vode sa plafona, sluteći na mogućnost napukle cevi ili zagušenja vertikale zgrade. U potrazi za što brzim odgovorom na njegova pitanja, uputili smo se zajedno kod vlasnika stana iznad. Odnosno u kupatilo koje se nalazi iznad poplavljenog.

Potraga za uzrokom poplave

Međutim, gore na spratu iznad zatekli smo prvi problem zvani dnevna soba. Dnevna soba se upravo direktno nalazila iznad poplavljenog kupatila. Naravno, u cilju da isključimo druge moguće uzroke neobične kiše, bili smo prinuđeni da obiđemo i susedne stanove zgrade. Pri obilasnku smo zatekli istu situaciju u pogledu rasporeda prostorija u stanu. Na osnovu toga smo sa sigurnošću ustanovili da je uzrok curenja vode sa plafona u kupatilu upravo u stanu u kom se nalazimo. Dakle iznad poplavljenog kupatila. Uverili smo se da je u dnevnoj sobi tog stana potpuno sve suvo i bez vlage.

Sigurno se sada pitate zašto nismo odmah i prvo potražili kupatilo u stanu iznad i uradili detaljnu proveru istog?

Naravno da smo i njega proverili. Kupatilo je u ovom stanu dijagonalno raspoređeno u odnosu na dnevnu sobu i udaljeno 7m. Najbitnija jeste činjenica da je kupatilo bilo potpuno suvo. Drugim rečima nije bilo traga vodi a kamoli nekoj napukloj cevi, neispravnom ventilu ili bilo kojoj drugoj nepravilnosti koju bi mogli okriviti za curenje vode sa plafona kupatila.

Na licu vlasnika stana se videlo olakšanje, koje je na žalost kratko trajalo.

curi_voda_sa_plafona_kupatila_vodoinstalateri_beograd

Odakle curi voda sa plafona kupatila?

Ipak, trunka sumnje je postojala u vezi stare zidane kade zatvorenog tipa. Ozidana kada bez vratanca za zamenu sifona, nekada se tako pravila. U prvi mah vlasnik stana se bunio da išta radimo u njegovom kupatilu jer nema nikakvih pokazatelja da je kod njega došlo do izlivanja vode.

Nakon naše izražene sumnje da je problem baš do zidane kade, vlasnik stana je popustio i dao nam dozvolu da radimo. Uz korišćenje hiltija napravili smo rupu na ozidanom delu kade. Baš u tom trenutku mlaz vode je izbijao iz načinjene rupe. Nastavili smo sa bušenjem i pravljenjem veće rupe pri cemu se izlila sva voda koja se tu nakupila.

Detaljnijom analizom zidane kade utvrdili smo da su rubovi kade glavni krivci za vodu i njeno nakupljanje pri korišćenju kade. Voda se vremenom skupljala u međuprostor ozidane kade. Nakon sto je ispunila međuprostor bila je prinuđena da traži mesto odnosno prolaz koji će joj pružiti najmanji otpor i tako prešla put od 7 metara. To adekvatno mesto je zapravo plafon stana ispod.

Zamena kade

Vlasnik stana u kojem je uzrok ovog problema je našao najbolje rešenje po njega i po komšiju i doneo odluku da zameni kadu. Kolege su obišle obližnje radnje sanitarija i kupile odgovarajuću kadu. Nakon zamene kade smo još jednom proverili celo kupatilo i sa sigurnošću potvrdili da se curenje vode sa plafona kupatila više neče ponoviti.

Obavili smo analizu kupatila snimanjem našim kemerama kako bi utvrdili da nema više curenja vode i sve je bilo u redu.

Kolege i mi

Nakon naše hitne intervencije vlasnik stana ispod, informisao nas je o tome kako smo mi treći vodoinstalateri koji su se odazvali na njegov poziv ali jedini koji su i rešili problem. Naime, dve ekipe vodoinstalatera su izlazile na teren pre nas ali su bezvoljno i krajnje iskreno objasnili vlasniku da ne mogu precizirati mesto uzroka vode na podnim pločicama kupatila. Moramo pohvaliti iskrenost kolega jer je to danas retka osobina.

Redovno se dešava da upozoravamo sugrađane da obrate pažnju na to koga zovu radi vodoinstalaterskih intervencija. Takođe umemo i da kritikujemo kolege koje ne odrade posao po propisu i onako kako se očekuje od profesionalnih firmi. Ovog puta pohvale za kolege vodoinstalatere koji su pošteno postupili prema našem sugrađaninu.

Curi voda sa plafona kupatila i kuhinje

Ukoliko curi voda sa plafona kuhinje, procedura je ista, kolege dolaze odmah. Pojava vode na plafonu kuhinje, detekcija i sanacija, radimo non stop! Pojava vode na plafonu bilo koje prostorije je rešiva, bitno je da pozovete dobrog i stručnog vodoinstalatera.

Naše kolege raspolažu najmodernijim kamerama za snimanje cevi vode i kanalizacije. Brzo i efikasno možemo da pronađemo mesto curenja u kući, zgradi, stanu ili poslovnom prostoru.

Oslonite se na nas u svakom trenutku!

Poplava ispod kade – sanacija

Sama poplava ispod kade donosi veliku materijalnu štetu ukoliko voda probije do stana ispod. Poplava ispod kade se sanira brzo i efikasno, radimo 24h – non stop. Odlikuju nas povoljne cene uz izdavanje računa i garancije. Poplava u ovom delu kupatila nastaje iz iznad opisanog razloga a to je sifon.

Deformisan ili dotrajao sifon može da izazove velike probleme kako Vama tako i drugima. Već ste se informisali kakva je materijalna šteta moguća u ovom slučaju. Iz tog razloga ako primetite pojavu vode ispod kade, pozovite nas bez odlaganja jer je vrlo moguće da je u toku nastanak štete u stanu ispod.

Kolege su uvek dostupne i spremne da u kratkom roku budu na svakoj lokaciji u Beogradu i u okolini. Opremljene su modernim alatima i kamerama za detektovanje curenja vode. Brza Vaša reakcija i naš dolazak u kratkom roku i efikasna usluga obezbeđuju rešavanje problema u najkraćem mogućem roku.

Tu smo za Vas – non stop!

Hitna sanacija curenja sa plafona

Ako Vam je potrebna hitna sanacija curenja sa plafona, na pravom ste mestu. Naše kolege su Vam na raspolaganju u svakom trenutku na bilo kojoj lokaciji u Beogradu ali i u okolini. Budite slobodni da nas pozovete kada god primetite probleme ovog tipa ali takođe i sve ostale probleme koji se tiču našeg posla.

Kolege raspolažu najmodernijim alatima ali takođe imaju i zamenske delove kako bi sanirali cev u plafonu u najkraćem mogućem roku. Vrlo smo efikasni a kvalitet rada je na visokom niovu.

Kao što smo već naveli, najbitnije je da nas pozovete na vreme kako bi se problem sanirao pre nego što eskalira. Sanirajte problem i obezbedite sebi miran san bez poplava ili matrijalnih šteta koje se kako smo naveli ne dešavaju samo kod Vas već i kod Vaših komšija.

Zakažite intervenciju

Ukoliko primetite curenje sa plafona, radi se o problemu koji je potrebno hitno rešiti – što pre, u tom slučaju naš tim za hitne intervencije dolazi kod Vas u najkraćem roku. Ali, u slučaju da niste na lokaciji gde se javio problem, možete zakazati da kolege dođu u određenom terminu. Lako se dogovrite sa kolegama kada da dođu kako bi i Vi bili tu. Kolege će ispoštovati svaki dogovor sa Vama. Na Vama je da nas pozovete a sve ostalo možete slobodno da prepustite našim iskusnim vodoinstalaterima koji intervencije ovog tipa obavljaju nekoliko puta u toku svakog radnog dana.

Naravno kolege su tu za Vas i danju i noću, bez obzira koje doba dana. Pokrivamo celu teritoriju Beograda i okoline, u svakoj opštini imamo nekoliko naših timova spremnih da krenu na svaku adresu odmah. Kolege raspolažu najmodernijim alatima i kamerama za snimanje i detekciju curenja vode, tako da sve probleme mogu odmah rešiti. Ukoliko bude bilo potrebno da se obezbedi dodatni materijal, to će obaviti naše kolege.

Računajte na nas!

Vaš Vodoinstalateri Beograd TIM


Slične teme koje mogu da Vam pruže bitne informacije.

Curenje vode – plafon

Plafon – curi voda

Curenje vode od komšija iznad

Napukla vodovodna cev

Pozovite nas!