• Neprijatan miris u kupatilu ili kuhinji

Neprijatan miris koji osetite iz kupatila ili kuhinje je uvek zbog istog problema. Objasnićemo Vam kako ga naći i kako rešiti problem neprijatnog mirisa.


Svima nama se desi da osetimo neprijatan miris u kupatilu ili kuhinji. Najgori scenario jeste da imate u tom momentu goste u kući ili stanu, jer ne možete odmah delovati i suzbiti neprijatan miris. Stoga reagujte čim primetite neprijatnost.

NEPRIJATAN MIRIS U KUPATILU ILI KUHINJI

Neprijatan miris dolazi iz slivnika. Gde sve imamo slivnike? Slivnik na podu kuhinje, slivnik na podu kupatila, slivnik sudopere, slivnik lavaboa, slivnik kade, slivnik tuš kabine i odvod veš mašine. Uzrok neprijatnog mirisa je uvek isti! Sifon!

Šta je sifon?

Sifon je metalna, plastična čvrsta ili elastična cev u obliku latiničnog slova “S”. U sifonu u donjem režnju se zadržava voda koja sprečava širenje neprijatnih mirisa iz kanalizacije. Neprijatan miris se može širiti vazduhom, ali kao što svi znamo, miris se ne može širiti kroz vodu niti kroz bilo kakve fluide.

U slučaju da se voda ne zadržava u donjem režnju sifona, neprijatan miris u kupatilu ili kuhinji je zagrantovan, pre ili kasnije. Isti je slučaj ako sifon nije ispravan ili je oštećen. Potrebno je da se obavi zamena sifona, naravno to bi trebalo da uradi stručno lice.

Ukoliko nemate iskustva u zameni sifona, preporučujemo da zamenu prepustite našim kolegama. Time bi osigurali da se posao obavi kvalitetno uz garanciju i račun.

Neprijatan miris u kupatilu ili kuhinji – koji sifon zameniti?

Ako imate problema sa neprijatnim mirisom, neophodno je utvrditi koji od sifiona je neispravan i zameniti ga novim sifonom. Deo sa pronalaženjem lošeg sifona možete sami obaviti, prosto idite od slivnika do slivnika i pomirišite ih. Ovom metodom bi trebalo lako doći do problematičnog dela.

Opet Vam savetujemo da zamena sifona bude izvršena od strane stručnog vodoinstalatera. Često se dešavaju situacije da sugrađani pokušaju sami da zamene sifon i da tom prilikom naprave veliku štetu koju kasnije samo vodoinstalater može da ukloni.

Ukoliko se sifon nepravilno spoji sa sudoperom ili umivaonikom, ubrzo će opet doći do neprijatnog mirisa i curenja vode. Samo curenje vode može napraviti štetu kako Vama tako i stanarima ispod Vas.

Neprijatan miris u kupatilu ili kuhinji ne spada u hitne intervencije, ali svakako bi trebalo što pre intervenisati. Pogodnost kod nas jeste da intervencije možete zakazivati u dogovoru sa našim kolegama(Vodoinstalateri Beograd TIM).

Više o zakazivanju intervencije proćitajte na sledečoj stranici – Zakažite intervenicju

Zakažite intervenciju odmah, kada Vama odgovara, mi smo tu u dogovoreno vreme.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Neprijatan miris u kupatilu i kuhinji - Vodoinstalateri Beograd Tim

Neprijatan miris u kupatilu i kuhinji – Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!