• Wc šolja protiv petarde

Današnji junak u priči je wc šolja. Kao u svakoj priči gde imamo junaka, sa druge strane postoji i zloća, zapravo dve zloće.  Zvoni nam telefon, javljamo se(hitna intervencija), sa druge strane žice starija sugrađanka(baka). Vidno potresena baka nam objašnjava da je nekako pukla wc šolja i želi da što pre dođemo i da je zamenimo.

Dolazimo na kućnu adresu, dva dečaka zabrinuto se kao igraju u dvorištu. Dočekuje nas baka na ulaznim vratima kuće i moli nas da požurimo. Ulazimo u kupatilo, zatičemo polomljenu wc šolju, trećina wc šolje je pukla i odvojila se od ostatka. Pitamo baku šta se desilo, kaže nam da je pukla sama od sebe. Pogledamo malo bolje po kupatilu i vidimo nešto zeleno kao opušak cigarete, takođe polomljeni deo wc šolje je malo crn(čađav). Baka je primetila da se smejemo pa se i ona nasmejala od muke sa nama. Naravno svi smo znali da wc šolja nije pukla sama od sebe već je neko u nju ubacio upaljenu petardu. Baka se nije igrala sa petardama, jedino ona dva momka što se “kao” igraju napolju mogu biti krivci. O tome ćemo kasnije.

Pošto smo utvrdili o kojoj wc šolji se radi, otišli smo u radnju za prodaju sanitarija i kupili wc šolju. Posle 20-tak minuta se vraćamo i vršimo zamenu wc šolje. Pošto su pojedini šrafovi koji su držali polomljenu wc šolju pukli prilikom odvrtanja, morali smo izbušiti nove rupe. Gledali smo da nova wc šolja bude u što približnijem položaju u odnosu na staru wc šolju. Zamena wc šolje je brzo izvršena i nakon toga smo saznali šta se zapravo desilo.

Zloća broj 1 i zloća broj 2 su se danima igrali tako što je jedan zapalio petardu i pustio je u wc šolju, nakon čega je puštao vodu. Drugi zloća je bio napolju, iznad septičke jame je stajao na šahti i osluškivao kada će pući poterda. Nekada se dešavalo da petarda pukne u wc šolji iz razloga što nisu na vreme puštali vodu. Ovog puta se baš to desilo da petarda bude na površini vode i da wc šolja pukne prilikom pucanja petarde. Wc šolja je heroj iz razloga što je odoljevala petardama nekoliko dana.

Svi smo pravili neke nestašluke u detinjstvu, tako da ne možemo ih nazvati zloćama sem ukoliko im ne tepamo na taj način. Bitno je da su naučili lekciju a sigurno smo da jesu. O mogućim nestašlucima smo pisali na sledećoj sranici, čak smo i pominjali nestašluk autora većine tekstova na našem sajtu – Zagušenja i odgušenja

Pogrešili bi ukoliko bi završili priču bez drugog heroja – bakaNaša starija sugrađanka je svoje unuke spasila velikih problema(roditelji im nisu bili tu) , zato bake i služe rekli bi.

Apelujemo na roditelje, bake i deke da obrate pažnju sa čime se deca igraju. Pukom srećom u ovom slučaju niko nije povređen!

Vaš Vodoinstalateri Beograd TIM

Pukla wc šolja - Vodoinstalater Beograd TIM

Pukla wc šolja – Vodoinstalater Beograd TIM

Pozovite nas!