• Wc šolja protiv petarde

Borba jedne wc šolje sa petardama. Opisujemo Vam zanimljiv događaj. Saznajte šta se desilo i kako se sve na kraju završilo.


Stručna i povoljna zamena wc šolje, radimo svim danima u godini. Oslonite se na naš stručan tim vodoinstalatera.

Na sve naše usluge izdajemo račun i garanciju.


Wc šolja protiv petarde

Današnji junak u priči je wc šolja. Kao u svakoj priči gde imamo junaka, sa druge strane postoji i zloća, zapravo dve zloće.  Zvoni nam telefon, javljamo se(naš tim za hitne intervencije), sa druge strane žice starija sugrađanka(baka). Vidno potresena baka nam objašnjava da je nekako pukla wc šolja i želi da što pre dođemo i da je zamenimo.

Dolazimo na kućnu adresu, dva dečaka zabrinuto se kao igraju u dvorištu. Dočekuje nas baka na ulaznim vratima kuće i moli nas da požurimo. Ulazimo u kupatilo, zatičemo polomljenu wc šolju, trećina wc šolje je pukla i odvojila se od ostatka. Pitamo baku šta se desilo, kaže nam da je pukla sama od sebe. Pogledamo malo bolje po kupatilu i vidimo nešto zeleno kao opušak cigarete, takođe polomljeni deo wc šolje je malo crn(čađav).

Baka je primetila da se smejemo pa se i ona nasmejala od muke sa nama. Naravno svi smo znali da wc šolja nije pukla sama od sebe već je neko u nju ubacio upaljenu petardu. Baka se nije igrala sa petardama, jedino ona dva momka što se “kao” igraju napolju mogu biti krivci. O tome ćemo kasnije.

Zamena polomljene wc šolje

Pošto smo utvrdili o kojoj wc šolji se radi, otišli smo u radnju za prodaju sanitarija i kupili wc šolju. Posle 20-tak minuta se vraćamo i vršimo zamenu wc šolje. Pošto su pojedini šrafovi koji su držali polomljenu wc šolju pukli prilikom odvrtanja, morali smo izbušiti nove rupe. Gledali smo da nova wc šolja bude u što približnijem položaju u odnosu na staru wc šolju.

Zamena wc šolje je brzo izvršena i nakon toga smo saznali šta se zapravo desilo.

Kako je pukla wc šolja?

Zloća broj 1 i zloća broj 2 su se danima igrali tako što je jedan zapalio petardu i pustio je u wc šolju, nakon čega je puštao vodu. Drugi zloća je bio napolju, iznad septičke jame je stajao na šahti i osluškivao kada će pući poterda. Nekada se dešavalo da petarda pukne u wc šolji iz razloga što nisu na vreme puštali vodu. Ovog puta se baš to desilo da petarda bude na površini vode i da wc šolja pukne prilikom pucanja petarde.

Wc šolja je heroj iz razloga što je odoljevala petardama nekoliko dana!

Svi smo pravili neke nestašluke u detinjstvu, tako da ne možemo ih nazvati zloćama sem ukoliko im ne tepamo na taj način. Bitno je da su naučili lekciju a sigurno smo da jesu. O mogućim nestašlucima smo pisali na sledećoj sranici, čak smo i pominjali nestašluk autora većine tekstova na našem sajtu – Zagušenja i odgušenja

Pogrešili bi ukoliko bi završili priču bez drugog heroja – bakaNaša starija sugrađanka je svoje unuke spasila velikih problema(roditelji im nisu bili tu) , zato bake i služe rekli bi.

Apelujemo na roditelje, bake i deke da obrate pažnju sa čime se deca igraju. Pukom srećom u ovom slučaju niko nije povređen!

Dodatak

U ovom slučaju wc šolja je izvukla deblji kraj ali takođe isto je moglo da se desi i sa kanalizacionim cevima. U tom sličaju kolege bi morale da iskopavaju cev iz poda kuće ili dvorišta kako bi zamenili deformisani deo cevi. To već ne bi mogli da sakrijemo od roditelja.

Stoga, obratite pažnju na svoje mališane.

Vaš Vodoinstalateri Beograd TIM

Pukla wc šolja - Vodoinstalater Beograd TIM

Pukla wc šolja – Vodoinstalater Beograd TIM

Pozovite nas!