• Kapanje vode sa plafona komšijama ispod

Rani jutarnji sati, dežurni vodoinstalater Vodoinstalateri Beograd Tima prima poruku putem vibera. Mlađa sugrađanka nas kontaktira da se informise o tome da li je moguce kapanje vode sa plafona komšijama ispod. Komšije ispod su je zamolile da proveri da li joj curi voda negde u kupatilu jer su primetili nekoliko fleka na plafonu kupatila. I sama je ubeđena da voda curi iz stana iznad(njenog stana), ali ne može da nađe mesto curenja vode u kupatilu. Napominje nam da je u njenom kupatilu sve suvo, lično je sve pregledala i nije našla ništa sumnjivo. Nakon nekoliko primljenih fotografija kupatila koje se spominje, preporučujemo joj da zakaže intervenciju(više o zakazivanju intervencija na sledećoj stranici – zakažite intervenciju), što ona i čini. Nekoliko časova kasnije se pojavljujemo na datoj adresi, po dogovoru. Prvo odlazimo kod komšija ispod gde su se pojavile fleke i kapa voda sa plafona kupatila. Kao što nam je sugrađanka i objasnila, nekoliko je fleka na plafonu kupatila i blago kapanje vode sa plafona.

Odlučujemo da pregledamo kupatilo iznad, radi lociranja uzroka kapanja vode sa plafona i njegovog odklanjanja. Po ulasku u kupatilo na prvi pogled zapažamo potpuno suvo kupatilo, bez vlage. Krećemo u detaljniju analizu kupatila, jakim baterijskim lampama osvetljavamo sve sumnjive delove kupatila. Posle 30 minuta detaljne analize nailazimo na ventil i neprimetni mali trag vode. Voda se neprimetno slivala niz fugnu pločica na zidu, zatim po podu do ćoška kupatila gde se ulivala u malu pukotinu između pločica. Tu se između pločica i poda vremenom stvarao vodeni dzep koji je u jednom momentu našao svoj put kroz ploču. Kapanje vode sa plafona se nije zaustavilo ni nakon zatvaranja glavnog ventila u zgradi.

Pitate se zašto se nije zaustavilo kapanje vode nakon zatvaranja ventila?

Gore smo spomenuli da se stvorio vodeni dzep koji može da sadrži i po 10-tak litara vode. Iznad pomenuti vodeni dzep je bio dovoljno veliki da se iz njega sliva voda kroz ploču i do nekoliko sati. Glavni ventil zgrade se naravno ne sme toliko dugo držati zatvorenim zbog ostalih stanara zgrade. Možda Vam sve ovo zvuči neverovatno ali to je svakodnevna pojava za nas vodoinstalatere.

Nakon uspešnog lociranja uzročnika kapanja vode sa plafona komšijama ispod, zamenili smo ventil. Zatim ponovo pregledali celo kupatilo da budemo sigurni da se kapanje komšijama ispod neće ponoviti. Kapanje vode sa plafona se zaustavilo posle nekoliko časova.

Sugrađanka je nakon nekoliko dana angažovala molere radi renoviranja plafona kupatila ispod. Da nije na vreme reagovala, šteta bi bila daleko veća. Na sledećoj stranici pročitajte kolika šteta nastaje zbog curenja vode sa plafona – curenje vode od komšija iznad.

kapanje_vode_sa_plafona_komsijama_ispod_vodoinstalateri_beograd

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Slične teme koje mogu da Vam pruže bitne informacije.

Curenje vode – plafon

Plafon – curi voda

Curi voda sa plafona kupatila – poplava

Intervencije Vodoinstalateri Beograd

Pozovite nas!