• Probušena cev u zidu

Probušena cev u zidu je redovna pojava među našim intervencijama koje obavljamo po hitnom postupku – hitne intervencije – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Probušena cev u zidu nije bezazlena stvar, mora se reagovati odmah! U većini slučajeva dolazi do poplave objekta u kom je probušena cev u zidu (stan, kuća, poslovni prostor)! Probušena cev u zidu se mora sanirati na adekvatan način a taj posao obavlja stručan vodoinstalater.

Kada je u pitanju probušena cev u zidu, dešava se da sami sugrađani pristupe sanaciji iste, nakon čega redovno nas pozovu zbog neadekvatne sanacije (naravno čast onima koji obave sanaciju bez problema)! U ovakvim slučajevima, sugrađanima završni račun za sanaciju probušene cevi izađe znatno veći, da ne pominjemo da može doći do poplave prilikom neadekvatne sanacije.

Probušena cev u zidu, šta se može desiti?

Probušena cev u zidu može brzo poplaviti kupatilo i kuhinju, zatim ostatak stana/kuće/poslovnog prostora. Kada se desi ovakav problem (probušena cev u zidu), izuzetno je bitno da se reaguje odmah! Ne znamo koliko je cev probušena, kolika količina vode odlazi u zid i gde odlazi. Odmah pristupiti zavrtanju glavnog ventila u stanu/kući. U zgradi, po potrebi i zavrtanju glavnog ventila zgrade. Sem poplave u samom stanu gde je probušena cev u zidu, poplava je moguća i u stanovima ispod gde postoji rizik da se izazove velika šteta pa čak i požar!


Ispod Vam opisujemo našu intervenciju pri kojoj smo sanirali probušenu cev, a takođe pogledajte fotografije i video materijal same cevi pre i posle.

Podne je, primamo poziv za hitnu intervenciju – probušena cev u zidu, vlasnica stana nas je zamolila da dođemo što pre kako bi sprečili poplavu, što smo i učinili. Sama sanacija probušene cevi je trajala 45 minuta, tokom koje smo saznali kako je probušena cev u zidu. Otac sugrađanke koja nas je pozvala, prilikom bušenja druge rupe za držač toalet papira, probušio je vodovodnu cev u zidu. Odmah po bušenju cevi, voda pod pritiskom je počela da sev izliva iz rupe na zidu. Da nevolja bude veća, glavni ventil u stanu nije bio funkcionalan pa je bilo potrebno zatvoriti glavni ventil u zgradi(što je vlasnica stana i uradila, time prekinula dotok vode čitavoj zgradi).

Ispod Vam prilažemo fotografije kako izgleda probušena cev u zidu i njena sanacija. Takođe, imate priloženi i video snimak pre i posle sanacije izbušene cevi.

Probušena cev u zidu – pre popravke

Probušena cev u zidu – pre popravke

Probušena cev u zidu – prikaz izbušene cevi

Probušena cev u zidu – nakon popravke 

Tagovano u temi ,
Pozovite nas!