• Zapušena wc šolja – golub

Zapušena wc šolja – šta je zapušilo wc šolju – golub!


Opisaćemo Vam najbizarniju intervenciju Vodoinstalateri Beograd Tima od kada se najstarije kolege bave vodoinstalaterskim poslom.

Primili smo poziv od sugrađana u večernjim satima, koji nam je objasnio da mu je zapušena wc šolja. Zamolio nas je da dođemo što pre radi odklanjanja uzroka novonastalog problema. Nakon dolaska na adresu sugrađanin nas je izvestio da nije ništa ubacivao u wc šolju i da nije odgovoran što je zapušena wc šolja. Pošto se nalazi na poslednjem spratu, sumnjali smo u komšije ispod njega koje su mogle da zapuše vertikalu zgrade.

Komšija iz stana ispod se našao u stanu gde je zapušena wc šolja i informisao nas da je kod njega sve u redu i da zagušenje ne postoji. Ta informacija nam govori da sugrađanin koji nas je i kontaktirao zapravo jeste zapušio wc šolju.

Počeli smo sa utvrđivanjem zagušenja radi adekvatnog odgušenja wc šolje. Lokalno odgušenje nije urodilo plodom pa smo pristupili skidanju wc šolje radi mašinskog odgušenja. Čim smo skinuli wc šolju šokirali smo se uzrokom zagušenja! Verovali ili ne, wc šolju je zagušio golub. Prvo smo pomislili zašto bi neko ubacio mrtvu pticu u wc šolju iako ona i ne može da prođe kroz odvodni sistem wc šolje i čime bi odmah bila zapušena wc šolja. Sam položaj ptice nam je dao odgovor na to pitanje. Sugrađanin nije ubacio pticu u wc šolju, vec je na tu lokaciju u cevi sama dosla.

Jadna ptica je upala u otvor vertikale na krovu zgrade, stigla do prvog mesta gde se u vertikalu uliva druga kanalizaciona cev – cev iz stana sugrađanina koji nas je zvao. Pošto ptica nije mogla da se penje uz vertikalu zgrade, pokušala je da hoda kroz pomenutu cev gde se zaglavila na ulazu u wc šolju. Sugrađanin je kao i svaki drugi dan normalno koristio wc šolju i po prvom puštanju vode, ptica se udavila.

Kolege su uspele da fotografišu pticu, ispod Vam prikazujemo zamućenu fotografiju naravno radi sugrađana sa slabijim stomakom jer je prizor uznemirujuć.


Zapušena wc šolja - golub

Zapušena wc šolja – golub

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


 

Pozovite nas!