• Spasioc u slučaju poplave – crevo usisivača

Hitne intervencije Beograd011/407-8-100 i 064/049-111-4

Tokom noći Vas budi žubor vode, odlazite u kupatilo i zatičete poplavu. Vodovodna cev je napukla, izbija jak mlaz vode svuda po kupatilu. Poplava kupatila je neizbežna ukoliko ne reagujete odmah. U većini slučajeva sugrađani gledaju poplavljeno kupatilo i ništa ne čine povodom toga. Treba znati da poplavljeno kupatilo može biti opasno mesto za nepažljive sugrađane. Bitno je da oprezno koračate po poplavljenom podu kupatila da se ne okliznete. Poplavljeno kupatilo je savršeno mesto za povrede kao što je prelom noge, ruke, povreda glave, leđa i slično.

Šta raditi u slučaju poplave kupatila?

U ovakvim situacijama, najbitnije je da ste pribrani i da nađete način kako da preusmerite mlaz vode u kadu, tuš kabinu, wc šolju, lavabo, kofu i slično. Crevo usisivača je dovoljno široko da primi veliku količinu vode. Sem toga izuzetno je savitljivo, pa možete lako preusmeriti mlaz vode u odgovarajućem pravcu. Na žalost morate biti spremni na totalno kvašenje, ipak se radi o vodi koja izbija iz cevi pod pritiskom.

Kako preusmeriti vodu sa crevom od usisivača?

Skinite crevo sa usisivača, zatim skinite nastavak koji je priključen na crevo. Polako priđite mestu gde izbija mlaz vode i prislonite jedan kraj creva na mlaz vode. Drugi kraj creva preusmerite u kadu, tuš kabinu, lavabo, wc šolju ili neku veliku posudu. Ukoliko preusmeravate vodu u posudu, redovno je praznite.

Ukoliko reagujete na vreme, na ovaj način možete spasiti sebe štete koja nastaje usled svake poplave kupatila.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Poplava u stanu - pucanje cevi

Poplava u stanu – pucanje cevi

Pozovite nas!