• Šta raditi u slučaju poplave stana

Bilo da je poplava u stanu ili kući, najbitnije je da ostanete pribrani. Hitne intervencije011/407-8-100 i 064/049-111-4


Naš tim je potpuno opremljen i spreman da brzo i efikasno reši sve vrste havarija vezane za vodovodne i kanalizacione cevi. Snimanje cevi unutra i spolja specijalnim kamerama radi lociranja tačnog mesta pucanja.

Šta raditi u slučaju poplave u stanu ili kući?

Nećemo pominjati uzroke poplava u kući ili stanu, već šta raditi kada se poplave dogode. Ukoliko ste u stanu ili kući u trenutku nastanka poplave trebate reagovati brzo.

Prvo što radite jeste da zavrnete glavni ventil stana ili kuće. Ukoliko to ne uradi plodom, zatvarate glavni ventil zgrade ili ventil u šahti pored kuće. Naravno ako postoji bezbedan način za to! Zatim pozivate vodoinstalatera radi detektovanja mesta izlivanja vode i uklanjanja kvara.

Zagraditi vrata – poplava u stanu ili kući

Ukoliko je poplavljeno kupatilo, potrebno je da uzmete ćebe i da ga stavite na vrata kupatila. Time sprečavate vodu da se dalje širi po stanu ili kući. Ukoliko je potrebno, stavite i dva ćebeta. Naveli smo ćebe kao najbolji primer ali možete da iskoristite čaršaf, peškire ili bilo kakvu tkaninu koja bi poslužila kao mala brana na vratima kupatila.

Sakupljanje vode

Zatim gledate da sakupite što više vode iz poplavljenog kupatila, mala brana koju ste napravili na vratima se natapa vodom brzo. Ukoliko imate kofu, lavor, lonac, njih punite vodom iz poplavljenog kupatila. Sunđer je dobar za sakupljanje vode, ukoliko njega imate na dobrom ste putu. U glavnom koristite ono što dobro sakuplja vodu a omogućava Vam i brzo sakupljanje vode(peškiri, krpe, čaršafi i slično).

Ukoliko je poplavljena kuhinja pokušajte da napravite pomenute mini brane oko centra izlivanja vode(ne previše blizu mesta izlivanja, radi obezbeđivanja prostora vodi za popunjavanje dok je sakupljate). Vodu sakupljate istim sistemom koji smo naveli iznad.

U slučaju da ulazite u stan ili kuću i zatičete poplavu, šta raditi?

Pozivate vodoinstalatera.

Prvo brinete o sebi! Obratite pažnju na nivo vode u stanu ili kući, postoji mogućnost da je voda u dodiru sa električnim instalacijama u stanu(produžni kablovi, lopovi, razne žice itd.).

Ukoliko ste sigurni da je bezbedno da uđete u poplavljeni deo stana, odmah ustanovite od prilike gde se nalazi mesto izlivanja vode. Čim ste ga locirali(kupatilo ili kuhinja), pokušajte blokirati dalje napredovanje vode ćebetom ili nečim sličnim.

Sada, kada ste usporili priliv vode, krenite u sakupljanje vode na isti način opisan iznad. Poželjno je da Vam neko u tome pomogne, nemojte se ustručavati da pozovete komšije u pomoć. Dok Vi sakupljate vodu iz ostatka stana, druga osoba može da sakuplja vodu kod mesta izlivanja i time da dodatno usporava napredovanje vode.

Sve što smo naveli jesu primitivni načini da pomognete sebi, ali efikasni takođe. Bitno je da ne paničite, da se snađete u haosu koji nastane kada se pojavi poplava stana ili kuće.

Što pre reagujete i na pravi način, šteta od poplave će biti manja!

Izbacivanje vode iz stana i kuće

Stručno izbacivanje vode pumpama iz stana i kuće, brzo i efikasno. Izbacivanje vode iz stana i kuće radimo 24h, Beograd i okolina. Dolazimo ubrzo po pozivu. Oslonite se na nas u svakom trenutku, dežurne kolege su Vam uvek na raspolaganju. Povoljno crpljenje vode iz stana, kuće, podruma, šahte pumpama, brzo i efikasno. Crpljenje vode radimo na svim lokacijama našim jakim pumpama.

Pozovite nas odmah i dolazimo u najkraćem mogućem roku.

Izbacivanje vode iz podruma

Efikasno izbacivanje vode iz podruma, kao za ostale hitne intervencije radimo non stop. Izbacivanje vode iz podruma u glavnom traje duže u odnosu na stan. Razlog je što se u podrumu može zadžati više vode pre nego iko uvidi da je došlo do izlivanja vode. Takođe u glavnom zbog same lokacije podruma voda nema gde dalje da se kreće pa ostaje u podrumu.

Ako ste primetili vodu u podrumu, budite obazrivi iz razloga što možda imate strujne instalacije u toj prostoriji. Takođe, svašta iz podruma može da pluta ili da se nalazi u vodi a da ga ne vidite. Pokušajte da izbegnete povrede dok kolege ne dođu. Naši vodoinstalateri mogu da iscrpe vodu iz podruma i da pronđu mesto curenja vode kako bi ga sanirali. Bitno je da znate da se možete osloniti na nas radi svih vodoinstalaterskih usluga.

Tu smo za Vas!

Računajte na nas non stop

Kao što smo več napisali, možete da računate na naš tim u svakom trenutku na celoj teritoriji Beograda i okoline. Važna je Vaša prisebna, brza reakcija koju smo opisali iznad. Kolege će dati sve od sebe da dođu na Vašu adresu u najkraćem mogućem roku bez kašnjenja i odlaganja. Često kolege dođu na adresu klijenta i ranije od dogovorenog roka kako bi što pre krenuli da rešavaju uzrok havarije. Svaki tip havarije bilo da se radi o pucanju cevi ili ventila iziskuje brz i efikasan rad vodoinstalatera.

Naše kolege su vrsni majstori zanata i svoj posao obavljaju vrlo efikasno. Rešavaju sve vrste vodoinstalaterskih havarija u rekordnom roku kako bi se klijentu omogućilo da se vrati svojim aktivnostima što je pre moguće. Ali da bi uspeli u tome, potrebno je da nas pozovete na vreme i to je sve. Sve ostalo prepustite našim kolegama.

Računajte na nas u svakom trenutku!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Zagušenje slivnika može da izazove velike probleme u kupatilu.

Zagušenje slivnika može da izazove velike probleme u kupatilu.

Pozovite nas!