• Peškir – pomoćnik prilikom poplave

Hitne intervencije Beograd011/407-8-100 i 064/049-111-4

Pukla je cev u kupatilu, vodeni mlaz pod velikim pritiskom prska vodu po kupatilu. Za par minuta voda počinje da izliva iz Vašeg kupatila, bitno je da reagujete odmah. Pribranost i snalažljivost su krucijalne u ovakvim momentima. Kao poput creva usisivača(Spasioc u slučaju poplave – crevo usisivača), peškir Vam može pomoći prilikom pucanja vodovodne cevi. Naglašavamo da budete oprezni prilikom koračanja u poplavljenom kupatilu, da bi izbegli povrede.

Kako koristiti peškir kada Vam pukne vodovodna cev?

Potražite veliki peškir ukoliko je moguće, on će Vam poslužiti za obavijanje napukle cevi. Možete koristiti par peškira ukoliko je potrebno. Peškirom pritisnite mesto gde curi voda, možete obaviti cev peškirom i time olakšati sebi da ne držite peškir sve vreme. Takođe, ukoliko ispod mesta napukle cevi se nalazi čist pod kupatila, stavite neku posudu da u nju teče voda(kofa, lavor, bure, lonac…). Posudu redovno praznite.

Pregradite vrata kupatila ćebetom ili sa nekoliko peškira da se voda ne širi dalje po stanu ili kući. Proveravajte redovno da li se ćebe ili peškir(ko šta ima) natopilo/natopio vodom, ukoliko jeste morate ih zameniti suvim.

Upravo ste saznali kako da reagujete ukoliko dođe do pucanja cevi i poplave u kupatilu. U narednom periodu opisivaćemo razne uzroke poplava kupatila, pucanje cevi je samo jedan od mnogih razloga.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

poplava-u-stanu-pucanje-cevi-peskir

Poplava u stanu – pucanje cevi – peskir je jedno od rešenja

 

Pozovite nas!