• Curi voda iz slavine za sudoperu

Danas opisujemo intervenciju prilikom koje smo zamenili mešač slavine za sudoperu. Našoj sugrađanki pored zagušenja sudopere(pogledajte na sledećoj stranici – Kako izgleda sudopera pre i posle zagušenja), javilo se curenje vode iz slavine sudepere. Curenje vode iz slavine pojavilo se nekoliko meseci ranije, u početku sugrađanka nije pridavala značaj tome. Nakon nekog vremena, curenje vode iz slavine je uzrokovalo pojavljivanje buđi na zidu u blizini mesta curenja vode. Sem buđi, čulo se kapanje vode u sudoperi, što je vremenom postalo iritantno. Nekoliko dana pre nego da nas sugrađanka pozove, pojavile su se i razne bube u tom delu stana. Problem da curi voda iz slavine sudopere je čest, bitno reagovati na vreme!

Slavina za sudoperu je proizvedena od strane Armela. Ukoliko curi voda iz slavine, u većini slučajeva krivac je mešač vode u slavini(bateriji) i potrebno ga je zameniti.

Curenje vode iz slavine sudopere - Vodoinstalateri Beograd Tim

Curenje vode iz slavine sudopere – Vodoinstalateri Beograd Tim

Nije ni čudo što curi voda iz slavine, pomenuta slavina sudopere je stara 20 godina. Sama zamena mešača vode slavine je obavljena iz dosta muke. Pošto nikad nije servisirana, slavina sudopere je oksidirala i zapekla. Nakon zamene mešača, curenje vode iz slavine sudopere je neutralisano.

Zamena mešača vode u slavini - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena mešača vode u slavini – Vodoinstalateri Beograd Tim

Na žalost vlasnik će za od prilike 5 godina morati da zameni ponovo mešač vode. Jedini krivac je vek trajanja mešača i takva je situacija sa svim mešačima koji nisu originalni. Razlika između originalnih i ne originalnih mešača sem kvaliteta je u ceni istih. Postoje servisi u Beogradu kod kojih je moguće ugraditi originalni mešač ali u vrednosnom rangu nove Armelve baterije. Kod pojedinih sugrađana to budi ljutnju, što je i opravdano.

U nastavku Vam prilažemo još par fotografija i video materijal da se uverite u stanje slavine sudopere pre i posle naše intervencije.

Slavina bez mešača vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Slavina bez mešača vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Slavina nakon zamene mešača vode - Vodoinstalateri Beograd Tim

Slavina nakon zamene mešača vode – Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi
Pozovite nas!