• Vlaga u kupatilu na plafonu

Vlaga u kupatilu na plafonu – uzrok i kako ga ukloniti. Vlaga u kupatilu na plafonu, početak ozbiljnijeg problema? Vlaga u kupatilu na plafonu, potrebno je reagovati na vreme!


Vlaga u kupatilu na plafonu je poprilično česta pojava, uzroci su raznorazni. Navodimo Vam nekoliko a jedan od njih je alarmantan. Slabo provetravanje, izlivanje vode, pucanje cevi, neispravnost vodovodnih ventila i curenje vode iz kupatila iznad (vlaga u kupatilu na plafonu).

Vlaga u kupatilu na plafonu – provetravanje

Kupatilo, tamna prostorija, konzumacije velike količine vode i popriličnog isparenja iste – savršeno za pojavu vlage (vlaga u kupatilu na plafonu). Pravo rešenje jeste da se kupatilo dovoljno provetrava, ako je to izvodljivo (vlaga u kupatilu na plafonu). Prost primer je da prilikom pranja ruku se isprska deo kupatila (pločice, zidovi), ukoliko se ova radnja ponovi dovoljan broj puta, pojava vlage je normalna (bitno je provetravanje).

Vlaga u kupatilu na plafonu – izlivanje vode

Vlaga u kupatilu na plafonu se takođe može pojaviti ukoliko prilikom kupanja u kadi/tuš kabini dođe do izlivanja. Postoji izlivanje dok se kupate (prilikom blažeg zagušenja kade/tuš kabine i jačeg pritiska vode), izlivanje do pločica/zida zbog slabog dihtovanja silikona. Voda ovom prilikom se širi kupatilom, zadržava između kade/tuš kabine i pločica. Čak se dešava da voda prodre iza pločica i akumlira se u zidu(vlaga u kupatilu na plafonu).

U slučaju pomenutih uzročnika, potrebno je adekvatno odgušiti kanalizaciju, silikonirati kadu i tuš kabinu.


Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Vlaga u kupatilu na plafonu – ventili i kupatilo iznad

Neispravan ventil može da donese mnogo više problema od pojavljivanja vlage Vama i stanarima u okolnim stanovima. Neispravan ventil pre svega može da zakaze kada je najpotrebniji – da prekinete dotok vode(vlaga u kupatilu na plafonu). Pored navedenog, on može da propušta vodu koja se sliva niz zid kupatila i time postane izvor vlage (moguć je nastanak vodenog dzepa između zida i pločica).

Slična tema – curenje vode sa plafona

Vodovodne cevi mogu takođe da naprave velike probleme a da toga niste ni svesni. Poput neispravnog ventila, dotrajala ili oštećena cev može da pušta vodu i vlaži zid danima i nedeljama a da toga niste svesni(vlaga u kupatilu na plafonu).


Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Kanalizacione cevi su isto čest uzročnik pojavljivanja vode pa i vlage u kupatilu. Pogotovo ukoliko se renoviranje kupatila ne obavi adekvatno, tada nastaju problemi i u stanovima ispod Vas. U slučaju da u kupatilu iznad Vašeg nešto od pomenutog nije ispravno, dolazi do pojave vlage kod vas. Nakon vlage, naziru se prve kapi vode i odpadanje slojeva sa plafona i zida(vlaga u kupatilu na plafonu).

Ukoliko sumnjate da se navedeni uzročnici nalaze kod Vas ili pak u kupatilu iznad Vas, pregledajte sve vodovodne, kanalizacione instalacije.


Ukoliko Vam se pojavi vlaga u kupatilu na plafonu i zidovima(mokar i vlažan zid), uzmite u obzir sve navedeno i reagujte na vreme radi Vašeg zdravlja i bezbednosti.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


 

Tagovano u temi ,
Pozovite nas!