• Vlaga u kupatilu na plafonu

Vlaga u kupatilu na plafonu – uzrok i kako ga ukloniti. Vlaga u kupatilu na plafonu, početak ozbiljnijeg problema? Ukoliko primetite vlagu u kupatilu najbolje je da reagujete odmah.


Vlaga u kupatilu na plafonu je poprilično česta pojava, uzroci su raznorazni. Navodimo Vam nekoliko a jedan od njih je alarmantan. Slabo provetravanje, izlivanje vode, pucanje cevi, neispravnost vodovodnih ventila i curenje vode iz kupatila iznad).

VLAGA U KUPATILU NA PLAFONU SANACIJA

Naš tim obezbeđuje profesionalno saniranje uzroka pojave vlage i vode na plafonu ili zidu – kupatilo, kuhinja, dnevni boravak, hodnik, soba. Saniramo uzroke izlivanja vode, pucanje cevi i ventila svih vrsta i rešavanje svih ostalih havarija vezanih za vodoinstalaterske usluge.

Na sve naše usluge izdajemo račun i garanciju. Dostupni smo 24h, non stop, 365 dana u godini.

Vlaga u kupatilu na plafonu – provetravanje

Kupatilo, tamna prostorija, konzumacije velike količine vode i popriličnog isparenja iste – savršeno za pojavu vlage. Pravo rešenje jeste da se kupatilo dovoljno provetrava, ako je to izvodljivo . Prost primer je da prilikom pranja ruku se isprska deo kupatila (pločice, zidovi), ukoliko se ova radnja ponovi dovoljan broj puta, pojava vlage je normalna (bitno je provetravanje).

Vlaga u kupatilu na plafonu – izlivanje vode

Vlaga u kupatilu na plafonu se takođe može pojaviti ukoliko prilikom kupanja u kadi/tuš kabini dođe do izlivanja. Postoji izlivanje dok se kupate (prilikom blažeg zagušenja kade/tuš kabine i jačeg pritiska vode) i izlivanje do pločica/zida zbog slabog dihtovanja silikona. Voda ovom prilikom se širi kupatilom, zadržava između kade/tuš kabine i pločica. Čak se dešava da voda prodre iza pločica i akumlira se u zidu.

U slučaju pomenutih uzročnika, potrebno je adekvatno odgušiti kanalizaciju, silikonirati kadu i tuš kabinu. Odgušenje kanalizacije obavljamo non stop, svim danima, dolazimo ubrzo po pozivu.


Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Vlaga u kupatilu na plafonu – ventili i kupatilo iznad

Neispravan ventil može da donese mnogo više problema od pojavljivanja vlage Vama i stanarima u okolnim stanovima. Neispravan ventil pre svega može da zakaze kada je najpotrebniji – a to je kada želite da prekinete dotok vode. Pored navedenog, on može da propušta vodu koja se sliva niz zid kupatila i time postane izvor vlage (moguć je nastanak vodenog dzepa između zida i pločica – kliknite na link ispod).

Slična tema – curenje vode sa plafona

Vodovodne cevi mogu takođe da naprave velike probleme a da toga niste ni svesni. Snimanje cevi kamerom je jedna od metoda da proverimo stanje cevi. Poput neispravnog ventila, dotrajala ili oštećena cev može da pušta vodu i vlaži zid danima i nedeljama a da toga niste svesni(vlaga u kupatilu na plafonu).


Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Kanalizacione cevi su isto čest uzročnik pojavljivanja vode pa i vlage u kupatilu. Pogotovo ukoliko se renoviranje kupatila ne obavi adekvatno, tada nastaju problemi i u stanovima ispod Vas. U slučaju da u kupatilu iznad Vašeg nešto od pomenutog nije ispravno, dolazi do pojave vlage kod vas. Nakon vlage, naziru se prve kapi vode i odpadanje slojeva sa plafona i zida(vlaga u kupatilu na plafonu).

Ukoliko sumnjate da se navedeni uzročnici nalaze kod Vas ili pak u kupatilu iznad Vas, pregledajte sve vodovodne, kanalizacione instalacije.

Buđ u kupatilu

Ako se pojavi buđ u kupatilu, potrebno je da reagujete u kratkom roku, možda je hitno! Buđ u kupatilu može da nastane uslud pucanja cevi, ventila, sifona ili loše hidroizolacije. Vrlo je bitno da krenete sa rešavanjem ovog probema kako bi u slučaju pucanja cevi ili ventila izbegli veliku materijalnu štetu.

Sama buđ na plafonu u kupatilu ne mora biti usled iznad navedenih stavki već baš zbog izlivanja vode. Nemojte zanemarivati buđ na plafonu u kupatilu i reagujte odmah, time mogućnost velike štete svodite na minimum.

Ukoliko se radi o nekom od navedenih problema, naše kolege vrše brze i efikasne popravke. Radimo non stop, stoga možete nas pozvati u svakom trenutku.

VLAGA U KUHINJI NA PLAFONU ILI ZIDU

Sama vlaga u kuhinji na plafonu ili zidu se takođe javlja se iz istih razloga. Vlaga u kuhinji na plafonu ili zidu može nastati zbog kihinje iznad Vas. A nije strano da se desi i da vlaga potiče zapravo iz kupatila iznad Vas. Voda može da putuje i do nekoliko metara kroz ploču i zidove pa tek onda da se pojavi kao vlaga na plafonu kuhinje ili dnevnog boravka.

Sve isto važi kao i gore što smo opisali, potrebno je da reagujete odmah kako bi utvrdili uzrok vlage. Po utvrđivanju uzroka vlage možete da odlučite kada ćete reagovati i kako.


Ukoliko Vam se pojavi vlaga u kupatilu na plafonu i zidovima(mokar i vlažan zid), uzmite u obzir sve navedeno i reagujte na vreme radi Vašeg zdravlja i bezbednosti.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu - Vodoinstalateri Beograd Tim

Vlaga u kupatilu na plafonu – Vodoinstalateri Beograd Tim


Tagovano u temi ,
Pozovite nas!