• Jurnjava za ključevima od auta u kanalizaciji

Jurnjava za ključevima od auta u kanalizaciji – jedna od nama zanimljivijih intervencija.


Sve je počelo pozivom našeg sugrađanina i njegovim rečima “potrebne su nam usluge vodoinstalatera – odmah“. Da skratimo uvod, ubrzo smo se našli na adresi(kuća sa dvorištem) gde nas je dočekao mlađi momak koji nas je i kontaktirao. Zamolio nas je da imamo strpljenja za ono što će tek uslediti.

Pri ulasku u kuću dobrodošlicu nam želi vlasnik koji je u vidno pijanom stanju. Pokušava da nam objasni zašto smo pozvani, tu mu pripomaže ranije pomenut momak (prevodi nam iako je vlasnik naš čovek 🙂 ).

Od nas se očekivalo da kako umemo i znamo izvadimo ključeve novog Mercedesa iz kanalizacije. Vlasnik kuće i automobila je ispustio ključeve u wc školjku i pri tome “nekako” pustio vodu. To su mu bili jedini ključevi koje je imao. Uporno je zahtevao da mašinom za odgušenje kanalizacije pronađemo ključeve i vratimo ih njemu.

“Možete Vi to, samo brzo, brzo ubacite te sajle Vaše u wc šolju i zakačiće se ključevi za vrh sajle, brzo brzo, odneće ih voda”.

Ovo je jedina situacija u kojoj potpuno zagušenje kanalizacije je moglo da pomogne. Tada bi uz ko zna koliko ponavljanja možda bilo moguće izvući ključeve automobila. Svakako ključevi bi bili vidno oštećeni od rotacije sajle.

Pošto je bila kuća u pitanju sa septičkom jamom u dvorištu, jasno Vam je šta je potrebno obaviti. Svakako ne bismo izašli iz kuće da nismo uklonili wc školjku i probali nekoliko puta da izvučemo ključeve. Naravno, vlasniku je rečeno da smo provlačenje sajle obavili desetinu puta pošto je bio izuzetno uporan da mu se ključevi pronađu.

Nakon neuspešnog spasavanja ključeva sajlom, izvestili smo vlasnika da su ključevi onog momenta kada je pustio vodu završili u septičkoj jami. Vidno uznemiren, zamolio nas je da se spustimo u septičku jamu i da mu nađemo ključeve bez obzira na cenu. Nakon odbijanja njegovog zahteva dobili smo prvo preteće poruke koje nisu urodile plodom. Glavni obrt se dešava upravo tada, naš kolega biva zagrljen od strane vlasnika uz reči “ma mooožeš ti to, to je stvarno slično onome od malo pre”. Svi prisutni pa i mi smo prasnuli u smeh kojem se i vlasnik pridružio iako mu nije bilo do smeha.

Ilustracija

Ilustracija

Pošto smo se svi smirili, počela je polemika kako izvući ključeve. Razne ideje su padale na pamet, od nečijeg silaska i septičku jamu, preko korišćenja magneta do čišćenja septičke jame. Sve ideje su padale u vodu sem one sa čišćenjem jame kamionom koja je zahtevala da se sadržaj izbaci u dvorište(radi potrage) što opet nije bila opcija. Zatim, bila je opcija da se sadržaj jame izbaci na obližnju livadu što bi opet doneli problem neprijatnog mirisa svima u okolini.

Nažalost, ponestalo je opcija za pronalazak ključeva, bar dok smo mi bili tu.


Pouka

Ukoliko ste pijani, idite u toalet “klot” bez ičega, naravno obučeni.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Slične intervencije:

Odgušenje lavaboa momačko veče

WC školjka protiv petarde

Jedna slavina vs dečak i banana


 

Pozovite nas!