• Neslaganje komšija – hitna intervencija – odgušenje vertikale

Koliko ljudi, toliko ćudi.

Rešili smo da obogatimo sadržaj našeg sajta manje prijatnim temama. Često se dešavaju situacije gde smo došli radi hitne intervencije ali komšije međusobno ne sarađuju. U glavnom zateknemo vlasnika stana(oštećeni) u prepirci sa vlasnikom stana(gde je nastao uzrok problema). Sugrađani koji nisu imali probleme ovih vrsta, nisu svesni čega su pošteđeni. Svakodnevnica je da se sugrađani ne slažu oko pojednih pitanja, isto tako deo svakodnevnice je da sugrađani gledaju isključivo svoj interes na štetu drugih.

Pa da krenemo.

Dobijamo adresu gde je potrebna hitna intervencija, u pitanju je zagušenje vertikale cele zgrade. Po dolasku obavešteni smo detaljnije o problemu od strane sugrađanina koji nas je pozvao. On živi u stanu na predposlednjem spratu. Po dolasku sa posla primetio je da mu iz sudopere izlazi prljava voda(fekalije). Takodje, raspitao se kod komšija da li se slično i njima dešava i dobio je zabrinjavajuće odgovore. Komšijama pored se dešava ista stvar sa sudoperom. Kod komšija dva sprata ispod, pre podne istog dana zagušila se vertikala. Dan pre, vertikala zgrade se zagušila u pola noći. Na naše pitanje da li su tada vršili mašinsko odgušenje vertikale, odgovor je beo negativan. U toku našeg razgovora, okupljaju se stanari zgrade i tada nastaje opšta svađa. Krivicu za zagušenje vertikale svaljuju jedni na druge. Jedni su čekali da dođe do zagušenja zbog nemarnosti stanara iznad. Stanari iznad ne žele da čuju da su oni krivi, smatraju da oni paze šta ubacuju u wc školjku. Takodje, svaljuju krivicu na susede uspod jer nisu uradili adekvatno odgušenje vertikale. Dok jedni prete da ne žele da daju ni dinara, drugi im poručuju da neće ni oni uložiti novac. U glavnom, složili su se po pitanju toga da će radije da idu kod svojih rođaka radi kupanja i nuždi nego da plate odgušenje vertikale.

Nakon 30 minuta čekanja da se stanari dogovore oko odgušenja vertikale zgrade, odlučili smo da odemo na sledeću intervenciju. Dogovor je važio ukoliko se dogovore da nas pozovu radi odgušenja. Verovali ili ne, posle 3 dana smo primili poziv da dođemo na istu adresu radi odgušenjaOdgušenje smo vršili mašinski, nakon punog sata rada, odgušenje je uspešno privedeno kraju. Nismo odoleli a da ne pitamo šta su radili u međuvremenu. Većina stanara zgrade je koristila toalet kafića preko puta. Ostatak stanata se snalazio na razne načine. U jednom trenutku, muka ih je naterala da sarađuju oko rešavanja problema.

hitne_intervencije_vodoinstalateri_beograd_tim

Hitne intervencije Vodoinstalateri Beograd Tim

Kod ovakvih situacija stanari bi trebalo zajedničkim naporima da reše problem. U 50% sličajeva pojedinac je kriv zbog zagušenja vertikale zgrade. Ostalih 50% dele svi stanari zgrade ili kuće. Ovog puta za zagušenje vertikale su krivi stanari nižih spratova. Nekoliko puta se pojavljivalo zagušenje vertikale koje su odgušivali ručnim sajlama. Time su sebi napravili jos veći problem. Cena odgušenja vertikale koju smo vršili je za 30% viša iz razloga što je cela vertikala bila zagušena. Pojedinim susedima fluid se izlio daleko više nego sugradjaninu koji nas je pozvao. Odgušenje vertikale ručnom sajlom nije izvodljivo a da smo sigurni da smo odgušenje izvršili kako treba. Mašinsko odgušenje vertikale je jedini način da se vertikala vrati u normalan rad.

Pozovite nas!