• Kako odlediti cevi u potkrovlju

Ukoliko Vam je pukla vodovodna cev usled smrzavanja, hitne intervencije – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Otvorite slavine, baterije i česme iako voda ne teče. Na sledećoj stranici smo objasnili i zašto – Kako odlediti cevi.

Odlediti cevi u potkrovlju je slična radnja poput opisane na stranici –  Kako odlediti cevi u podrumu. Bilo da je u pitanju potkrovlje zgrade ili kuće na isti način obavljate odmrzavanje cevi. Znamo da je u potkrovlju uvek hladno, fijuče vetar na sve strane i slično, zato prvo pristupate izolaciji dela gde se nalaze zaleđene cevi. Najjeftinija izolacija je molerski najlon i lepljiva traka. Jednostavno ogradite neki prostor oko cevi i spremni ste.

Izolacija dela sa cevima je gotova, kako odlediti cevi?

Uz dosta pažnje pristupate grejanju cevi grejnim telima. Nikako ne prilaziti blizu cevi sa grejnim telima (razne grejalice, peći i slično) da ih ne oštetite. Sa adekvatne udaljenosti zagrevajte cevi, budite uvek uz grejna tela radi sigurnosti! Cevi se odmrzavaju postepeno, nikako na silu! Sem grejnih tela, cevi možete odlediti tako što ćete ih obmotati peškirima ili sličnim materijalima, zatim ih prskati/polivati toplom vodom (ne vrelom/vrućom vodom). Fen za kosu je isto efektivan ukoliko je blago zaledila cevGrejanje cevi traje do onog momenta kada počne voda slobodno da teče.


Važna napomena! Tokom niskih temperatura, vodovodne cevi se smrzavaju pri čemu može doći do pucanja istih. Isto tako prilikom odmrzavanja cevi može doći do pucanja. Procenat pucanja cevi je daleko manji ukoliko se pridržavate naših saveta. Pucanje cevi prilikom promene temperature je normalna pojava, tako da ukoliko Vam se desi da cev pukne, znajte da se to može desiti svakome.


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi