• PROCUREO BOJLER – popravka

PROCUREO BOJLER je čest problem koji se može rešiti. Ako Vam je procureo bojler, ugasite ga odmah. Nemojte koristiti bojler dok ga stručno lice ne popravi.


Ukoliko Vam je procureo bojler, nemojte paničiti, samo ga isključite. Moguće je da će voda i dalje curiti iz bojlera te je potrebno da zavrnete ventil ispod bojlera.

Bitno je da ukoliko niste sigurni da znate zavrnuti ventil ispod bojlera da to ne činite. Možete napraviti još veći problem i poplavu (procureo bojler).

Naš tim za servis bojlera Beograd Vam je na usluzi 24 sata tokom cele godine. Izdajemo račun i garanciju na sve usluge.


PROCUREO BOJLER – savet

Ako Vam se bojler nalazi iznad kade i voda otiče u kadu, nemojte ništa dirati. U slučaju da nema gde da otiče voda (bojler se nalazi iznad veš mašine i slično) uradite sledeće.

Uzmite odgovarajući sud (lonac, malu kadicu, lavor, šerpu) i sakupljajte vodu ispod bojlera. Redovno praznite posudu dok kolega ne stigne na Vašu adresu.


Procureo bojler - popravka

Procureo bojler – popravka


PROCUREO BOJLER – opasnost

Bojler je mašina koja u sebi sadrži desetine litara vode koju greje pomoću grejača koji napaja struja. Čim spomenemo vodu i struju na istom mestu, jasno Vam je da je opasnost prisutna.

Procureo bojler donosi opasnost od strujnog udara zbog toga što voda može da curi i prelazi preko žica koje bojler napajaju strujom. Naravno, pojedini vodoinstalateri će Vam reći- “Nemojte brinuti, imate uzemnjenje”.

Da li imate dobro uzemnjenje i koliko ste sigurni u to?

Mi Vam kažemo da isključite bojler i da pozovete stručno lice kako bi se kvar otklonio na jedini pravilan način.

Nemojte sebe i druge dovoditi u opasnost korišćenjem neispravnog bojlera.

PROCUREO BOJLER – udar struje

Kao što smo iznad naveli, mogućnost da dođe do strujnog udara postoji. Žice koje napajaju bojler se nalaze ispod samog kazana bojlera. Tu se nalazi i elektronika koja kontroliše rad bojlera.

Vi niste u stanju da vidite unutrašnjost bojlera, ono što vidite je takozvani oklop bojlera i ništa sem toga. Na taj način su se zaštitili svi bitni delovi bojlera od uticaja nestručne osobe.

PROCUREO BOJLER – poplava

Pozicija bojlera u kupatilu ili drugoj prostoriji namenjenoj za to je bitna u slučaju da procuri bojler. Naravno pri instalaciji bojlera niko ne razmišlja o ovom problemu što je i normalno.

U zavisnosti od tipa kvara, količina vode koja izlazi iz bojlera je drugačija. Ukoliko je kazan bojlera bušan, curenje vode je manjeg intenziteta i zavisi od veličine šupljine na kazanu.

U slučaju da je curenje vode iz bojlera kod grejača, tada količina vode raste. Tada je moguća poplava ako nikoga nema da primeti curenje vode. Olakšavajuća okolonost jeste da ako se bojler nalazi iznad kade, voda će oticati tim putem.

Ali, dobar deo domaćinstava i stanova ima bojler montiran iznad veš mašine ili u drugoj prostoriji.

Na primer, na poslu ste ceo dan i nikoga nema u stanu ili kući, procureo bojler može napraviti veliki problem.

Više o poplavi i mogućim povredama usled ovog problema (procureo bojler) Vam opisujemo ispod.


Procureo bojler - popravka

Procureo bojler – popravka


PROCUREO BOJLER – POPRAVKA BOJLERA

Popravka bojlera koji je procureo spada u standardnu našu uslugu i rešava se u roku od 30-tak minuta.

Naše kolege su Vam na raspolaganju 24 sata, ipak se radi o hitnoj usluzi koju ne treba odlagati. Dolazimo u kratkom roku i popravljamo bojler pouzdano i kvalitetno (popravka bojlera). Na raspolaganju nam je naša baza zamenskih delova, tako da možete se potpuno osloniti na nas.

Popravka bojlera zahteva detaljan pregled celog bojlera kako bi našli razlog zašto je procureo bojler. Naše kolege su iskusni majstori koji su ovom poslu nekoliko decenija. U sigurnim ste rukama.

PROCUREO BOJLER – SERVIS BOJLERA

Servis bojlera Beograd Tim obavlja stručnu analizu i adekvatnu popravku bojlera. Radimo servis i popravku svih vrsta bojlera, bez obzira na starost.

Servis bojlera zahteva ozbiljan pristup, stručno lice koje odlično poznaje telo bejlera. Zatim, bitan je adekvatan alat kojeg u našem servisu ima na pretek i radi se o alatu poslednje generacije.

Servis bojlera Beograd – procureo bojler

  • Adekvatna usluga;
  • iskusni vodoinstalateri;
  • kvalitetni zamenski delovi;
  • moderan alat;
  • račun;
  • garancija.

Servis bojlera je bitna rutina koju na žalost velika većina naših sugrađana ne obavlja. Kada se desi problem poput  – procureo bojler, tada je panika i kako ga rešiti.

Bitno je naglasiti da na redovan i vandredni servis bojlera izdajemo garanciju i račun. Obavljamo servis u skladu sa svim standardima, pojačano iz interni pravilnik naše firme. Time ovakve kvarove svodimo na minimum.Procureo bojler – kako popraviti bojler

Ukoliko Vam je procureo bojler i pitate se kako popraviti bojler od cirenja?

Naš Vam je savet da to ne činite. Mi nemamo uvid u to kojim znanjem majstorluka vladate i da li možete da obavite potreban posao. Pošto je u pitanju rad blizu žica sa strujom, mi smatramo da ne biste trebali popravljati sami bojler (kako popraviti bojler).

Da je bezbedno za nestručno lice, opisali bi kako popraviti procureo bojler.


Procureo bojler – zaštita

Na koji način izbeći problem – procureo bojler?

Nije cilj izbegavanje problema, već prevencija da do problema ne dođe. To radimo tako što servisiramo bojler na vreme. Servis bojlera se obavlja na 6-12 meseci u zavisnosti od korišćenja.

Procureo bojler – redovan servis

Redovnim servisom bojlera odbacujemo mogućnost da dođe do problema o kome danas pišemo – procureo bojler.

Servisom osiguravamo da se svi delovi bojlera zamene u dogledno vreme. Delovi se menjaju adekvatnim i po kvalitetu identičnim delovima i time se osigurava pravilan rad. Kvalitet delova je bitan i nama važan, stoga našim klijentima savetujemo da koriste samo kvalitetne delove.

Procureo bojler nije jedini problem, postoji ih nekoliko i svaki od njih nosi opasnost. Kolektivno moramo biti svesni opasnosti koje bojler nosi.

Na kraju ovog pasusa treba napomenuti da je jedino redovan servis bojlera zaštita da do curenja bojlera ne dođe – procureo bojler. Sve naknadno što se obavlja su popravke i nekad mogu nastati velike štete, što svi hoćemo da izbegnemo.


Procureo bojler - popravka

Procureo bojler – popravka


Procureo bojler i opasnosti

Već smo iznad opisali kakvi su mogući problemi i opasnosti usled curenja bojlera (procureo bojler). Nismo Vam opisali šta je sve moguće ako bojler procuri a niste tu ili to niste primetili.

Procureo bojler – poplava

Pre svega treba napomenuti da količina vode koja curi iz bojlera zavisi od otvora na bojleru. On može da varira, samim tim voda može manje ili više da curi.

Otvor na bojleru je velika rupa u dnu kazana gde je smešten grejač. Između grejača i kazana bojlera postoji guma koja dihtuje taj deo. Ona služi da se voda zadrži u bojleru. Tokom godina ta guma ukoliko se ne zameni, menja svoje osobine i popušta. Tada nastaje curenje vode.

Ovaj problem je prilično čest kod Ariston bojlera starije generacije. Ovi bojleri svim vodoinstalaterima zadaju velike muke.

Sada možemo da pišemo o poplavi većih razmera.

Zamislite da niste u stanu, živite na drugom spratu i procureo je bojler. Bojler se nalazi na zidu preko puta tuš kabine i voda polako curi na pločice. Vi ste na poslu, voda neprestano curi i širi se kupatilom.

Ukoliko ne nađe put kroz fugne pločica do ploče, voda će ga naći preko parketa ili laminata van kupatila. Kada probije natopi i probije ploču, voda nastavlja svoj put ka dole. Zavisi o kojoj količini vode se radi, ali posle par sati voda iz vašeg kupatila izbija u stan ispod Vašeg.

Ovo je veoma realan scenario i česta pojava kod nas.

Zašto?

Zato što je generalno stanje bojlera jako loše i procureo bojler jer samo jedan problem od nekoliko.

Nakon što se voda iz Vašeg stana pojavila kod komšija ispod u vidu vlage, počinje da kaplje sa zida. Prisutno je kapljanje vode preko sijalice u kupatilu ili druge prostorije koja se ispod nalazi.

Prilično je neprijatno kada uključite svetlo u prostoriji i vidite da preko strujnog kabla i sijalice kaplje voda. Odmah se uplašite i isključujete struju u stanu.

A vaš komšija iznad iz čijeg stana se pojavila voda, nije tu.

Ima li šta gore?

Neuporedivo gora situacija jeste ako se vlasnik stana iznad nalazi na odmoru. Tada jedino uz pomoć rođaka vlasnika ili policije možete da pristupite stanu i zaustavite curenje vode – procureo bojler.

Ovo je samo jedan primer kako može doći do velike štete kod Vas i kod drugih ako je procureo bojler a niste tu. O šteti kod komšija ispod ćemo Vam pisati naredno, i tome kakve sve povrede mogu da nastanu usled prostog curenja vode iz bojlera.

Procureo bojler – šteta kod komšija ispod

Šteta može biti minimalna poput pojave vlage na plafonu, koja se sanira prostim krečenjem. Naravno tu štetu bi trebalo da plati vlasnik stana gde je procureo bojler.

Ali u praksi ovo mogu biti velike havarije, naravno ne one poput pucanja cevi gde voda brzo plavi okolne prostorije.

Česte su štete u vidu otpadanja delova maltera plafona i zida. Zatim, prilikom kapanja vode po stolariji i aparatima šteta ubrzano raste. Mogući su razni kratki spojevi koji mogu da dovedu i do pojave požara. Velika šteta nastaje po kuhinjskim delovima, parketu, laminatu, tepisima i nameštaju.

Možete zamisliti kolika šteta može da nastane zato što je procureo bojler. A procureo je zbog neredovnog servisa.

Tokom letnjeg perioda, sugrađani su u glavnom na odmoru. A ko se zadesi da u stanu gde je procureo bojler i stanu ispod nema nikoga danima vrlo je moguća pojava vode u ostalim stanovima ispod.

Voda jednostavno teče, traži svoj put i gravitacija je vuče na dole.

Procureo bojler – povrede

Ako mislite da povrede nisu moguće a ne mislimo na udar struje, prevarili ste se.

Da li Vam se ikada desilo da se okliznete u kuhinji ili kupatilu?

Nama jeste.

Sumnjamo da imate u stanu ili kući imate antiklizne pločice!

U slučaju da je procureo bojler i da to niste primetili šansa da se okliznete je velika. Ako je curenje iz bojlera baš malo da je neprimetno, to takođe može da napravi probleme koje smo iznad opisali.

Za to je potrebno prilično vremena, pričamo o periodu od nekoliko meseci.

Zamislite da se bojler nalazi iznad veš mašine i da kaplje voda iz njega ali Vi to niste primetili. Voda se nakuplja ispod mašine i polako se širi po kupatilu. Užurbano ulazite u kupatilo i nagazite na mokre i klizave pločice.

Pločice su prilično tvrde, složićete se sa nama. Povrede su raznorazne.

Ako uzmemo u obzir da imate dvoje male dece i roditelje u istom stanu njihove povrede prilikom klizanja mogu biti prilične i veoma opasne. Nisu nemoguće već realna pojava.

Procureo bojler – povrede dece

Svi smo nekad bili deca, znamo kakve smo sve gluposti radili i kakve smo sve povrede dobijali. Pločice su uvek bile a verovatno će uvek i biti tvrde. Kao takve nam pomažu da se lako povredimo.

U tome nam može moći procureo bojler ako to ne primetimo na vreme.

Procureo bojler – povrede starijih lica

Kao što i znamo, povrede starijih lica prilikom pada su težeg tipa i donose prelome kostiju. U okolini poput kupatila gde je sve tvrdo, lomljava kukova, ruku i nogu je prilično lako.

Imajte na umu da je procureo bojler problem koji se mora rešiti odmah, radi sigurnosti svih ukućana.

Pozovite nas!