• Lutka u kanalizaciji

Opisaćemo Vam još jednu specifičnu intervenciju.

Dobijamo kontakt telefon i adresu od kolege dispečera, potrebno otpušiti kanalizaciju. Odlazimo na adresu odmah, pošto je hitna intervencija u pitanju.

Po dolasku na adresu, vlasnik stana koji nas je sa ćerkicom dočekao na vratima stana sprovodi nas u toalet. Odmah po ulasku u toalet primetili smo da sadržaj wc šolje izlazi iz nje. To govori da je zapušena kanalizaciona cev/vertikala zgrade. Stanari iznad njega koristeći svoje toalete uzrokuju izbijanje sadržaja/fekalija kod njega.

Nema potrebe detaljnije da Vam objašnjavamo scenu u toaletu i dobrom delu stana.

Odmah smo obavestili sve stanare iznad da ne koriste toalet i krenuli sa radom. Nakon uklonjene wc šojle, pristupili smo mašinskom odgušenju kanalizacije.

Posle iskorišćene sajle od par metara primetili smo da sajla jednostavno ne probija prepreku. U nameri da saznamo šta je uzrok zapušenja, pristupili smo snimanju kanalizacije.

Prilikom snimanja kanalizacije, došli smo do mesta problema i uzrok nas je nasmejao, ali ne i zaprepastio. Pored standardnih ubrusa, nakupina kose i sličnog u cevi se nalazila cela lutka, oštećena od same mašinske sajle ali tu je stajala bez namere da ide dalje.

Ponovili smo ceo proces sa sajlama (mašinskom odgušenju kanalizacije) u nadi da će se lutka zakačiti za sajlu i da ćemo je izvući nazad. Da se kojim slučajem lutka pogura napred (dole), problem bi bio isti samo za komšiju ispod. Time bismo napravili isti problem nekom od komšija ispod stana gde smo obavljali intervenciju.

Nakon 2h pokušaja, kolege su uspele da izvuku lutku, bez pojedenih delova ali lutka je izvučena. Otac devojčice je ljutito posmatrao malu Lanu, koja je tek videvši lutku priznala da joj je ispala u wc šolju.

Naravno, lutki više nije bilo spasa ali je barem poplava čitavog stana sprečena. Mala Lana je dobro prošla ovog puta uz bitnu lekciju i verujemo da je već sledećeg dana dobila novu lutku 🙂 .

Pored lutki, špriceva i raznog drugog čudnog otpada svakodnevno nalazimo i čudnije stvari ili životinje u kanalizacionim cevima.


Ubuduće ćemo redovnije pisati o sličnim intervencijama, svakako imamo mnogo toga da podelimo sa Vama.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

 

Pozovite nas!