• Kako Otpušiti Kanalizacione Cevi

Kako otpušiti kanalizacione cevi? Objasnićemo Vam kako otpušiti kanalizacione cevi ukoliko je to izvodljivo.


Kanalizacione cevi možemo lako zapušiti, ali kao nestručno lice kako otpušiti kanalizacione cevi? Zapušena kanalizaciona cev može napraviti velike probleme, nema sigurnog rešenja ali ako reagujemo na vreme, ima nade.

Pre svega bitno je da znate da možete uvek računati na naš tim za odgušenje kanalizacije Beograd.


KAKO OTPUŠITI KANALIZACIONE CEVI?

Kanalizacione cevi se razlikuju po njihovoj propusnoj moći(prečniku), lokaciji ili drugim rečima pristupačnosti (to nam je trenutno bitno).

Kako otpušiti kanalizacione cevi sudopere, lavaboa, kade i slivnika? Možete pokušati otpušiti smesom vrele vode i deterdzenta. U veću posudu/lavor sipajte vrelu vodu i supajte 50-100ml deterdzenta, blagim pokretima ih sjedinite. Vrelu smesu sipajte u pomenute kanalizacione cevi i zatim vakum gumom polako pokušajte da ih otpušite (kako otpušiti kanalizacione cevi).

Pazite da se ne povredite, ipak rukujete sa vrelom vodom.

Pročitajte koja sve sredstva za otpušavanje kanalizacije se danas koriste i koliko su uspešna >> sredstva za otpušavanje kanalizacije <<

U većini slučajeva, na ovaj način manje/više slično bi se otpušila kanalizaciona cev ako bi koristili neku hemiju kupljenu baš za tu svrhu (posetite link iznad). Svakako, moramo naglasiti da od presudnog značaja jeste uzrok zagušenja, pa i tako na koji će se način i lakše otpušiti.

Kako otpušiti kanalizacione cevi wc šolje?

Ovde su Vam šanse male ukoliko zagušenje nije lokalnog tipa. Ukoliko zagušenje wc šolje jeste lokalnog tipa, savetujemo Vam da na sličan način poput onog iznad pokušate da otpušite wc šolju. Napunite veći lavor/lonac toplom vodom, zatim svu vodu iz pomenute posude sipajte u wc šolju ali sa visine koliko Vam to dozvoljavaju uslovi. Pritisak same vode će otpušiti wc šolju ukoliko je blago zagušenje wc šolje.

Kako otpušiti kanalizacione cevi sudopere?

Da li je moguće otpušiti kanalizacione cevi sudopere bez mašinske sajle? Da, ali bitno je da ste svesni da ukoliko je srednje ili teže zapušenje, nemate nekog izbora sem da pozovete vodoinstalatera. Iz tog razloga apelujemo da se reaguje na vreme dok do zapušenja nije došlo. Sporo oticanje vode iz sudopere je prvi znak da će se zapušenje desiti. Pa kako otpusiti kanalizaciju od sudopere?

Probajte pomenutu metodu iznad sa vrelom vodom i deterdzentom, to je ujedno i način da održavate kanalizacione cevi prohodnim. Potrudite se da voda bude vrela ili da je tek provrila, to daje bolje rezultate. Ukoliko voda i dalje sporo otiče, postoji hemija za otpušavanje – odčepljenje kanalizacije sudopere, wc šolje itd.

Ako se niste imali uspeha sa ovim metodama, preostaje Vam da pozovete stručno lice koje će mašinskim putem pouzdano otpušiti sudoperu.

Ako se pitate kako odčepiti odvod u zidu, savet je isti kao kod sudopere ili wc šolje. Odčepiti odvod u zidu je teže u odnosu na iznad opisano ali možete da probate. U odvod u zidu se prključuju sudopera i lavabo, ukoliko oni nisu zapušeni već je zapušen odvod u zidu, možete u njih supati iznad spomenutu mešavinu vrele vode i deterdzenta. Budite uporni, ukoliko je zapušenje odvoda u zidu slabije, uspećete.

Odčepljivanje odvoda se najbolje vrši mašinskim sajlama koje su pravljenje za tu svrhu, tako da opisano kako odčepiti odvod u zidu je samo prelazno rešenje.

Otpušavanje cevi sudopere stručno lice obavlja brzo uz pomoć mašina koje su najbolja metoda za otpušavanje cevi sudopere i ostalih kanalizacionih cevi. Vrlo je napredna i od prvog dana nastanka pa do danas je najbolji vid otpušavanje svih cevi. U svemu je najbitnije da vodoinstalatera pozovete na vreme kako bi se sprečila veća havarija pa i izlivanje sadržaja cevi kroz sudoperu. Iznad smo Vam opisali kako da prepoznate da će uskoro doći do zapušenja kanalizacije sudopere. Naši vodoinstalateri dolaze na svaku adresu u Beogradu i u okolini u najkraćem mogućem roku, jedino ostaje klijentu da nas pozove na vreme.

Naravno, brzina rada samog vodoinstalatera je vrlo bitna, i baš iz tog razloga sve naše kolege su vrsni majstori svog zanata i potpuno su opremljeni modernim alatima kako bi sve usluge obavili adekvatno i efikasno.

Kako otpušiti kanalizacione cevi kade i tuš kabine?

Otpušiti kanalizacione cevi kade i tuš kabine je realitvno lako ako je zapušenje lokalno. Objasnićemo Vam kako otpušiti kanalizacione cevi kade ili tuš kabine hemijom i vakum gumom. Kao i kod ostalih tipova otpušavanja, bitno je da ste uporni. Kako otpušiti tuš kabinu – kako otpušiti slivnik tuš kabine?

Kako otpušiti kadu ili tuš kabinu hemijom?

Otpušavanje kade ili tuš kabine hemijom zahteva da u kući imate sodu bikarbonu i so, sonu kiseilu ili koka kolu.

Soda bikarbona i so

Pre svega probajte sa sodom bikarbonom i solju. U šolju sipajte do pola sode bikarbone a zatim drugu polovinu dospite soli. Tu mešavinu sipajte u odvod kade ili tuš kabine i sačekajte 20-30 minuta. U međuvremenu zagrejte lonac vode i nakon isteka pomenutog vremena prelijte smesu sa vrućom vodom.

Sačekajte 10-tak minuta po pustite na slavini vruću vodu da teče.

Ako primetite da voda u kadi ili tuš kabini ne odlazi, zapušenje je duboko u cevi i ovom metodom nismo u mogućnosti da dopremo do njega. Tu je jedino rešenje mašinsko odgušenje kade ili tuš kabine.

Sona kiselina

Ako voda ne odlazi u dovod kade i tuš kabine, kao što smo već spomenuli iznad potrebno je da dođe vodoinstalater. Ako i makar malo odlazi voda dovoljno je da probate sve metode koje Vam pišemo.

Ukoliko imate sonu kiselinu, pola boce sipajte u ovod kade i tuš kabine i sačekajte 20-30 minuta. Zatim pustite vruću vodu na slavini. Ako iz prvog puta nije uspelo, probajte ponovo.

Koka kola

Volimo da je pijemo ali možda niste znali da je ona prilično jaka i zahvaljujući tome, može pomoći oko zapušenja kade ili tuš kabine. Koka kola se najprostije koristi, dovoljno je da sipate litar u odvod i da sačekate duži vremenski period. Obično se to radi uveče i nedira 2-3 sata, nakon čega se poliva vrućom vodom sa slavine.

Naravno, potrebno je da kada nije potpuno zapušena, kako bi bilo mogli da utičemo na samo mesto zapušušenja.

Kako otpušiti kadu ili tuš kabinu vakum gumom?

Danas je vakum guma retkost u domovima, ukoliko je imate, možete probati sa njom rešiti problem. Vakum gumu možete da koristite tamo gde je sa njom izvodljivo napraviti vakum. U glavnom tu je problem kod tuš kabine koja u većini slučajeva ima širok i rešetkasti odvod. U slučaju da imate opisani tip odvoda, onda vakum guma Vam neće pomoći.

Vakum gumu prislonite lepo preko celog odvoda, zatim je gurajte i povlačite ka gore. Nakon 20-tak sekundi trebalo bi da ste rešili problem ako je zapušenje slabo i lokalno. Ako niste uspeli, pokušajte ponovo. U slučaju da niste u mogučnosti da otpušite cevi kade ili tuš kabine, stojimo Vam na raspolaganju.


Kako otpušiti kanalizacione cevi – Napomena!

U slučaju da su Vam sudopera, lavabo, kada, tuš kabina, slivnik i wc školjka već puni vodom, ništa od saveta kako otpušiti kanalizacione cevi nemojte primenjivati. Samo biste pogoršali stvari. Ipak u tim slučajevima je potrebno da stručno lice vodoinstalater obavi odgušenje kanalizacije mašinskim putem ili voma sistemom.

Nemojte rizikovati da napravite veću štetu nego što već jeste. Problem je što su sanitarije već pune vodom, fekalijama i bilo šta da sada sipate u njih neće uticati na mesto zagušenja. Samo ćete sebe dovesti u opasnost pošto će doći do izlivanja te vrele vode van sanitarija.

KAKO OTPUŠITI WC ŠOLJU?

Ako želite sami da probate da otpušite wc šolju, pročitajte tekst ispod. Objasnićemo Vam kako otpušiti wc šolju, lako i pravilno. Kako jeftino otpušiti wc šolju uz pomoć kućne hemije, potrebno je da budete uporni i da pratite uputstva.

Kako otpušiti wc šolju?

Pre svega potrebno je da znate činjenicu da wc šolja ima veliku propusnu moć, stoga je moguće u nju ubaciti svašta nešto što ne može da prođe kroz sudoperu ili slivnik. Samim tim otpušenje wc šolje je teže srazmerno vrsti “čepa” koji pravi problem.

Pa da krenemo.

Kako otpušiti wc šolju sa hemijom?

Deterdzent i soda bikarbona

Kućna hemija koju možete da koristite da pokušate otpušavanje wc šolje jeste deterdzent (što jači), soda bikarbona i topla voda. Ovde je bitno da pazite da se ne opečete i potrebno je da za svaki slučaj koristite rukavice.

Ukoliko imate kofu ili lavor, napunite ih toplijom vodom, budite pažljivi. Zatim sipajte deterdzent (čašu) i sodu bikarbonu (dve-tri kesice) i polako mešajte. Bitno je da polako mešate tu mešavinu da ne napravite penu. Kada ste sve lepo promešali, pažljivo sipajte u wc šolju. Ostavite da deluje 15 minuta, do tada možete da pripremite još jednu posudu – lavor ili kofu toplom vode. Nemojte koristiti vrelu vodu zbog wc šolje koja može da pukne.

Nakon 15 minuta, sipajte toplu vodu u wc šolju i sačekajte par minuta. Ako vidite da ste rešili zapušenje pustite vodu na vodokotliću par puta da se wc šolja i njen odvod što bolje isperu.

Soda bikarbona i sirće

Vrlo poznata metoda našim starijim sugrađanima koju su koristili decenijama dok vodoinstalateri nisu imali ništa sem ručnih sajli. Tada nije bilo neke posebne hemije u prodaji pa su se koristile razne mešavine kućne hemije poput ove koju navodimo.

Otpušiti wc šolju sa sodom bikarbonom i sirćetom nije lako ali je moguće ako je zapušenje slabije. Potrebno je da u veću posudu, na primer vanglu, šerpu sipate pola litre ili lutru sirćeta i 5-10 kesica sode bikarbone. Pošto u wc šolji već ima vode, iz tog razloga pravimo jaču smesu. Pazite da se ne povredite, uvek koristite rukavice u ovakvim situacijama.

Pomenutu smesu sipajte u wc šolju i ostavite da deluje 30 minuta, zatim u wc šolju sipajte toplu vodu u većim količinama – kofa, lavor. Pazite da ne prepunite wc šolju vodom.

Napomena:

Tokom ovog postupka ako je wc šolja puna vode ili fekalija, nemojte koristiti ove tipove otpušenja. Nema svrhe. Možete da probate ispod navedeni postupak sa folijom. Ako ni on ne uspe, potrebno je da pozovete vodoinstalatere.

Kako otpušiti wc šolju folijom?

U zadnje vreme je popularna metoda otpušenja wc šolje folijom, možemo reći da ima učinka ali samo kada se radi o lokalnom zapušenju lakšeg tipa. Napominjemo lakšeg tipa, tu se radi o vrlo slabom zapušenju wc šolje koje je moguće otpušiti ovom metodom.

Otpušenje wc šolje folijom se radi tako što koristite što kvalitetniju foliju. Otpušenje wc šolje folijom funkcioniše tako što folijom oblepite samu wc šolju. Naravno, daska wc šolje mora biti podignuta, potrudite se da što bolje oblepite gornji deo wc šolje, tako da kada završite sa time možete pritiskom ruke na foliju da napravite pritisak u wc šolji.

Potrebno je da nanesete nekoliko slojeva folije, kako ne bi došlo do njenog pucanja usled pritiska. Budite pažljivi, nemojte preterivati sa slojevima folije a takođe ni sa pritiskom koji pravite na nju.

Napomena:

Ukoliko preterate sa pritiskom na wc šolju, može doći do njenog pucanja ili izmeštanja. Ovo je realan scenario i dešavao se nekoliko puta gde je bilo potrebno zameniti wc šolju pa čak i vodokotlić koji je spao usled celog postpuka u pukao je.

KAKO OTPUŠITI – SLIVNIK KUPATILA?

Opisaćemo Vam kako otpušiti slivnik kupatila. Da li možemo otpušiti slivnik hemijom ili ne? U glavnom da ali to je izvodljivo u određenim slučajevima. Slivnik je mesto gde se ulivaju kanalizacione cevi umivaonika, tuš kabine/kade i bidea. Kroz njega svašta prolazi i ako dodamo da kroz njegovu rešetku redovno upadne u njega – prašina, zemlja, kamenčići i slično, zapušen slivnik je normalna pojava. To su sve mehaničke prepreke koje se teže uklanjaju iz slivnika ali ako se reaguje na vreme, moguće je i njih se rešiti. Potrebna je Vaša upornost i nešto hemije koju imate u kući/stanu ili poslovnom prostoru.

Deterdzent i soda za odgušenje slivnika su dobro rešenje kod slabijeg zapušenja. Bitno je da se naoružate upornošću i da ukoliko ne uspete iz prvog puta, ponovite postupak. Radnja je ista kao i iznad opisana, u posudu sipajte tople vode, dodajte deterdzent i sodu bikarbonu, polako izmešajte i sipajte u slivnik. Sačekajte 15-tak minuta, možete i do pola sata da date smesi vremena da deluje. Nakon toga polako sipajte u slivnik toplu vodu i to je to. Naravno imajte u vodu da ako je zapušenje srednjeg ili teškog tipa da nećete uspeti u ovome. Na Vama je da pokušate.

Soda bikarbona i sirće za slivnik su takođe dobra alternativa iznad opisanom. Postupak je sličan kao i kod deterdzenta i sode bikarbone, sastavite pola litre sirćeta sa 5 kesica sode bikarbone i sipajte smesu u slivnik. Sačekajte oko 30-tak minuta i zatim prelijte toplom vodom. Ukoliko niste uspeli iz prvog puta, pokušajte ponovo.


Kako otpušiti kanalizacione cevi - Vodoinstalateri Beograd Tim

Kako otpušiti kanalizacione cevi – Vodoinstalateri Beograd Tim

Znamo da smo dali moguća rešenja kako otpušiti kanalizacione cevi samo određenom broju sugrađana kojima je potrebno rešenje. Toplu vodu i deterdzent imamo svi u domovima, to nam je najbrze i najjeftinije rešenje koje često reši problem.

Potrudićemo se da u dogledno vreme objavimo i članke gde opisujemo kako da prepoznate koje je zagušenje u pitanju kanalizacionih cevi.

Otčepljenje slivnika

Sam slivnik može da donese probleme ukoliko se zapuši. Otčepljenje slivnika je jedino rešenje u ovom slučaju, zato su naše kolege uvek dostupne i vrlo brze u dolasku a takođe i u samom radu. Ono što je važno jeste da Vi reagujete na vreme, to stalno ponavljamo i to nije bez razloga. Slična situacija Vam je sa nevezivanje pojasa u autu. Ma koliko svi mi znali da je pojas tu da štiti samo nas i nikog drugog nego nas, dobar procenat građana ne koristi pojas uopšte. Kada se desi problem onda je kasno, naravno ukoliko se slivnih zapuši i desi se materijalna šteta to se ne može uporediti sa povredom ili gubtkom nečijeg života usled saobraćajne nesreće. Ali, poruka je ista, bolje razmišljatii pravovremeno.

Naš ti Vam dođe kao taj pojas za vezivanje i uvek Vam je na raspolaganju, na Vama je samo da nas pozovete.

AKO IMATE POTEŠKOĆE DA REŠITE PROBLEM

Možete uvek računati na naše kolege, na celoj teritoriji Beograda i okoline. Kolege dežuraju tokom celog dana ali i tokom noći, tako da su uvek spremne da krenu na Vašu adresu. Raspolažemo najmodernijim mašinama za odgušenje kanalizacije kojim možemo da rešimo bilo koji problem sa zapušenim cevima. Ručni tip odgušenja koristimo kod blagih i površnih zapušenja. Zatim mašinsko odgušenje se obavlja u većini slučajeva. Dok WOMA sistem za odgušenje se koriti kod najtežih zapušenja kada nam je potrebna sva moguća snaga.

Pokrivamo celu teritoriju Beograda i okoline, stoga nemojte oklevati i pozovite nas ukoliko niste uspeli da rešite problem sa kanalizacijom. Što nas pre pozovete, pre ćemo Vam rešiti problem sa kanalizacionim cevima i smanjiti mogućnost nastanka materijalne štete na minimum.

Računjate na naše strune vodoinstalatere non stop – 24h, 7 dana u nedelji.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


Pozovite nas!