• Otpušenje wc šolje Zvezdara

Otpušenje wc šolje Beograd (Zvezdara…) – Hitne intervencije011/407-8-100; 064/049-111-4


Otpušenje wc šolje obavlja se mašinskim i ručnim putem. Češće obavljamo mašinsko otpušenje wc šolje zbog toga što ovim tipom otpušenje wc šolje se vrši bez sumnje na najbolji mogući način. Mašinsko otpušenje wc šolje se obavlja kod srednjih i teških zapušenja, dok ručno otpušenje wc šolje primenjujemo kod lokalnih zapušenja (otpušavanje cevi).

Opisaćemo Vam intervenciju na opštini Zvezdara u stanu gde je izvršeno mašinsko otpušenje wc šolje.

Primili smo poziv od uznemirene sugrađanke oko ponoći, kod koje je došlo do zapušenja wc šolje što je povuklo nove probleme. Zbog zapušene wc šolje (teži tip zapušenja), celokupni odvodni sistem stana je stao. O ovom problemu ćemo pisati na drugoj stranici našeg sajta, sledeći link – www.vodoinstalateribeograd.com/voda-izlazi-iz-slivnika-otpusenje-slivnika. Odmah po pozivu dežurni vodoinstalater je krenuo na adresu na kojoj je nastao problem. Na adresi je zatekao poplavljeno kupatilo i vodu koja izvire iz slivnika.

Kolega je prostupio skidanju wc šolje da bi obavio adekvatno mašinsko otpušenje wc šolje. Prilikom intervencije, probijen je čep koji je zapušio wc šolju. Na slici ispod imate priliku da vidite kako pomenuti čep izgleda.

Otpušenje wc šolje Beograd – Hitne intervencije

Kao što vidite, oko sajle za otpušenje wc šolje se obmotao čep koji se sastoji većinom od dlaka i raznih otpadaka. Čep ovog tipa zna da napravi velike probleme vodoinstalaterima, najčešće ga je teško izvući iz same kanalizacione cevi. Kolega je nakon 30 minuta obavio otpušenje wc šolje i ceo kanalizacioni sistem stana je proradio.

Otpušenje wc šolje Beograd – Hitne intervencije – Vodoinstalateri Beograd Tim


Šta je izazvalo zapušenje wc šolje i  kako?

Pomenuto zapušenje je nastalo zbog gomilanja dlaka i otpadaka koji su se vremenom ubacivali u wc šolju, kadu i lavabo. Celokupni kanalizacioni sistem stana se sliva u wc šolju pa zatim u vertikalu zgrade. U odvodu kade i lavaboa, tokom godina su nastale skupine dlaka koje su u jednom momentu došle u odvod slivnika i tu se spojile u veću skupinu.  Kao takva, skupina dlaka postala je magnet za sve ostale otpadke koji dospevaju u slivnik kupatila (sitni papirići, plastike, parčići drveta i slično). Tu je nastala osnova za zapušenje, koja se polako pomerala ka wc šolji gde je kasnije i nastalo zapušenje wc šolje. Tada je bilo kranje vreme da se obavi otpušenje wc šolje.


Na sledećoj stranici imate pozamašan obim informacija u vezi svih zapušenja u stanu i kući – odgušenje kanalizacije.


Naš tim vodoinstalatera efikasno obavlja otpušenje wc šolje i dostupan je 24h dnevno, svim danima u godini.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!