• Mašinsko odgušenje WC-šolje

Ukoliko Vam je potrebno odgušenje wc-šolje, kontaktirajte nas – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Na svako odgušenje wc šolje dolaze sva ostala odgušenja zajedno izuzev odgušenje sudopere. Visok broj intervencija gde je potrebno odgušenje wc šolje, Vam govori da sugrađani trebaju da obrate pažnju šta ubacuju u nju. 

Odgušenje wc-šolje(wc školjke) se vrši ručno ako je problem lokalnog karaktera odnosno ako je to zagušenje u samoj WC-šolji(wc školjki). Za teža zagušenja neophodno je skidati wc-šolju(adekvatno odgušenje wc šolje) gde se uglavnom uvek pokidaju šrafovi koji je pričvršćavaju jer su istrošeni od nagrizanja amonijakom.

Wc-šolje(wc školjke) mogu biti zapušene velikim brojem uzročnika, zbog široke cevi i širokog odvoda same wc-šolje(wc školjke). Često dolazi do zagušenja zbog razno raznih plastičnih kutijica u kojima stoji wc kozmetika. One zajedno sa vodom odu van šolje(školjke) u kanalizacionu cev te se na prvoj krivini zaglave. Potom na njih naleti bačeni papir pa se i on zaglavi na tu plastiku i puni kanalizacionu cev. Na kraju nema nikakvog protoka kroz kanalizacionu cev i puštena voda u wc-šolju(wc školjku) ne odlazi. Tada jedino rešenje je odgušenje wc šolje.

Najšire kanalizacione cevi su cevi od WC-šolje(wc školjke) i na njih se priključuju sve ostale cevi od svih potrošača. Kod jakog zagušenja dolazi do izlivanja fluida po kupatilu i kuhinji, najčešće iz slivnika jer je i to najniža tačka odvoda u kupatilu. Zagušenje wc-šolje(wc školjke) možemo sprečiti tako što ćemo posebno obratiti pažnju na tog potrošača da ne ubacujemo: kese, vlažne maramice, puno papira ili neke druge slične stvari. Time izbegavamo odgušenje wc šolje, koliko je to moguće.

Da bi nam sve ovo bilo jasnije, redovno na terenu nailazimo na pelene, plastične flase, grašak, kiseli kupus pa čak i na koru od lubenice u kanalizacionoj cevi, koja je mogla proći jedino kroz WC-šolju(wc školjku). Tada, čak i odgušenje wc-šolje mašinskim putem ima poteškoća.

Odgušenje wc-šolje spada u hitne intervencije, nemojte se ustručavati da nas pozovete! Nemojte čekati poplavu kupatila. Dostupni smo non-stop!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Odgušenje wc-šolje - Vodoinstalateri Beograd Tim

Odgušenje wc-šolje – Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!