• Snimanje kanalizacionih cevi

Snimanje kanalizacionih cevi, povoljna cena uz račun. Stručno snimanje kanalizacionih cevi Beograd, 24h, dolazimo odmah po pozivu.


Obezbeđujemo profesionalno snimanje kanalizacionih cevi na teritoriji Beograda i okoline non stop. Dolazimo ubrzo nakon poziva bez kašnjenja i odlaganja. Izdajemo račun na sve naše usluge.

SNIMANJE KANALIZACIONIH CEVI

– Kvalitetna usluga;
– moderne kamere;
– dostupnost non stop;
– brz bolazak;
– kvalifikovani vodoinstalateri;
– brza i pouzdana usluga;
– sanacija kanalizacione cevi;
– zamena kanalizacione cevi;
– račun.

Vodoinstalateri Beograd Tim vrši stručno snimanje cevi modernim kamerama, koje nam omogućavaju da vidimo sve unutar cevi. Na taj način možemo da odlučimo šta je najbolje rešenje, bilo da je to popravka ili zamena cele cevi. Klijenti mogu da nas angažuju samo radi snimanja. Ovaljamo sve naše usluge profesionalno i pedantno.

SNIMANJE KANALIZACIONIH CEVI BEOGRAD

Radimo na celoj teritoriji Beograda i okoline, svakodnevno obavimo par snimanja kako cevi kanalizacije tako i detektovanja curenja vode na vodovodnim cevima. Stanje cevi kanalizacije je u celom gradu realno govoreći loše. Veliki je broj starih zgrada, radi se o zgradama 35+ godina. U njima je stanje kanalizacionih cevi je prilično loše. Iz tog razloga, česta su pucanja cevi i zapušenja. Snimanje se radi iz navedena dva razloga.
Naravno tu je treći razlog i to je da se klijenti uvere da je kanalizaciona cev zdrava bez oštećenja (snimanje cevi kamerom). Našim saradnicima vršimo redovnu inspekciju kanalizacionih cvi, kako bi se osiguralo pravilno i neometano funkcionisanje kanalizacione mreže.

Snimanjem kanalizacionih cevi dobijamo jasnu sliku kakvo je pravo stanje cevi i da li ima potrebe za popravkom na nekom određenom delu. Takođe, da li ima naznake da će doći do zapušenja ili je neki deo cevi već zapušen. Snimanje kanalizacionih cevi je vrlo tražena naša usluga u Beogradu, pored detekcije curenja vode najtraženija je vrsta analize sistema cevi. Naše kamere za snimanje su zadnje generacije i u mogućnosti smo da vidimo sve promene ne cevima.

HITNO SNIMANJE KANALIZACIONIH CEVI BEOGRAD

Dežuramo 24 sata radi hitnog snimanja kanalizacionih cevi na celoj teritoriji Beograda i okoline. Dostupni smo u svakom trenutku u svakom delu grada. Dolazimo odmah po pozivu bez kašnjenja i odlaganja. Na naš tim možete da se oslonite u svakom momentu. U dobrom delu od svih snimanja kanalizacije, kolege snimaju cevi po hitnom postupku, kada je potrebna brza reakcija klijenata i nas vodoinstalatera. Brzom reakcijom dobija se na vremenu da se reši havarija sa pucanjem cevi ili odgušenjem.

Snimanje cevi u hitnim situacijama nam daje bitne informacije o mestu pecanja cevi ili zapušenja. Pogotovo u slučaju napukline kanalizacione cevi kada moramo u najkraćem roku da znamo koji deo cevi treba da zamenimo. Hitnost je velika pogotovo u stambenim zgradama gde je na istoj vertikali 5-10 kupatila/toaleta. Tada svi stanari koji koriste vertikalu koja ima problem su prilično nervozni i puni iščekivanja kada će se problem rešiti. Naš tim zbog toga uvek dolazi u najkraćem vremenskom periodu kako bi maksimalno skratio celokupno vreme intervencije.

Snimanje kanalizacionih cevi – pukla cev

Kod pucanja cevi, ili napukline na cevima kada nemamo tačnu informaciju na kom delu cevi se nalazi problem, moramo snimiti cevi iznutra. Pogotovo kod dugačkih vertikala ili cevi u dvorištu. Naravno da spomenemo i dugačke cevi kanalizacije u halama i velikim postrojenjima. Vać smo naveli da pomoću kamere vidimo sve, tačno mesto napukline odakle se voda i fekalije slivaju dalje niz zid ili cev. Ovom metodom možemo tačno da odredimo mesto pucanja i da samo taj deo cevi zamenimo. Takođe, obrađujemo zid ili pod samo u tom malom delu oko cevi a ne kao ranije što se radilo. Snimanje štede klijentu novac i smanjuje materijalnu štetu a nama vreme koje utrošimo na intervenciju.

Prost primer je da smo pozvani radi sanacije pukle kanalizavione cevi u zidu. Tip cevi je vertikala koja u jednom delu zbog napukline ispušta vodu i fekalije. Ako tražimo mesto curenja koje nije vidljivo okom bez korišćenja kamere (termalne ili kamere za snimanje cevi), potrebno je pored analize zida da otvorim jedan deo zida i da lociramo problematično mesto. Dešavaju se situacije da moramo da skinemo nekoliko pločica i obradimo zid i na dva mesta. Razlog je što nemamo informaciju o tačnom mestu pucanja. Jedino snimanjem cevi možemo to saznati.

Ako koristimo kameru, brzo i efikanso dolazimo do mesta pucanja. Zatim, otvaramo samo deo zida (trudimo se sa bude minimalno otvaranje) i vršimo brzu zamenu dela kanalizacione cevi.

Jasno Vam je je snimanje kanalizacionih cevi od velikog značaja kako za klijenta tako i za nas. Drastično ubrzava vreme obavljanja intetvencije i time smanjuje mogućnost da do veće havarije dođe.

Snimanje kanalizacionih cevi – zapušenje

Zapušenje u starim zgradama je često i pravi velike probleme kako klijentima, tako i nama. Kada su u pitanju zgrade novijeg datuma situacija je bolja ali ima jedan procenat problematičnih zgrada usled neodgovornog ponašanja stanara istih. Sugrađani svašta nešto bacaju u kanalizaciju i tako nastaju zapušenja. Nekad su to manja a nekad velika zapušenja i tada je potrebno snimanje da se utvrdi mesto i razlog zapušenja. U toku našeg rada vidimo zaista neverovatne stvari u kanalizacionim cevima. Od pelena koje su svakodnevnica do polutki glavice kupusa ili lubenice. Igračke, satovi, celi krompiri, ubrusi, čarape i svašta nešto jos možemo da nađemo u kanalizaciji. Stoga, nije ni čudno kada do zapušenja dođe.

Kod čestih zapušenja, klijenti nas angažuju radi snimanja cevi da bi prosto znali šta i gde pravi problem. Radi se o situacijama gde je zapušenje u vremenskom razmaku od mesec dva dana. Postoje dva rešenja za ovaj problem. Jedno da se nastavi sa odgušenjem cevi po potrebi. Ovo i ne bi nazvali pravim rešenjem, već prelaznim rešenjem. Pravo rešenje jeste zamena dela ili cele vartikale ili druge kanalizacione cevi. O tome Vam pošemo ispod.

Snimanje kanalizacionih cevi – zamena cele cevi

Već smo spomenuli da je stanje kanalizacionih cevi u starijim zgradama u lošem stanju. Broj starijih zgrada u opštinama Voždovac, Zvezdara, Mirijevo, Dorćol, Rakovica, Novi Beograd i u još par opština je priličan. Radi se o zgradama gde je snimanje kanalizacionih cevi često i neophodno. Često, šrilikom snimanja kanalizacije utvrdimo da je veliki deo cevi, ili vertikale zgrade dotrajao. U tom slučaju najbolje rešenje je da se kanalizaciona cev zameni. U pojedinim situacijama, moguće je rešiti problem delimičnom zamenom cevi. O tome donose odluku naše kolege i naši klijenti.

Sagledaju se sve informacije i dnosi se odluka da li se radi zamena cele vertikale ili dela. Svakako, evidentno je da se mora obaviti jedna od dve navedene intervencije kako bise obezbedila prohodnost kanalizacionog sistema.

Zamena vertikale

Ukoliko nam snimanje kanalizacionih cevi kamerom pokaže da je cev (vertikala zgrade) u lošem stanju, klijentu dajemo najbolje rešenje. Bilo to delimična ili komplentna zamena vertikale, klijent mora da se opredeli za jednu. Naravno, na klijentu je da reši da li želi trajno rešiti problem čestog zapušenja i curenja iz vertikale.

Ako nam rezultati koje dobijemo snimanjem, prikažu da je dovoljna delimična zamena vertikale, to ćemo svakako i obaviti. Nama je u cilju da klijentu obezbedimo najbolje rešenje po povoljnoj ceni. Ali, iako je zamena cele vertikale skuplja varijanta, to je nekad jedino rešenje da prestanu noćne more stanara te zgrade. Vrlo je bitno da se svi stanari usaglase da se obavi zamena vertikale, kako bi mi nesmetano radili svoj posao.

Snimanje kanalizacionih cevi u zemlji

Cevi kanalizacije u zemlji nisu u nešto boljem stanju u odnosu na one u zidu. Na sve cevi zub vremena ima najveći uticaj, pa i na cevi u zemlji. Plastične cevi su danas standard i njihov vek trajanje je veći u odnosu na metalne cevi.  Obe vrste cevi imaju slične probleme kada su u zemlji. Plastične cevi ne korodiraju poput metalnih ali se njima(kao i metalnim) tokom godina smanjuje unutrašnji prečnik. Masnoća i ostale prljavštine uz iznad navedeno šta se ubacuje u kanalizaciju doprinose da cevi nemaju svoju primarnu funkciju. Ili je bar oslabljena.

Snimanje kanalizacionih cevi nam govori u kakvom je stanju cev u zemlji, da li je potpuno ili delimično neprohodna. Ako je delimično, koliki je i gde se nalazi taj deo. Pored toga cevi u zemlji znaju da probije korenje drveća, isto važi i za plastiče i metalne cevi. Tada deo cevi puca i pini se dodatnim korenjem koje pravi mini branu u cevima. Na tom mestu se zadržavaju tolatetpapir, ubrus sve veće stvari i prave zapušenje. Iz tog razloga snimanje je vrlo bitno.

Naše kolege će svakako kao u slučaju cevi u zedu ili podu, doneti najbolju odluku kako da se reši opisani problem. Oslonite se na nas u svakom trenutku.

Snimanje cevi kanalizacije u zidu

Kanalizacione cevi u zidu imaju isti problem kao i sve ostale cevi odvoda. Lako se zapušuju kada dođe do smanjivanja njihovog untrašnjeg dela, cele cevi ili jdnog njenog dela. Tu smo mi da ih snimimo i uvidimo gde je problem. Kolege će dati sve od sebe da što pre i što preciznije nađu mesto koje pravi probleme. Ukoliko se Vi složite, kolege odmah mogu da krenu sa sanacijom cevi ali takođe ako ste za taj posao odredili drugi tim vodoinstalatera, neka oni preuzmu posao.

Sa nama se možete sve dogovoriti, izaćićemo Vam maksimalno u susret koliko je god to moguće. Kolege su vrsni majstori i svoj posao će obaviti visokokkvalitetno i pouzdano. Oslonite se na naše kolege vodoinstalatere u svakom trenutku – non stop!

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!