• Voda ispod veš mašine

Voda ispod veš mašine se može pojaviti iz nekoliko razloga. Nama su bitna dva. Voda ispod veš mašine nije nešto što ćete zanemariti!

Kod većine sugrađana voda ispod veš mašine nije alarmantna pojava i baš iz tog razloga može nastati veliki problem. Zato Vam savetujemo da poslušate naše savete ispod. Najbitnije je da reagujete na vreme, time štitite sebe i druge.

VODA ISPOD VEŠ MAŠINE

Sama voda ispod veš mašine nije strašna pojava ali je bitno da znate odakle dolazi. Pojava vode može biti posledica neispravnosti veš mašine ali isto tako i pocanje vodovodne cevi veš mašine. Takođe, pucanje ventila veš mašine je itekako realna stvar. Zato, savetujemo Vam da budete obazrivi. Čim pre ustanovite zašto se nalazi voda ispod veš mašine, pre ćete rešiti problem.

Voda ispod veš mašine – crevo veš mašine

Vodovodno crevo veš mašine je odličnog kvaliteta, pravljeno da izdrži svakojake napore. U zavisnosti od starosti veš mašine, stanje creva može biti odlično ali takođe i loše. Voda ispod veš mašine može biti posledica pucanja tog creva. Kada veš mašina radi, povlači vodu i ukoliko je crevo i minimalno naprslo, voda će curiti. Voda ispod veš mašine u ovom slučaju može biti u vrlo maloj količini ali i obrnuto. Voda kroz naprslinu creva može da prska zid ali isto i mašinu, stoga obratite pažnju na to. Ispitajte detaljno crevo veš mašine. Na najmanji znak da je napuklo, potrebno ga je zameniti.

Nemojte zanemarivati ovaj problem, moguća prilična materijalna šteta, ne kod vas ali kod stanara ispod da.

Voda ispod veš mašine spadanje creva veš mašine

Radi se o istom crevu koje smo opisali iznad. Za razliku od pucanja creva, ovde pričamo o spadanju creva. Voda ispod veš mašine može da bude isto posledica spadanja dela creva sa ventila u zidu. Ali takođe i zbog spadanja dela creva na ulazu u veš mašinu. Da bi se pokazala voda ispod veš mašine nije potrebno da crevo spadne skroz već da se malo izvuče. Tu dolazi do blagog izbijanja vode koje nećete primetiti ako ne vidite da se voda sakuplja ispod veš mašine.

Potrebno je da lično proverite kako stoji crevo i da li je možda malo spalo. Crevo mora da stoji nabijeno do kraja kod ventila i na strani do veš mašine. Budite sigurni da ste se uverili da crevo pravilno stoji.

Problemi sa crevom i sa ventilom koji ćemo spomenuti ispod, mogu da donesu veliku materijalnu štetu ljudima ispod Vas. Vi čak ne bi ni primetili da se išta dešava a komšija ispod bi Vam zakucao na vrata. Tada bi saznali da od vas curi voda komšijama ispod, baš smo o tome pisali ovde – curenje vode od komšija iznad.

Voda ispod veš mašine – ventil

Postoje dve vrste problema zbog kojih se pojavljuje voda ispod veš mašine. Prvi je apsolutno alarmantan a drugi je blaža verzija prvog ali takođe zahteva brzo delovanje. Najbitnije je da u oba slučaja budete što više je moguće smireni. Pozovite vodoinstalatera da Vam reši hitan problem sa ventilom.

Voda ispod veš mašine – pucanje ventila

Usled pucanje ventila veš mašine, voda ispod veš mašine nadolazi velikom brzinom. Tada imate malo vremena da reagujete. Prvo, zatvarate glavni ventil kupatila, budite brzi ali pažljivi. Nemojte dozvoliti da pokvarite ili čak polomite glavni ventil. Voda ispod veš mašine će usporiti napredovanje ako ste uspeli da zatvorite ventil. Zatim pozovite vodoinstalatera i pokupite vodu.

Ukoliko niste uspeli da zatvorite ventil, obavite peškirom mesto pucanja ventila (time zaustavljate prskanje vode po kupatilu) i ogradite kupatilo (sprečavate da voda poplavi ostatak stana) peškirima, čebadima itd. Zatim, pozovite službu za hitne intervencije. Ako ste na teritoriji Beograda i okoline, pozovite nas, dolazimo u najkraćem mogućem roku. Dok dolazimo mi ili neke druge naše kolege, usmerite vodu iz mesta pucanja ventila crevom usisivača u tuš kabinu, kadu, lavabo ili wc šolju.

Voda ispod veš mašine – sa ventila kaplje voda

Kapljanje vode sa ventila može da bude razlog da se primeti voda ispod veš mašine. To je dugotrajan proces i traje danima dok se ne primeti. Voda ispod veš mašine je dokaz da nešto nije u redu, ovog puta je vrlo moguć scenario odozgo gde se voda spuštala do komšija ispod (imate i link iznad). Nikad niste sigurni kako je obavljena adaptacija kupatila, da li su sve fugne savršene i da li je hidroizolacoja uređena kako treba. U slučaju da nisu, voda će sigurno proći dole do komšija pre nego što i primetite da Voda ispod veš mašine napreduje polako. Materijalna šteta može već biti napravljena a krivac ste Vi.

Najbolje je reagovati na vreme. Takođe, povremeni pregled svih ventila, stanja celog kupatila nije na odmet. Time osiguravate da na vreme sve primetite i rešite pravovremeno.

Naveli smo Vam probelem koji su vezanu za našu profesiju i koje mi kao vodoinstalateri rešavamo. Naš tim radi 24 sata, dolazi na bilo koju adresu u Beograd u okolini u najkraćem roku. Vaše je samo da nas pozovete, popravku ili zamenu ventila obavljamo brzo i efikasno. Kod nas imate mogućnost i zakazivanja intervencije.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!