• Voda izlazi iz wc solje

Voda izlazi iz wc šolje je problem koji se hitno rešava. Ukoliko Vam voda izlazi iz wc solje u bilo kojoj količini, morate reagovati odmah. Nemojte zanemariti ovaj problem.

Naša služba za hitne intervencije Vam je uvek i u svakom trenutku dostupna. Dolazimo odmah po pozivu u najkraćem roku.

Voda izlazi iz wc solje iz dva razloga a oba rešavaju isključivo vodoinstalateri. Naš savet Vam je da se ne oslanjate na to da ćete probati da rešite ovaj problem sami. Ovo Vam savetujemo iz razloga što može lako da nastane izlivanje fekalija iz vertijale kroz vašu wc šolju. Za kratko vreme vaše kupatilo može biti puno fekalija.

VODA IZLAZI IZ WC ŠOLJE PRVI RAZLOG

Prvo navodimo najgori scenario u čijem slučaju je bitno da reagujete odmah! Ovde se radi o teškom zapušenju unutar vertikale zgrade, kuće ili poslovnog objekta. Usled zapušenja vertikale, njen sadržaj izlazi na prvu wc šolju – voda izlazi iz wc solje. To može da bude baš voda, voda pomešana sa ostalim fekalijama. U svakom sličaju situacija je alarmantna i zahteva momentalno delovanje. Voda izlazi iz wc solje, neprestano ili u naletima, nemate mogućnosti da je zaustavite sem da pozovete vodoinstalatera i da zagradite vrata kupatila peškirima ili ćebadima.

Zaista je bitno da u slučaji da voda izlazi iz wc solje da zabarakadirate vrata što bolje. Na taj način ste osigutali da se voda i fekalije zadrže u kupatilu. Vodoinstalateri moraju doći u najkraćem mogućem roku, kako bi obavili otpušenje vertikale. Bitno je da pozovete proverene i pouzdane vodoinstalatere kako bi se osigurala kvalitetna usluga.

Prilikom ovog scenarija gde voda izvire iz wc solje zbog teškog zapušenja, bitno je ostati pribran. Veliki deo sugrađana kada vidi da voda izlazi iz wc solje se uspaniči i pravi velike greške. U tom haosu, zaborave da pozovu vodoinstalatera pa i da stave peškire ili slično na vrata. Time osiguravaju još veću štetu i odložen dolazak naših kolega.

VODA IZLAZI IZ WC ŠOLJE DRUGI RAZLOG

U ovom slučaju, situacija je opuštenija ali zahteva brzo delovanje vodoinstalatera. Radi se isto o zapušenju ali lokalnog tipa u cevi kanalizacije wc šolje ili u samoj wc šolji. Izlivanje vode se dešava kada pustite vodu nad wc šoljom, nivo vode u šolji se diže i počinje na kraju da preliva. Ovaj tip zapušenja se rešava skidanjem ili ne skidanjem šolje. O tome odlučuju kojelege na licu mesta. Moraju da utvrde razlog zašto voda izlazi iz wc solje.

Da je sitiacija i u ovom slučaju ozbiljna, zamislite da pored opisanog zapušenja vodokotlić Vam nije ispravan i pušta vodu. Ne puno, mala količina vode koja je do tog momenta išla normalno kroz kanalizaciju. Sada se wc šolja puni, voda izlazi iz wc solje, širi se po podu kupatila. I pored svega toga niste kući, voda se slobodno širi po celom kupatilu pa dalje po stanu. Ovakvih slučajeva smo se nagledali mnogo puta i materijalna šteta je uvek velika.

Čim primetite da voda izlazi iz wc solje, reagujte na vreme jer ne znate zašto se to dešava. Potrebno je da stručno lice dođe na lice mesta i utvrdi razlog.

Voda izlazi iz wc solje – hitne intervencije

Naši timovi su spremni 24 sata radi otpušenja wc šolje, dolaze odmah po pozivu. Kada voda izlazi iz wc solje najbitnije je da reagujete odmah. Dežurni vodoinstalater je uvek tu.

Naši timovi si potpuno opremljeni najmodernijim mašinama za otpušavanje wc šolje i vertikale. Mašinskim otpušenjem efikasno i brzo rešavamo problem – voda izlazi iz wc solje. Kolege ovaj vid havarije rešavaju svakodnevno dva do tri puta na teritoriji Beograda i okoline. Potpuno nam je poznata situacija kada voda izlazi iz wc solje, tokom 35 godina našeg poslovanja, videli smo je nebrajno puta.

Na Vama je da budete pribrani i da nas pozovete, zatim da zagradite vrata kupatila čime možete. Na nama je da obavimo ostalo.

Voda izlazi iz wc solje – šta da radite?

Ponovićemo opet da ostanete pribrani, to će Vam itekako pomoći. To što voda izlazi iz wc solje a Vi paničite doneće Vam samo veću štetu. Prvo i osnovno, zagradite vrata toaleta ili kupatila. Ako voda izlazi iz wc solje slabijeg intenziteta, prvo pozovite vodoinstalatera pa pravite barikadu. U slučaju da voda izlazi iz wc solje velikom brzinom, prvo pravite barikadu pa onda pozivate kolege vodoinstalatere.

Voda izlazi iz wc solje – barikada vrata

Na vrata toaleta ili kupatila pravite malu barikadu od peškira, čaršava, ćebadi, odeće, bilo čega što može da zaustavi vodu koja nadolazi. Ostavite još nekoliko stvari ili peškira sa strane da ih imate u slučaju da je potrebno da sakupite vodu ili da još bolje puduprete pregradu na vratima.

Bitno je da komšije informišete da Vam voda izlazi iz wc solje i da ne koriste toalete i kuptaila koja su prikačena na tu vertikalu. Pošto se od njih sve i sliva kod Vas u wc šolji(ako se radi o teškom zapušenju vertikale). Što pre informišete komšije pre ćete uticati na količinu vode koja nadolazi. Kada komsije iznad Vas koriste toalet, voda i fekalije se slivaju u vertikalu na koju je prikačena Vaša wc šolja. Time se pravi dodatni pritisak u vertikali i voda izlazi iz wc solje u većoj količini. Isto važi za sve ostale potrošače kao što su sudopera, lavabo, tuš kabina itd. Sve mora odmah da stane, kako bi se Vama eventualno smanjila količina vode koja izlazi iz wc šolje.

Voda izlazi iz wc solje – bonus savet

Ako samo voda izvire iz wc šolje, pokušajte da pokupite vodu kako ne bi napredovala ka ostalim prostorijama. Svakako uzmite rukavice, kako bi se zaštitili. Budite veoma pažljivi jer su pločice sada veoma klizave. Možete se isklizati i povrediti se.

Pored navedenog, u ovom slučaju ako imate usisvač koji kupi i vodu, usisajte vidu. Svu vodu koju sakupite na bilo koji način možete da odložite u neku veliku posudu poput lavora itd.

Iako je velika havarija kod Vas, budite smireni koliko god to možete biti.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Pozovite nas!