• Glavni ventil

Glavni ventilzamena i ugradnja, dostupni smo 24h011/407-8-100 i 064/049-111-4


Glavni ventil je ventil koji osigurava da u slučaju pucanja cevi ili neispravnosti ostalih ventila možete da zatvorite vodu. Njegova uloga (glavni ventil) je izuzetno bitna i kupatilo/kuhinja nisu bezbedni ukoliko glavni ventil nije ugrađen!


Glavni ventil mora biti suv, ne sme da kaplje. Takođe, ne sme biti korozije na njemu (glavni ventil) i sam pristup mora biti uvek obezbeđen.


Glavni ventil se mora povremeno proveravati radi utvrđivanja njegovog funkcionisanja, što se kod nas ne praktikuje i tu nastaje problem. U slučaju poplave, jedino glavni ventil zaustavlja vodu i spašava Vas sigurne poplave.

Radi sigurnosti, pojedine naše kolege ugrađuju glavni ventil na dva mesta iako postoji protivljenje od strane drugih kolega. Naš savet je da ugradite što kvalitetniji glavni ventil i da postojeće proverite.


U slučaju da živite u staroj kući/zgradi, verovatno i ne znate gde se nalazi glavni ventil. Potražite ga i proverite da li funkcioniše ili ne. Nemojte koristiti prekomernu silu ukoliko glavni ventil neće da se zavrne, može doći do pucanja!


Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim

Glavni ventil - Vodoinstalateri Beograd Tim

Glavni ventil – Vodoinstalateri Beograd Tim

 

Tagovano u temi
Pozovite nas!