• Ventili – problemi

U slučaju da imate ispod navedene probleme sa ventilima, naši timovi su Vam na usluzi – 011/407-8-100 i 064/049-111-4


Vodovodni ventili mogu nas spasiti ali isto tako ukoliko nisu ispravni mogu nam doneti velike probleme. Imamo regularne ventile, ek ventileglavne ventile koji se koriste u kupatilu, kuhinji i prostorijama slične namene.

Sigurnosni ventil je glavni ventil stana/kuće, glavna tačka suzbijanja poplave! Ukoliko sigurnosni ventil nije ispravan, u Vašem stanu/kući nema drugog načina da se voda zaustavi. Više o ovoj temi pročitajte na sledećoj stranici našeg sajta – Glavni ventil.

Koji su mogući problemi sa vodovodnim ventilima?

Dotrajalost/starost ventila u većini slučajeva onesposobi ventil da obavi svoj zadatak – da zatvori vodu. Isti problem se javlja kod ventila koji je korozirao i samim tim skoro uvek je neispravan. Nakon desetina hiljada zamenjenih ventila možemo sa sigurnošću reći da ventili u gore navedenom stanju pucaju pri okretanju radi zatvaranja vode ili jednostavno se ne dešava ništa.

Takođe, jedan od mogućih problema sa ventilima jeste da poluotvoren nesipravan ventil može da uzrokovati slab pritisak vode.

U slučaju pucanja ventila, voda pod visokim pritiskom izliva iz mesta pucanja ventila. Najpre je potrebno da zatvorite glavni ventil, ako se desi da je pucanje baš kod njega potrebna Vam je pomoć.

Bili sami ili ne, bitno je da vodu pod pritiskom usmerite u we šolju, sudoperu, kantu i slično. To radite pomoću creva usisivača. Detaljnije na – www.vodoinstalateribeograd.com/spasioc-u-slucaju-poplave-crevo-usisivaca.

Sledeće što radite jeste da zovete vodoinstalatera.

Ako se desi da voda ne “šiklja iz ventila” već se sliva niz zid, veliki peškir stavite na pod gde se sliva voda. Na taj način kupujete dodatno vreme. Zatim sa peškirima, ćebadima i sličnim materijalima blokirate vrata i time blokirate vodu da Vam ne poplavi stan/kuću. Detaljnije na – www.vodoinstalateribeograd.com/peskir-pomocnik-prilikom-poplave


U slučaju da se ventil klima/mrda, potrebna je hitna zamena ventila.

Jeftini i ventili sumnjivog kvaliteta nemaju šta da rade u Vašem zidu ili van njega! Zamislite da se gore naveden scenario dogodi u Vašem stanu/kući a nema nikoga ko bi mogao da reaguje.

Dešavaju nam se intervencije gde je nekoliko stanova poplavljeno samo zbog jednog ventila. Požari i strujni udari su takođe mogući i dešavaju se u ovakvim slučajevima.


Da bi izbegli probleme koji mogu nastati usled gore navedenih ventila, savetujemo Vam da ih proveravate i zamenite na vreme!


Šta raditi u slučaju poplave stana/kuće – www.vodoinstalateribeograd.com/sta-raditi-u-slucaju-poplave-stana


Vaš Vodoinstalater Beograd Tim

Tagovano u temi
Pozovite nas!