• Ventili – problemi

Ventili – problemi, saznajte šta raditi ukoliko imate problem sa ventilom. Servis ventila za vodu radi 24h, non stop tokom cele godine, dolazimo odmah po pozivu!


Vodovodni ventili mogu nas spasiti ali isto tako ukoliko nisu ispravni mogu nam doneti velike probleme. Imamo regularne ventile, ek ventileglavne ventile koji se koriste u kupatilu, kuhinji i prostorijama slične namene.

Sigurnosni ventil je glavni ventil stana/kuće, glavna tačka suzbijanja poplave! Ukoliko sigurnosni ventil nije ispravan, u Vašem stanu/kući nema drugog načina da se voda zaustavi. Pojava da glavni ventil ne radi je vrlo opasna i potrebno je da reagujete odmah. Neispravan glavni ventil Vas dovodi u situaciju da nemate načina da zaustavite vodu. Postoje ventili u zgradi ili šahti koje možete zavrnuti ali taj posao radi vodoinstalater.

Zamena ventila za vodu pod pritiskom

Stručna zamena ventila za vodu pod pritiskom non stop, dolazimo odmah. Zamena ventila za vodu pod pritiskom, povoljna cena uz račun i garanciju, radimo 24h! Ukoliko imate problem sa ventilom, pozovite nas odmah, kolege dolaze na Vašu adresu ubrzo po pozivu.

Ispod Vas čekaju ventili – problemi i kako ih rešiti a kako se ponašati u slučaju pojednih havarija.

VENTILI PROBLEMI

Opisaćemo Vam koji su sve problemi sa ventilima mogući i kako ih rešavamo. Takođe, kada nastane problem sa ventilom, kako se ponašati i sprečiti veliku havariju i materijalnu štetu. Bitno je da ste u svakom slučaju staloženi i pribrani kako bi reagovali pravilno i na vreme.

Naša dežurna služba je uvek tu, dežuramo preko cele nedelje, 365 dana u godini.

Koji su mogući problemi sa vodovodnim ventilima?

Dotrajao ventil

Dotrajao ventil ili vidno star ventil u većini slučajeva je onesposobljen ventil da obavi svoj zadatak – da zatvori vodu. Takođe, korozirao ventil je u glavnom potpuno neispravan, stoga je potrebna njegova zamena. Nakon desetina hiljada zamenjenih ventila možemo sa sigurnošću reći da ventili u gore navedenom stanju pucaju pri okretanju radi zatvaranja vode ili jednostavno se ne dešava ništa.

Ukoliko ventil za vodu ne zatvara a hitno Vam je pozovite nas, dolazimo odmah. Problem da ventil za vodu ne zatvara je posledica dotrajalosti istog. Takođe, mogući krivci su pojava korozije na i u ventilu ili da je ventil zapekao.

Pojava da se ventil okreće u mestu je prilično česta i potrebno ga je hitno zameniti. Ako se ventil okreće u mestu vrlo je moguće da će doći do curenja ili pucanja ventila. Nemojte zanemarivati ovaj problem pošto je prilično jasno da ventil nije ispravan. I ne samo da nije ispravan već može da napravi veliku materijalnu štetu usled poplave stana, kuće ili poslovnog prostora.

Reagujte na vreme!

Zapekao ventil za vodu

Ako je zapekao ventil za vodu, nemojte koristiti silu, ventil će pući! Zapekao ventil za vodu mora odvrnuti ili zameniti vodoinstalater ili neko drugo stručno lice. Pojava zapeklog ventila je izuzetno česta i ako želimo da zaobiđemo havariju i materijalnu štetu rešavamo zapekli ventil u najkraćem roku. Da ventil ne zatvara vodu nije retka pojava i vrlo je ozbiljna, zatvaranje vode je nekad potrebno hitno uraditi ali ako ventil ne zavara vodu, Vi ste u problemu. To se u glavnom dešava baš zato što je ventil zapekao i baš kada je ventil najpotrebniji!

U slučaju da Vam je zapekao ventil za vodu nemojte odlagati poziv vodoinstalateru, već ga pozovite po mogućstvu odmah. Uvek održavajte svoje ventile ispravnim iz razloga što nikad ne znate kada će se desiti problem sa nekim ventilom u stanu ili vodovodnim cevima, bojlerom.

Poluotvoren neispravan ventil

Takođe, jedan od mogućih problema sa ventilima jeste da poluotvoren nesipravan ventil može uzrokovati slab pritisak vode. Tada se problem sa ventilom rešava tako što se on menja novim. Taj posao obavlja stručno lice kako ne bi došlo poplave i materijalne štete. Ukoliko imate potrebno predznanje i alat, možete pokušati sami zameniti neispravan ventil.

Zaglavljen ventil za vodu može biti otvoren, poluotvoren ili zatvoren. U sva tri slučaja problem je tu i mora se rešiti u kratkom roku. Najveći problem kada je zaglavljen ventil za vodu jeste da niste u mogućnosti da ga zatvorite a to morate hitno da uradite. Tada nastaju velike materijalne štete koje u zavisnosti koji problem imate u kupatilu ili kuhinji mogu biti prilično velike.

Pucanje vodovodnog ventila

U slučaju pucanja ventila, voda pod visokim pritiskom izliva iz mesta pucanja ventila. Najpre je potrebno da zatvorite glavni ventil, ako se desi da je pucanje baš kod njega potrebna Vam je pomoć.

Bili sami ili ne, bitno je da vodu pod pritiskom usmerite u we šolju, sudoperu, kantu i slično. To radite pomoću creva usisivača. Detaljnije na – www.vodoinstalateribeograd.com/spasioc-u-slucaju-poplave-crevo-usisivaca.

Budite mirni i staloženi kako bi sve obavili na pravilan način i sve će biti u redu. Sledeće što radite jeste da zovete vodoinstalatera.

Ako se desi da voda ne “šiklja iz ventila” već se sliva niz zid, veliki peškir stavite na pod gde se sliva voda. Na taj način kupujete dodatno vreme. Zatim sa peškirima, ćebadima i sličnim materijalima blokirate vrata i time blokirate vodu da Vam ne poplavi stan/kuću. Detaljnije na – www.vodoinstalateribeograd.com/peskir-pomocnik-prilikom-poplave

Ventil se mrda

U slučaju da se ventil klima, mrda, potrebna je hitna zamena ventila. Klimanje ili mrdanje ventila za vodu je predznak da će uskoro doći do velikog kvara na njemu. Reagujte odmah i pozovite vodoinstalatera.

Jeftini i ventili sumnjivog kvaliteta nemaju šta da rade u Vašem zidu ili van njega! Zamislite da se gore naveden scenario dogodi u Vašem stanu/kući a nema nikoga ko bi mogao da reaguje.

Dešavaju nam se intervencije gde je nekoliko stanova poplavljeno samo zbog jednog ventila. Požari i strujni udari su takođe mogući i dešavaju se u ovakvim slučajevima.

Na koju stranu se zavrće ventil za vodu?

Ukoliko se pitate na koju stranu se zavrće ventil za vodu, na pravom ste mestu. Pre svega, potrebno je skinuti zaštitnu/ukrasnu kapicu ventila. Vodovodni ventil se zavrće na desnu stranu ali veoma polako i pažljivo. Pošto sada znate na koju stranu se zavrće ventil za vodu, potrebno je da znate ako preterate sa silom zavrtanja ventila, on će pući. Ukoliko je zapekao ili dotrajao, ventil će sigurno pući.

Ako primetite da ventil ne obavlja svoju funkciju, pozovite vodoinstalatera, nemojte primenjivati silu kako bi ga zavrnuli.


Da bi izbegli havarije koji mogu nastati usled gore navedenih problema, savetujemo Vam da ventile proveravate i zamenite na vreme! Ventili se proveravaju na svakih 6 meseci tada se odvrću i zavrću. Na ovaj način se i produžava radni vek ventila!


Šta raditi u slučaju poplave stana/kuće – www.vodoinstalateribeograd.com/sta-raditi-u-slucaju-poplave-stana


Zakažite intervenciju

Vodoinstalateri Beograd Tim Vam je dostupan non stop, tokom dana i noći radi hitnih intervencija. Možete nas angažovati zakazivanjem intervencije u toku istog dana ali takođe i nekoliko dana u napred. Sa kolegama se možete sve dogovoriti oko svih detalja. Najbitnije je da reagujete na vreme i da ne odlažete poziv vodoinstalateru.

Vaš Vodoinstalater Beograd Tim

Tagovano u temi
Pozovite nas!