• Zamena EK ventila

ZAMENA EK VENTILA BEOGRAD – naše kolege su dostupne 24h, dolaze odmah. Izdajemo račun i garanciju. Zamena EK ventila po povoljnim cenama, non stop.


Zamena EK ventila se obavlja preventivno ili kada je već nastao problem. Preventivna zamena EK ventila se obavlja kada je EK ventil dotrajao (stari EK ventil). Takođe, zamena EK ventila je obavezna ukoliko se ugrađuje EK ventil sumnjivog kvaliteta (preporuka je zameniti sumnjiv ventil).

Zamena EK ventila kada je već nastao problem je u većini slučajeva hitna intervencija. Pucanje EK ventila nastaje kada je EK ventil dotrajao ili sumnjivog/lošeg kvaliteta. U tom slučaju, poplava kupatila i ostatka stana/kuće je sigurna.

ZAMENA EK VENTILA BEOGRAD

 • Pouzdana zamena EK ventila;
 • dostupnost kolega 24h;
 • dolazak odmah;
 • stručni vodoinstalateri;
 • naša baza rezervnih EK ventila;
 • račun i garancija.

Kada je potrebna zamena EK ventila?

 • Dotrajao/star EK ventil;
 • vidljivo korozirao EK ventil;
 • neispravan EK ventil;
 • EK ventil se klima;
 • sumnjivo jeftin EK ventil;
 • EK ventil sumnjivog kvaliteta.

Naša topla preporuka kako bi osigurali da do poplave koju smo opisali ispod ne dođe jeste da se obavi pravovremena zamena EK ventila.


ZAMENA EK VENTILA – zašto?

Ukratko ćemo Vam opisati moguće probleme sa iznad navedenim EK ventilima, kada je potrebna zamena EK ventila. Ek ventil kao i svaki drugi ventil trpi veliki pritisak, ukoliko nije ispravan, vidljivo je korozirao ili je star nastaje problem. Prilikom korišćenja takvog ventila može doći do pucanja ventila kada nastaje poplava. Takođe, može doći do delimičnog lomnjenja ventila gde deo ventila ostaje u zidu i nemate mogućnost da mu priđete.

Detaljnije o ventilima i mogućim problemima pročitajte na sledećoj stranici >> www.vodoinstalateribeograd.com/ventili-problemi  <<.

Zamena EK ventila koji se ne okreće

Problem u vidu neokretanja ventila je vrlo ćest i na žalost u većini slučajeva otkriva se kada je primena ek ventila najpotrebnija – pucanje cevi slavine, sudomašine ili weš mašine na primer. U ovom slučaju pukla Vam je vodovodna cev, usled visokog pritiska, velika količina vode izazi iz cevi i poplavljuje Vam kupatilo ili kuhinju.

Zamena EK ventila u ovom slučaju je hitna, najbitnije je da ste smireni koliko god je to moguće i da nas pozovete. Kolege će doći u najkraćem mogučem roku.

Zamena EK ventila se takođe vrši u slučaju da menjate slavinu/bateriju, sudomašinu ili weš mašinu a niste u mogućnosti da zatvorute vodu. Naravno u opisanim slučajevima, postoje glavni ventili u objektu koji služe za zatvaranje vode u slučaju popravke ili neke nužde. Sada je dobro vreme da se upitate kada ste zadnji put proverili da li Vam glavni ventil kuće ili stana radi.

Bitno: Nemojte koristiti prekomernu silu u okretanju ventila, jer je moguće pucanje ventila i veoma brza poplava objekta.

Zamena EK ventila – ne zaustavlja vodu

EK ventil koji ne zaustavlja vodu prilikom okretanja je jednaki problem EK ventilu koji se ne okreće. U oba slučaja, postoji kvar na ventilu koji mora da se ispita i odkloni ili da se zameni ceo ventil. Najpametnije je da odmah ili u skorije vreme pozovete stručno lice kako bi Vam pregledali ventil i obavili šta je potrebno da se ventil vrati u radno stanje.

Ukoliko prilikom normalnog okretanja ventila vidite da voda i dalje teče, nemojte vršiiti prekomerno okretanje da ne dođe do većeg problema. Ostavite to nama da pogledamo i rešimo problem.

Zamena EK ventila – starost i dotrajalost

Bilo koji ventil da je u pitanju ne samo EK ventil, ako primetite da je korozirao ili prosto dotrajao, pozovite vodoinstalatera kako bi se pregledao ventil. Kolege će prilikom pregleda utvrditi u kakvom je stanju EK ventil i da li je potrebna zamena EK ventila ili njegova popravka. Starost i dotrajalost EK ventila su najćešći zarlozi zbog koji nastane problem. Ako dodamo i to da retko ko redovno proverava njihovo stanje, havarije i poplave su normalna pojava.

Usled lošeg stanja, EK ventil može da napukne, da pukne, da kaplje ili da ne zatvara vodu. Sve su ovo problemi do kojih ne bi trebalo doći a to se rešava redovnom kontrolom stanja ventila. U slučaju da ventil napukne, dobra količina vode usled velikog pritiska će izlaziti iz ventila i praviće štetu. Takođe, usled pucanja ventila, dolazi do izlivanja velike količine vode. Dok dođete do glavnog ventila za koji dobar deo građana i ne zna da postoji, poplava je uzela maha (preporučena zamena EK ventila).

Kapanje vode sa EK ventila

Svi ventili mogu imati iste simptome a jedan od njih jeste kapanje vode. Kapanje vode sa EK ventila je vrlo česta i zahteva posebnu pažnju. To je predznak da je ventil neispravan i da je krajnje vreme da se obavi zamena EK ventila ili pak popravi. Pored kapanja vode, vlažan EK ventil je jednako opasan kao i ventil sa kog kaplje voda. Pored opemene koju nam daju EK ventili, tu je i jedna druga nevolja koja može da donese velike probleme usled zanemarivanja slivanja vode i vlage sa ventila.

O ovom problemu ćemo Vam posati ispod. Poželjno je da pročitate ovaj deo teksta kako bi znali kakva materijalna šteta može da nastane iz tako na prvi pogled beznačajnog stanja ventila.

HITNA ZAMENA EK VENTILA

Hitna zamena EK ventila se vrši kada je ventil već pukao ili u slučaju da ne zatvara vodu. U oba slučaja, naše kolege vodoinstalateri dolaze na Vašu adresu u najkraćem mogućem roku. Kod pucanja bilo kog ventila, potrebno je da reagujete odmah i zatvorite vodu glavnim ventilom objekta, zgrada ili kuća.

Naš tim poseduje zamenske EK ventile, tako da odmah po dolasku mogu da zamene ventil i time spreče dalju materijalnu štetu. Materijalna šteta u ovom slučaju zavisi od lokacije ventila, brzine pozivanja vodoinstalatera i dolaska istog. Sabranost je vrlo važna kako bi sve odradili kako treba i sprečili dalju havariju.

Kod problema sa ventilom koji ne zatvara vodu, situacija je ista ali u 65-70% slučajeva.

Zašto je tako?

U ovom slučaju, u naznačenim procentima dešava se da usled pucanja creva izlazi velika količina vode. Tu je bitna hitna zamena EK ventila. Ali u tih 30-35% slučajeva gde se neispravnost ventila utvrdi usled promene weš mašine ili njenog servisa (i slično), tu je malo opuštenija situacija. Možemo uz dogovor sa kolegama da ugovorimo termin dolaska i zamene. Ali svakako, ako je klijentu bitno da se zamena EK ventila odradi odmah, kolege će doći vrlo brzo.

ZAMENA EK VENTILA BEOGRAD

Zamena EK ventila na teritoriji Beograda je vrlo česta naša usluga koju obavljamo na teritoriji celog Beograda. Takođe, na zamenu ventila i ostale naše usluge mogu da računaju i sugrađani u okolini Beograda. Poslujemo u svim opštinama gde su naši timovi u svakom trenutku. Izizetno poznajemo svaki kutak i ulicu u Beogradu, tako da dolazimo vrlo brzo po pozivu.

Zamena EK ventila našim kolegama je standardna i svakodnevna usluga koju pružaju našim sugrađanima. Zamena traje u zavisnosti od lokacije ventila i njegovog stanja oko 30 minuta. Nekad se desi da se taj posao obavi brže od navedenog vremena ali isto tako nekad nas i prilično namuči. Često se dešava da su ventili duboko u zidu i da im je otežan pristup, samim tim zamena EK ventila traje duže.

Kao što smo već iznad naveli, na sve naše usluge pa i na zamenu EK ventila, dajemo račun i garanciju. Naša usluga je kvalitetna i sigurna u svakom smislu.

Zamena EK ventila Novi Beograd

Zamena EK ventila Novi Beograd po povoljnim cenama uz garanciju i račun. Naše stručne kolege obavljaju brzu i efikasnu zamenu EK ventila. Dolazimo odmah po pozivu bez kašnjenja i odlaganja. Dostupni smo u svakom delu Novog Beograda i okoline.

Zamena EK ventila je na Novom Beogradu česta, pogotovo kada su u pitanju starije zgrade. Na žalost, naši sugrađani ne obraćaju previše pažnje na ovaj tip ventila. Iskreno govoreči, nema neke preterane pažnje ni kada su u pitanju ostali ventili u objektu. Tu nastaje problem, pošto znamo da na Novom Beogradu su većinski stambene zgrade.

U zgradama problem sa bilo kojim ventilom je veliki i potrebno ga je rešiti odmah – zamena EK ventila. Ispod ćemo Vam opisati situaciju gde je nastao ogroman problem zbog vlažnog ventila. Na prvi pogled rekli bi da vlažan ventil ne predstavlja problem ali nije tako.

Hitna zamena EK ventila Novi Beograd

Novi Beograd vuče dobar procenat stanovnika Beograda, tako i veći deo hitnih intervencija. Dešavaju se razne havarije zbog neisparvnih ili poluispravnih ventila i tu smo mi da te havarije sprečimo (zamena EK ventila). Naši dežurni vodoinstalateri su uvek dostupni i u svakom trenutku mogu da dođu na bilo koju adresu na Novom Beogradu. Takođe, kao i svi drugi naši timovi, poseduju svoju bazu zamenskih delova i EK ventila. Tako da mogu vrlo efikasno da reše bilo koji problem.

EK ventil i poplava nekoliko stanova

Pozvani smo tokom noći sa zahtevom da se obavi hitna zamena EK ventila na Novom Beogradu. Po dolasku naše ekipe su zatekle veliku količinu vode u stanu na trećem spratu. Informisani smo da se prilična voda nalazi i u stanovima ispod ovog gde je nastao problem. Odmah smo izvršili zamenu EK ventila koji je bio nesipravan.

Zapravo, ventil na prvi pogled je u odličnom stanju ali pojavljivala se vlaga u zadnjih par meseci. Vlasnik stana nije obraćao pažnju na tu vlagu, mislio je da se radi o vlazi u kupatilu i da zamena EK ventila nije potrebna.

Što je bila velika greška.

Tokom meseci slivanja vlage niz telo ventila u početku mala količina vode se skupljala u delu između zida i pločica. Kako je vreme prolazilo, količina vode je rasla i voda se širila ispod pločica. Nakon nekoliko meseci, količina vode je velika, i počelo je pojavljivanje vlage u stanovima ispod i u stanu u kome se nalazi ventil. Zatim, počela je voda da se pojavljuje u stanu i da diže parket i da se šire štokovi vrata. U stanovima ispod, voda je kapljala sa plafona na nameštaj, belu tehniku i parket. Pošto vlasnik stana nije bio tu nekoliko dana, problem se je širio dok su vlasnici stanova ispod pokušavali da reše problem. Zvali su vlasnika stana ali bezuspešno, pošto su imali pogrešan broj telefona.

Vlasnik stana se pojavio nekoliko sati pre nego što su komšije rešile da uđu u stan nasilnim putem i da uz pomoć vodoinstalatera reše havariju. Problen je brzo rešem pošto je obavljena zamena EK ventila ali kapanje vode se nastavilo još nekoliko sati.

Možete da zamislite materijalnu štetu koja je nastala u nekoliko stanova. Svakako, uz pratnju velike prepirke i svađe između komšija ko je kriv a ko nije.

Naš savet Vam je da na svalih 6-12 meseci prekontrolišete sve ventile u objektu pa i ventil u šahti ako je imate. Bolje sprečiti nego lečiti!


Zamena EK ventila - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila – Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila – Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila – Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila – Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila - Vodoinstalateri Beograd Tim

Zamena EK ventila – Vodoinstalateri Beograd Tim

Tagovano u temi
Pozovite nas!