KORONA VIRUS SRBIJA

KORONA VIRUSSRBIJA. Korona virus i vodoinstalateri. Vodoinstalaterske usluge i saveti vodoinstalatera tokom Korone virusa. Radimo tokom epidemije 24h!


Vodoinstalateri Beograd Tim radi tokom epidemije Korona virusa 24 sata, non – stop! Radimo punom parom na celoj teritoriji grada Beograda i njegove okoline – dežurni vodoinstalater.

Korona virus – vodoinstalaterske usluge 24h

Poštovani sugrađani, Vaš Vodoinstalater Beograd Tim i dalje brine o Vama i obavlja svoju delatnost, prilagođenu novonastaloj situaciji (Korona virus). U skladu sa tim, a u cilju adekvatne saradnje, najbolje bi bilo da nas kontaktirate i izložite nam problem a kolege će Vas izvestiti o tome na koji način Vaš problem rešiv. A sa nama je svaki problem rešiv i za vreme epidemije, imamo sav potreban materijal i dobru volju.

Tu smo da Vam budemo na usluzi 24h, sedam dana u nedelji.

Kada je  vodoinstalaterski posao u pitanju, svesni ste da je, obzirom na vanredno stanje u državi (Korona virus) osnovni  problem nabaviti sve zamenske delove neophodne za rad. Na obostrano zadovoljstvo, i našu odgovornost, Vodoinstalater Beograd Tim poseduje bazu zamenskih delova potrebnih za sve intervencije koje obavlja.

Stoga nas neće pomenuta situacija (Korona virus) poremetiti u tome da Vam i dalje budemo na usluzi. Naprotiv, stizaćemo znatno brže, bez kašnjenja.


Pogledajte kako se borimo protiv Korone virusa – Mi peremo ruke, peri ih i ti.


Korona virus – saveti vodoinstalatera

O Korona virusu  nemamo prava ni znanje da dajemo neke preporuke, pišemo i sl., od Vas i nas se svakako očekuje praćenje upustava i mera koje propisuju stručna lica. Mi ćemo se bazirati na ono što mi znamo najbolje a to je vodoinstalaterski posao i potrudićemo se da Vam kroz naredne redove približimo naš posao, u cilju da Vam olakšamo i zajednički rešimo poneki vodoinstalaterski problem koji nastane i u vreme izolacije.

Kvarovi se dešavaju svakodnevno i ne biraju vreme nastanka što važi i za pomenuto vanredno stanje  (Korona virus). Obzirom da to utiče na sve nas, pomislili smo da bi našim sugrađanima značio opis pojedinih situacija koje ih mogu zadesiti, a koje mogu prevenirati ili  sami privremeno rešiti ukoliko se već pojave jer možda na iste nećemo moći odmah odgovoriti svojim dolaskom. Ovo se odnosi na sve zanatske grane pa tako i na vodoinstalaterske intervencije, kako regularne, unapred dogovorene, tako i hitne intervencije.

Stoga, ne moramo napominjati posebno koliko je značajno da budete ozbiljni, odgovorni  za vreme Korona virusa, sada kada je cela porodica na okupu, kako biste pomogli sebi i svojima onoliko koliko ste u mogućnosti.

Osvrnućemo se na najčešće situacije i probleme vodoinstalerske mreže svakog doma, a Vi budite slobodni da nas pozovete ukoliko imate ove ili neke druge probleme (hitne intervencije epidemija Korona).

Pucanje vodovodne cevi tokom epidemije Korona virusa

U slučaju da sumnjate da je pukla cev u zidu, prvi korak je zatvaranje glavnog ventila u stanu/kući/poslovnom prostoru. Naravno, nakon toga, pozovite vodoinstalatera. Određeni procenat vodoinstalatera u Beogradu poseduje termalne kamere pomoću kojih se detektuje mesto curenja vode (detekcija curenja vode).

Ako pukne vodovodna cev van zida, cev bojlera ili čak i grejanja ono što Vam može pomoći su cevi usisivača. U zavisnosti od lokaliteta mesta pucanja cevi, koristite crevo usisivača i wc šolju, kadu, tuš kabinu, lavor, lonac ili bilo koju posudu gde bi se usmerila voda koja ističe iz vodovodne cevi (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera).

Primera radi, došlo je do pucanja vodovodne cevi u kupatilu,a cev se nalazi van zida. Voda pod visokim pritiskom izlazi iz vodovodne cevi i plavi celokupno kupatilo u roku od minut-dva. Imate malo vremena da reagujete i da uzmete crevo usisivača čiji jedan kraj postavite na mesto odakle voda navire iz pukle cevi a drugi  kraj spustite u odgovarajući sud i time ste usmerili vodu iz cevi u wc šolju, lavabo, tuš kabinu, kadu ili bide (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera).

Zatim ako ikako možete, značilo bi da zagradite vrata kupatila peškirima, krpama ili nečim sličnim da voda koja je već izašla iz cevi ne napreduje dalje u druge prostorije.

Naravno, podrazumeva se da opet morate pozvati vodoinstalatera, kako bi se kvar potpuno sanirao. Vaše delovanje je poslužilo da sprečite potpunu poplavu prostora u kom boravite (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera). Želimo da  Vam napomenemo, da u slučaju da niste stigli na vreme da odreagujete, i poplava ipak nastane, naš tim poseduje pumpu za izbacivanje  vode iz poplavljenog prostora i uradiće sve da Vam pomogne i u toj situaciji u sanaciji.

Na isti način pristupate sledećim slučajevima:

  • Pucanje cevi bojlera;
  • pucanje ventila za vodu;
  • pucanje baterije/slavine;
  • pucanje kanalizacione cevi (ako je van zida);

Korona virus - saveti vodoinstalatera

Korona virus – saveti vodoinstalatera


Opisali smo detaljno >> šta raditi u slučaju poplave <<


Bojler tokom Korona virusa

Bojler može imati sitne kvarove ali i doneti velike probleme koje nekad moramo odmah rešiti.

Ukoliko bojler slabije greje vodu, duže greje vodu, to je prihvatljivo i to može sačekati (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera). Ukoliko se čuje nesvakidašnji zvuk iz bojlera, potrebno je reagovati odmah.

Nije bitno kakav je zvuk u pitanju, prvo što radite jeste da isključite bojler (pod obavezno) a zatim pozovete vodoinstalatera radi saveta šta dalje raditi.

Nemojte zanemariti zvuk koji dolazi iz bojlera, jer to može biti zvuk vrenja vode i usled neispravnosti bojlera dolazi do nadimanja kotla i eksplozije bojlera.

Takođe, moramo da pomenemo mogućnost spadanja bojlera sa zida. Prvo što radite jeste isključujete bojler pa zovete vodoinstalatera.


Zagušenja/otpušenja tokom Korona virusa

Svima nam je postalo jasno da smo vezani za stan/kuću 24h tokom sledećeg perioda odnosno svi spavamo, jedemo a i koristimo wc šolju pre svega.

Na žalost, wc šolja nam pored osnovnog korišćenja često služi kao kanta za razni otpad , ubruse, kartone, skupine dlaka, ostatke hrane i razne velike i male delove voća i povrća pa čak i za   rubriku verovali ili ne i pelene.

Sve navedeno je samo deo spiska šta se sve ubacuje u wc šolju i sve to je može proći kroz nove kanalizacione cevi – do nekog momenta (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera). Takođe, sve navedeno ne može proći kroz stare cevi čiji se prečnik (propustnost) tokom godina smanjio a ovakve cevi se nalaze u većini zgrada i kuća u Beogradu i celoj državi.

Zagušenje kanalizacionih cevi ovim postupcima i nemarnošću je zagarantovano i samo je pitanje vremena kada će se desiti.

Šta Vi možete da učinite povodom ovog problema?

Pazite šta bacate u wc šolju (Vi i ukućani) i obratite pažnju da li se voda zadržava ili sporije otiče pri korišćenju vodokotlića (tema – Korona virus i saveti vodoinstalatera). U slučaju da voda sporije otiče, to Vam govori da će uskoro doći do zapušenja.

Preostaje Vam da pozovete vodoinstalatera i da se držite naših saveta iznad.

Sve navedeno važi isto za ostale delove  vodovodne instalacije, pogotovo za sudoperu iz koje redovno izvire sadržaj vertikale, zatim za lavabo, kadu/tuš kabinu i slivnik.

Pripazite šta deca ubacuju u sve navedeno, niste svesni šta sve pronalazimo u kanalizacionim cevima (klikere, glave i ostale delove tela lutki, kosu sa lutki, male automobile, olovke, zemlju, kamenčiće itd…).

Njima je sada izuzetno dosadno a ima raznih pogrešnih načina za zabavu 🙂

Poput – >> WC šolja protiv petarde <<


Ostale vodoinstalaterske usluge manje više ne zahtevaju hitnu intervenciju sem ako se radi o spadanju, lomnjavi sanitarija ali za sve to možete da zakažete intervenciju unapred u skladu sa  situacijom koja vlada (zakazivanje intervencije – kontakt).

Svakako, napominjemo, budite slobodni i kontaktirajte naš tim, izložite svoj zahtev i u dogovoru sa našim kolegama rešavate baš sve.

Naš tim čine kvalifikovani vodoinstalateri višedecenijskog iskustva, koji svoj posao obavljaju profesionalno i pedantno. Svakodnevno proveravamo zdravstveno stanje svih naših kolega radi sigurnosti svih nas. Naše kolege su zdravi, odgovorni prema sebi i Vama, našim sugrađanima, i na  raspolaganju da što lakše sve ovo prevaziđemo zajedno.

Vaš Vodoinstalateri Beograd Tim


 

Pozovite nas!